Aliexpress zadnje čase švoh dostavlja

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
prvo je hotel kitajc še enkrat pošiljat zadevo, sem reku, daj nazaj denar.

sem dobil od alija da je kao refund processing, pa da se prodajalec strinja s tem.
zdej pa sam čakam denar nazaj na predplačniški visi :)

bizi res je. čakam sms :p
hec.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
To je mnogokrat nateg, ko ponujajo ponovno pošiljanje. Sem se 2x nategnil na tak način. Odprl sem disput, ponudil je ponovno pošiljanje, katerega sem sprejel. Potem tudi v drugo ni nič prispelo, pa tudi možnost za disput je propadla.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik in sad

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Opažam, da so začeli spreminjat sledilne številke. Iz LP00XXXXXXXXXX se spremeni v UAXXXXXXXXXVU. V Tax Invoice je zabeleženo, da je DDV v višini 22% plačan. Seveda naša vrla pošta, poleg stroškov posredovanja, zaračuna še DDV. Iz 3,5€ na koncu rata 10€. In zdaj me čakajo še tri take pošiljke. Komu je treba je_at mater?

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Če gre za naročilo preko logistike "Cainiao Super Economy for Special Goods", je to žal normalno. In ne samo, da je treba plačati stroške obdelave dacarjem, pogosto se pošiljka kar izgubi.
Tako da se je dobro izogibati temu tipu dostave.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.176
490
83
Opažam, da so začeli spreminjat sledilne številke. Iz LP00XXXXXXXXXX se spremeni v UAXXXXXXXXXVU. V Tax Invoice je zabeleženo, da je DDV v višini 22% plačan. Seveda naša vrla pošta, poleg stroškov posredovanja, zaračuna še DDV. Iz 3,5€ na koncu rata 10€. In zdaj me čakajo še tri take pošiljke. Komu je treba je_at mater?
to sem tudi jaz dobil. Ker je zelo dolgo potovalo, sem uspel dobiti denar nazaj - sem res mislil, da se je že zgubilo po 3 mesecih. Sedaj bom plačal samo našim...

VU = pošiljke prihajajo iz skladišča otočja Vanuatu. Tako sem dobil odgovor od naših. ;)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Raje plačajte nekaj centov več za preverjene kurirje. Standard in Saver shipping gresta preko Madžarske ali Nizozemske in tam opravita carinske storitve.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.602
1.080
113
Cainao shipping ima tele mučke z otočjem Vanuatu. Najprej ti pošljejo pod eno tracking številko, vmes pa spremenijo na to UAxxxxxxVU, seveda pa ta nova ni zapisana direkt v zgodovini naročil na Aliju, pol pa iščeš med odprtimi naročili ko budala, ko ti od pošte pošljejo, da hočejo invoice. Trik: ko v Aliju greš na Track order, je na desni strani (modre črke) link na drug tracking in ti tam ponavadi napiše in originalno in novo tracking številko.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

Zmajcek

Pripravnik
19. jan 2008
30
0
6
Ce
Pozdravljeni
Vprašanje:
Naročim izdelek, ki ima status dostavljen. V vseh sledenjih je dostavljen. Izdelka nisem prejel.
Preverim tudi na lsledenju pošte slovenija in izdelek je dostavljen. Preverim na pošti; najprej mi na pošti rečejo, da sem jim dal napačno številko sledenja, nato mi pove da je bil izdelek dostavljen na drug naslov v istem kraju, ker tisti poštar ki je dostavil ne pokriva moje hiše.

Izdelek reklamiram, a avtomatsko dobim odgovor od aliexpresa da je zahtevek zavrnjen.

ima kdo kaj izkušenj, predlog, pomoč ?

Hvala

Lp

hermann

Guru
19. mar 2014
9.657
6.519
113
Aliexpress choice je neka nova možnost dostave... gre to mimo naših parazitov ali ne? Ima kdo izkušnje?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pozdravljeni
Vprašanje:
Naročim izdelek, ki ima status dostavljen. V vseh sledenjih je dostavljen. Izdelka nisem prejel.
Preverim tudi na lsledenju pošte slovenija in izdelek je dostavljen. Preverim na pošti; najprej mi na pošti rečejo, da sem jim dal napačno številko sledenja, nato mi pove da je bil izdelek dostavljen na drug naslov v istem kraju, ker tisti poštar ki je dostavil ne pokriva moje hiše.

Izdelek reklamiram, a avtomatsko dobim odgovor od aliexpresa da je zahtevek zavrnjen.

ima kdo kaj izkušenj, predlog, pomoč ?

Hvala

Lp
So primeri, ko poštar paket ukrade. Podpise pa vse več dostavljavcev enostavno ponaredi.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Ta teden sem imel en zanimiv primer. S Carinske pošte mi pošljejo, da je ena moja pošiljka predmet carinjenja.. (pač ono, ko naključno izberejo) in naj pošljem dokazila. Sledilna številka mi nič ne pove, vsa moja naročila imajo drugačne številke... odprem fotografijo paketa, preberem moj naslov, pa kaj bi to bilo noter...Bike licht je pisalo... no, pred tednom sem res naročil to, ampak za dostavo malo prehitro... jebiga, pošljem, da je to to. Zahtevek za onih 3.5 evra plačati...v redu. Včeraj pa dobim pošiljko. Je bila noter luč, ja. Ampak ona, ki sem jo naročil septembra in so mi že vrnili denar... Verjetno je ležala pošiljka v kakšnem kotu skladišča in jo je nekdo po parih mesecih vrgel na sortirni trak.... Končnica je bila VU...

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Jaz sem pa sedaj imel ze drugi primer, da nekaj ni stimalo. Posljem sporocilo, da resim brez disputa in me oba nategujeta in zavlacujeta. Odprem dispute in dobim nazaj denar, dam negativno oceno.
V čemu je fora tega? Namesto, da bi resili takoj in brez disputa, zavlacujejo in na koncu fasejo dispute in se negativno oceno. Predvidevam, da Aliexpress to kaj “kaznuje”.