Aliexpress zadnje čase švoh dostavlja

sass

Guru
1. sep 2007
5.232
869
113
vsak dan drugače:
1684145019587.png
1684144993903.png

sad

Guru
24. avg 2007
21.118
9.759
113
Aliexpress je sedaj precej spremenil tip dostave. Veliko artiklov ima Choice Delivery. Gre to mimo naših fehtarjev ali bodo pokasirali? Koliko časa traja dostava?

Mirc4u2c

Pripravnik
19. okt 2019
123
24
18
Aliexpress je sedaj precej spremenil tip dostave. Veliko artiklov ima Choice Delivery. Gre to mimo naših fehtarjev ali bodo pokasirali? Koliko časa traja dostava?
Sem naročil z "Choice" poštnino vsaj 2-4x in vedno pride direkt domov brez dokazovanja in stroškov :) Mislim, da gre preko HU. To imajo že dolgo, vsaj eno leto. Drugače pa vedno raje naročim preko AE Saver ali Standard.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.176
3.639
113
Marlbor
Pa dobro - na AE samo preveriš, da “with VAT” in gre brez kakršnokoli problemov skoz.
To pa ne drži. Sicer pa si je žena v zadnjem letu par krat poskušala neke lake za nohte kupit, za par eur, pa je vedno prišlo prek carinske pošte, kljub temu da se je poskušalo različne načine dostave. Kakšne druge stvari pa brez problema pridejo brez stroškov carinjenja. Tak da je tudi zelo odvisno od vsebine.

sad

Guru
24. avg 2007
21.118
9.759
113
To pa ne drži. Sicer pa si je žena v zadnjem letu par krat poskušala neke lake za nohte kupit, za par eur, pa je vedno prišlo prek carinske pošte, kljub temu da se je poskušalo različne načine dostave. Kakšne druge stvari pa brez problema pridejo brez stroškov carinjenja. Tak da je tudi zelo odvisno od vsebine.
Preko Aliexpress standard?
To mora iti brez naših fehtarjev.

sad

Guru
24. avg 2007
21.118
9.759
113
Jaz imam popolnoma čisto vest.
Država od tega čisto pošteno dobi DDV, ne rabi pa zadevo, ki je ŽE PLAČANA (DDV plačal Aliju) IN JO ŽE DOBI (samo pade na TR od države), BREZ KAKRŠNIHKOLI DODATNIH STROŠKOV, dodatno popolnoma neupravičeno colati postopek, ki NI POTREBEN, samo zato, da se paradržavna firma goji.
Morda sem pa nor. In zato si bom tudi pridržal pravico, da uporabljam zaničljivo poimenovanje fehtarji.
Pošta bi pa lahko ta kader, ki sedaj ''fehtari'' tistih 5 EUR uporabila za kakšno bolj donosno storitev.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
975
174
43
...ŽE PLAČANA (DDV plačal Aliju) IN JO ŽE DOBI (samo pade na TR od države), BREZ KAKRŠNIHKOLI DODATNIH STROŠKOV, dodatno popolnoma neupravičeno colati postopek
Zanima me, od kod ti to.
Ko ti kupiš nekaj izven EU in ti prodajalec prijazno zaračuna ceno, v kateri "je vključen DDV", zadeva potem pride na uvozno pošto v SLO iz Vanuatuja morda brez ustrezne dokumentacije, morda ni centa prišlo za DDV - kateri državljan naj pokriva stroške postopka zato, ker si ti tako "ugodno" kupil?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.723
6.617
113
Ne spomnim se, da bi za nakupe na aliexpressu po obvestilu carinske pošte kdo poleg "stroška poziva" dejansko plačal še ddv.

• Všeč mi je
Reactions: Bajkman in sad