Pa to 100% deluje?Tole sem prekopiral z drugega foruma
sprejemljiva kurirska služba:
AliExpress Standard Shipping HU/NL tracking number, tracking
AliExpress Saver Shipping HU tracking number
Cainiao Super Economy BE tracking number
Cainiao Super Economy for Special Goods DE
Special Line-YW YP->LU tracking number, tracking
nesprejemljiva kurirska služba:
Cainiao Super Economy Global CN
Za določene stvari dobiš v Slo povsem solidne cene v primerjavi z AE. Isti artikel zna biti tudi cenejši. Tako da za kakšno eksotiko se bomo še šli, ampak kasneje ko se tako kitajci mal skulirajo pa transport in carina razjasnijo.
Ja, uradno je tako. Me pa zanima koliko tega ddvja bo DEJANSKO prispelo do EU držav .Na AE kar direktno plačaš davek, tako da ga verjetno prejme država teh pošt (NL, HU, BE...). Naši so si z birokratizacijo in nesposobnostjo spet zvrtali luknjo v koleno, če to drži.
Kje je kdo pocarinil, če kitajc zaračuna DDV, paket pride pa preko Madžarske/Nizozemske/...?sami smo si krivi, če ne znamo seštet koliko smo pocarinili in koliko smo dobili dejansko nakazano o tapoševnih
dvomim, pa da je za kitajce tako enostavno
Zakaj ne bi smeli, če je DDV plačan.Kje je kdo pocarinil, če kitajc zaračuna DDV, paket pride pa preko Madžarske/Nizozemske/...?
Očitno nekatere države spuščajo zadeve čez, čeprav ne bi več smeli.
Evo, paket že doma. 3 tedne, presenečen prijetno.Se je še komu zgodilo, da je Aliexpress združil pošiljke?
14 dni nazaj sem naročil 5 stvari pri RAZLIČNIH prodajalcih in danes preverim in mi je aliexpress brez potrditve združil pošiljke v eno, tudi tracking nr. se je pri vseh spremenil na enega. Seveda je njihova obrazložitev kao je to bolj ekološko in bolj convenient za mene. Kar v principu drži. Je pa očitno aliexpress zavohal nov način, kako scuzat kupce, saj sem plačal 5 poštnin, oni bodo pa lepo pobasali razliko.
Tudi meni so združili pakete različnih prodajalcev nekje na poti k meni.Evo, paket že doma. 3 tedne, presenečen prijetno.
V enem velikem pismu je bilo noter več originalnih manjših paketov vsak s svojim trackingom. Noben od carinske pošte me ni nič kontaktiral, paket je prišel direkt domov preko madžarske pošte predvidevam (HU na koncu). Bom sedaj še enkrat naročil več drobnarij isto dan in da vidim, če bodo spet združili. Ker če bodo, je potem to odlično, saj hitreje pride.
Fajn bi bilo le, da bi prej vprašali, pa morda še kak popust na poštnino dali.
Kar je v redu, ker Cainao Super Economy Global (per se) gre preko Uzbekistana in ga ocarini naša carina.3 x Cainao Super Economy Global
2 x Aliexpress Standard Shipping
Vse skupaj je bilo združeno v Aliexpress Standard Shipping.