So pa stroški pregleda, v katerem je ugotovljeno, da je DDV že plačan.
Od kod? EU in Slovenija je sprejela, da morajo tuji prodajalci zaračunavati DDV države v EU, tudi za nižje vrednosti. Ali se DDV dejansko odvede v Slovenijo in ga dobi država, JE STVAR DRŽAVE in naj zagrabi trgovca, ne pa mene, ki sem s plačilom ddvja svoje opravil. Poleg tega je na vsakem takem paketu, kolikor vem, gor napisana dolga številka (pozabil točen naziv), ki potrjuje, da je bil ddv plačan. Na podlagi te številke se lahko takoj preveri, če je bil ddv plačan in avtomatiziran sistem (kar verjetno Madžari imajo in lepo kasirajo) bi lepo spustil paket mimo, hkrati bi pa še država lahko kontrolirala Ali, če je ddv od tega dejansko kanil na račun. Ampak ne, fehtarji raje pokasirajo 5 eur na paket za brez veze. No, so se pa vsaj losali tega dela in sedaj lepo dostavljajo last mile pakete za male pare, ki jih na veliko sprocesira (in zasluži) Madžarska. Namesto, da bi recimo mariborsko letališče živelo od tega.Zanima me, od kod ti to.
Ko ti kupiš nekaj izven EU in ti prodajalec prijazno zaračuna ceno, v kateri "je vključen DDV", zadeva potem pride na uvozno pošto v SLO iz Vanuatuja morda brez ustrezne dokumentacije, morda ni centa prišlo za DDV - kateri državljan naj pokriva stroške postopka zato, ker si ti tako "ugodno" kupil?
Aja, spregledal point tvojega posta. Sem ti odgovoril vmes. Na vsaki taki pošiljki je številka, ki dokazuje, da je bil ddv plačan. Verjetno je na to številko v sistemu vezan tudi predmet. Avtomatiziran sistem s skenerji mora to pohendlat brez težav, neustrezne pošiljke se pač izloči in pokasira. Ne pa, da se za vsako pošiljko kasira 5+ eur. Madžari očitno obvladajo to delat in se jim splača.Zanima me, od kod ti to.
Ko ti kupiš nekaj izven EU in ti prodajalec prijazno zaračuna ceno, v kateri "je vključen DDV", zadeva potem pride na uvozno pošto v SLO iz Vanuatuja morda brez ustrezne dokumentacije, morda ni centa prišlo za DDV - kateri državljan naj pokriva stroške postopka zato, ker si ti tako "ugodno" kupil?