Amis TV

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Razmišljam o priklopu na amisov paket preko telekomove optike, pa me zanima kakšne izkušnje imate tisti, ki uporabljate amis TV?
Kako ste zadovoljni z njo in kakšne vse težave lahko pričakujem.
Za vse informacije bom zelo hvaležen.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.083
428
83
45
dolenska
Zadovoljen sem. Mam stotko in je vsega dovolj. Nič ne pogrešam. Delovanje je BP. Je blo na siolu dost slabi.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.305
9.514
113
EU
Trio paket. Linija 10/0,75 na bakru. Časovni zamik. Dela neproblematično
zmaga.gif

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
ksz

Tudi jaz imam AMIS v različnih konfiguracijah na treh lokacijah, res pa je da vsepovsod preko telekomove bakrene parice.
TV je TOP, časovni preskok je vreden vsakega centa.

Sicer pa se mi 2-3x letno dogaja, da mi celotna povezava (internet in TV pade), ampak imam občutek, da je večinoma krivda telekoma.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Meni (na bakru) deluje zelo v redu. Redko so kakšne (kratke) motnje, vendar je potrebno vedeti, da sem v Vukojebinah in je linija slaba. Poskusil sem SIOL TV, vendar mi ni deloval (z vsem trudom tehnikov Siola - jih moram pohvalit, ampak ni in ni šlo - drugačna tehnologija).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.305
9.514
113
EU
Tv vzame, ko ga vklopiš 5 do 6 Mbitov. Tako da ni možna takšna izbira.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da Amisova TV res dobro deluje pri nizkih hitrostih. Seveda je v tem primeru večja verjetnost kakšnih prekinitev, vendar v praksi (vsaj pri meni) tega ni veliko. Le nekaj minut pred 19h in 20h se za kakšnih 15 sekund zatika.
evil.gif

Sicer pa dobro deluje, pa tudi časovni preskok je odlična zadeva. Mulc brez tega ne bi znal živet.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.305
9.514
113
EU
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Amis TV mislim da vzame do 3 Mbit/s.

Ko vklopim TV in startam speedtest, mi pokaže hitrost na abaku 4Mbit. Torej TV "odšteje" kakšnih 6 Mbitov/s.
Mogoče je tako zaradi večje razdalje do centrale. Dobrih 3,5 km.

Mobisux

Pripravnik
18. avg 2007
456
0
16
Pasovna širina pri IPTV je dinamična. SD je cca 2-4Mbit, HD na DSL cca 5,5 na FTTH pa 15Mbit.

shift

Guru
20. jul 2007
9.871
2.251
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:

Ko vklopim TV in startam speedtest, mi pokaže hitrost na abaku 4Mbit. Torej TV "odšteje" kakšnih 6 Mbitov/s.

hm jaz sm tudi na bakru pa mi ne glede na tv ali sd ali hd net še vedno laufa 9mega.tudiko je tv ugasnjen net laufa 9mega

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:

6 do 7 Mbit/s in T2, ker imajo MPEG2. Če imajo MPEG4 (oddaljenejši uporabniki), pa "pokuri" 3 Mbit/s. Amis kolikor vem ima MPEG4. Glede na to da tudi SIOL "kuri" 3 Mbit/s za njihv MPEG4, bi bil presenečen, če bi Amis kuril več

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Le nekaj minut pred 19h in 20h se za kakšnih 15 sekund zatika.
evil.gif
Daj takrat resetiraj modem - ti bo treniral DSL povezavo na slabše parametre linije.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Vprašanje, če bom zadel. Motnje so vsak dan ob tem času (mogoče kakšno minuto gor/dol) in samo kakšnih dvajset sekund. Če kliknem reset, ko se začnejo pizdarije, bo ob postavitvi modema mogoče že v redu linija?
Pa tudi sicer imam parametre nastavljene povsem na dnu - tako pravijo na Amisu, saj sem kar dobro oddaljen od centrale (mislim, da 4 km) v Vukojebinah.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Vprašanje, če bom zadel. Motnje so vsak dan ob tem času (mogoče kakšno minuto gor/dol) in samo kakšnih dvajset sekund. Če kliknem reset, ko se začnejo pizdarije, bo ob postavitvi modema mogoče že v redu linija?
Pa tudi sicer imam parametre nastavljene povsem na dnu - tako pravijo na Amisu, saj sem kar dobro oddaljen od centrale (mislim, da 4 km) v Vukojebinah.
Imaš kabel po zraku ali zemeljski kabel?
Okoli 19h je najbolj ponesnažen EM spekter. Nekje v tem času si resetiraj modem. DSL pri sinhronizaciji preverja kvaliteto posameznih kanalov (frekvenc) in jih potem poveže v OK bloke.

To kar ti praviš, da je vsak dan - izgleda, kot da neka naprava na timer moti linijo? Imaš kako peč ali drugo mašinerijo, ki se takrat vklaplja?

Če so motnje v tvoji hiši, potem modem prestavi čimbližje Telekomovemu kablu, namesto UTP kabla med Telekomovo parico in DSL modemom pa uporabi zaščiteni SFTP CAT 7A (ali vsaj CAT6), ki ga ozemlji samo na eni strani.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.305
9.514
113
EU

[/QUOTE]

6 do 7 Mbit/s in T2, ker imajo MPEG2. Če imajo MPEG4 (oddaljenejši uporabniki), pa "pokuri" 3 Mbit/s. Amis kolikor vem ima MPEG4. Glede na to da tudi SIOL "kuri" 3 Mbit/s za njihv MPEG4, bi bil presenečen, če bi Amis kuril več

[/QUOTE]

Ja, narobe sem napisal. Tv zavzame okrog 3 Mbitov. Za internet ostane 7 Mbitov. Zadnja meritev zvečer
cool-1.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.510
889
113
Vceraj sem tudi sam presel iz dvojke na trojko pri Amisu.

Zanimivost pa ta, da prej je internet delal 4/0,7, po priklopu televizije pa dela net 7/0,8. Vseskozi je bila obljubljena dinamicna hitrost do 10mbitov