Aliexpress zadnje čase švoh dostavlja

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
čakam 4 stvari že od začetka maja. sicer vse po 1€ do max 3€.

zdej sem odpru dispute in so me prosli če lahko skenslam. pri dveh sem naredu s tem da sem napisu naj mi ponovno pošljejo. druga dva sem dal pa reject, pa da vidim kaj bo.

kak dolgo, lahko potem še enkrat odprem dispute če ne bo nč od unih dveh?

hvala
Kaj se zgodi, če daš reject? Torej, kaj to pomeni?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
Kaj se zgodi, če daš reject? Torej, kaj to pomeni?
Ne vem točno. men piše, da bo ali vstopil vmes in odločil. naročeno 14.5. process time potekel prejšnji teden.
a.jpg

sad

Guru
24. avg 2007
21.156
9.794
113
Kaj se režiš. Seveda to, kar sem napisal, velja za nakupe po 1.7.
Stroškov postopka nisi plačal aliju.:eek:
Čeprav so očitno kitajci našli obvoz in morda celo ne bo stroškov.
.
Z največjim veseljem ;)
Sedaj sem šel gledat na tvoj link za pretvorbo številk.
3 paketi naročeni konec aprila, mi kaže za vse tri, da so že 3 tedne v Sloveniji. Je možno, da je slovenska pošta tako zasuta, da vse stoji?
Čeprav sem pa dobil ene zadeve naročene konec maja že v juniju.
PS: Naročil dve zadevi s poštnino Aliexpress standard shipping in obe gresta preko madžarske pošte (HU na koncu) in ne preko nizozemske.

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Po 1.7. sem kupil samo eno zadevo, DDV plačal Aliju in je prišlo naravnost na moj naslov brez kakih drugih stroškov.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Mi doma čakamo eno pošiljko, ki ni bila z Aliexpressa ampak od trgovine iz UK. Dva tedna nazaj izpolnjeno tisto od pošte za uvoz, od takrat vse tiho. Po mojem ima pošta malo več dela kot prej in ne sfolgajo.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Po 1.7. sem kupil samo eno zadevo, DDV plačal Aliju in je prišlo naravnost na moj naslov brez kakih drugih stroškov.
prosim za pomoč....ne vem če mi je vse jasno...oziroma, če mi sploh kaj j e :bonk:

-tale dodatna carinjenja se nanašaj ona naročene izdelke po 1.7.2021 al na prispele po 1.7.2021?
-kako plačaš davek že aliju?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Jaz sem tudi pravkar prejel obvestilo o že tretji pošiljki, ki je doooolgo ni bilo, čeprav že dolgo v Evropi in gotovo tudi v Sloveniji. Jaz bom za vse tri poziv ignoriral, ker je plačevanje 2,5€ res preveč in bom raje ponovno naročil na način, da SLO pošto zaobide.
"Kradem" pa s SLO-techa, če kdo še ni opazil:

Moj trenutni mini spisek kurirjev, ki se izogibajo slovenski carinski pošti, saj so njihovi paketi ocarinjeni drugje znotraj EU

AliExpress Standard Shipping - HU/NL, tracking number, tracking
AliExpress Saver Shipping - HU, tracking number
Cainiao Super Economy - BE, tracking number
Cainiao Super Economy for Special Goods - DE
Special Line-YW - LU, tracking number, tracking

Zadnja linija na osnovi (nepopolnega) poročanja, zato ni 100% zanesljiva

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.156
9.794
113
Se je še komu zgodilo, da je Aliexpress združil pošiljke?
14 dni nazaj sem naročil 5 stvari pri RAZLIČNIH prodajalcih in danes preverim in mi je aliexpress brez potrditve združil pošiljke v eno, tudi tracking nr. se je pri vseh spremenil na enega. Seveda je njihova obrazložitev kao je to bolj ekološko in bolj convenient za mene. Kar v principu drži. Je pa očitno aliexpress zavohal nov način, kako scuzat kupce, saj sem plačal 5 poštnin, oni bodo pa lepo pobasali razliko.

Priponke

• Aliexpress.jpg
    Aliexpress.jpg
    20,7 KB · Ogledi: 123

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.640
113
Marlbor
Se je še komu zgodilo, da je Aliexpress združil pošiljke?
14 dni nazaj sem naročil 5 stvari pri RAZLIČNIH prodajalcih in danes preverim in mi je aliexpress brez potrditve združil pošiljke v eno, tudi tracking nr. se je pri vseh spremenil na enega. Seveda je njihova obrazložitev kao je to bolj ekološko in bolj convenient za mene. Kar v principu drži. Je pa očitno aliexpress zavohal nov način, kako scuzat kupce, saj sem plačal 5 poštnin, oni bodo pa lepo pobasali razliko.
Ti hočeš rečt, da se bo nek Kitajec od AE zapeljal do tvojih prodajalcev, pobral drobnarijo, stlačil v en paket in pokasiral razliko v poštnini? Podjetno, ni kaj.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Ti hočeš rečt, da se bo nek Kitajec od AE zapeljal do tvojih prodajalcev, pobral drobnarijo, stlačil v en paket in pokasiral razliko v poštnini? Podjetno, ni kaj.
Profitira tudi naročnik. Namesto 5x2,50 EUR plačaš sroške carinjenja samo 2,50 EUR, če sploh. Odvisno od tega, katero pošto izbereš. :)

sad

Guru
24. avg 2007
21.156
9.794
113
Ne. Bolj verjetno je, da gredo vse pošilje itak preko nekega huba in se tam združijo v eno.
In točno to se je zgodilo.
Profitira tudi naročnik. Namesto 5x2,50 EUR plačaš sroške carinjenja samo 2,50 EUR, če sploh. Odvisno od tega, katero pošto izbereš.
Niti ne, ker so Kitajci itak našli obvoz in gre preko drugih pošt znotraj EU in ne plačaš nič.
Me pa zanima, kaj se bo zgodilo, če bo tak paket res prišel na carinsko pošto ali bodo uspeli obdelat :).

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
jaz dobil obvestilo o prispeli pošiljki za uvoz.
ovitek za telefon naročen 14.5.2021 po sledenju je prišel v naslovni državo 07.07.2021, včeraj pa dobim obvestilo.
sem mel že odprt dispute in sem ga skenslu, če ne bo do petka ga odprem ponovno.