Aliexpress zadnje čase švoh dostavlja

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.035
437
83
tam ko se terc po tori rola
Včeraj začel nekaj iskati po aliju in so poštnine vse čez 6€... Je to sedaj normalna praksa, ali pač imam ravno "srečo".
Vedno glej končno ceno. Bom dal primer: -izbral si pulover za 12 evrov +6evrov poštnine. Drugi ponudnik pa je cena 19 evrov +shipping free. Ja, Kitajčki niso kar tako. Imaš pa izdelke z nenormalno nizko ceno, pa poštnina gor, da se ti v riti zavrti, ko vidiš končno ceno.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

sad

Guru
24. avg 2007
21.132
9.773
113
A se samo meni zdi ali so šle cene artiklov (skupaj s poštnino) konkretno gor?
Namreč v trgovini pri nas sem dobil podoben artikel za isto ceno kot bi ga iz Kitajske, pa je ta res kvaliteten, v primerjavi z enim iz Alija, ki ga že imam. Je pa res takrat tisti bil pol cene tega, ampak sedaj je pa morda 10% razlike, kvaliteta pa ni primerjave sploh.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.247
1.392
113
So ja. Se splaca se vedno, vendar zelo odvisno kaj. Recimo zadnje case jemljem velikp raje na amazou s prime dostavo v abholstation v Avstriji. Top. Pride v dnevu ali dveh. Gledam ze zadeve za maskare. Na Aliju ena zadeva za sina 30€ z dostavo, na Amazonu 16!!

Mirc4u2c

Pripravnik
19. okt 2019
123
24
18
Malo si bom sposodil temo. Ali veste, da je geekbuy nehal pošiljat v Slo? Sem preveril in res piše ""cannot ship to Slovenia". Baje se je ena firma z Jimmy sesalci pritožila, da nimajo dobička, ker vsi raje tam naročijo.. Ali imajo res tako moč? Sicer večinoma naročujem preko Aliexpressa, ampak ta Jimmy sesalec za jogije pa sem vseeno naročil zadnjo minuto :).

Mirc4u2c

Pripravnik
19. okt 2019
123
24
18
popravek: Sem probal zdaj izbrati sesalec druge znamke in piše, da bi naj šlo pošiljanje v Slo. Tako da če prav razumem so samo Jimmy sesalce blokirali za Slo, kar je super =)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Malo si bom sposodil temo. Ali veste, da je geekbuy nehal pošiljat v Slo? Sem preveril in res piše ""cannot ship to Slovenia". Baje se je ena firma z Jimmy sesalci pritožila, da nimajo dobička, ker vsi raje tam naročijo.. Ali imajo res tako moč? Sicer večinoma naročujem preko Aliexpressa, ampak ta Jimmy sesalec za jogije pa sem vseeno naročil zadnjo minuto :).
Tomsonman , ki je v drugi temi posrednik za Geekbuy, je napisal, da je Jimmy dobil v Sloveniji ekskluzivnega prodajalca.

sad

Guru
24. avg 2007
21.132
9.773
113
Kakšne so izkušnje s tema dvema tipoma pošiljanja:
Aliexpress Selection Super Economy Global
Aliexpress Selection Saver
Gre to mimo naše carine ali ne?

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.068
127
63
Če prav razumem, se v teh primerih ne rabiš ukvarjat (oz. Carina) s carinskimi zadevami?

(sorry... nisem že dooooolgo nič kupoval iz Tujine-tujine)

matej_

Guru
25. okt 2007
2.141
663
113
jaz pa čakam en paket, pa grem gledat tracking pa mi napiše v trackingu "Returned properly delivered", pogledam mesto piše Suqian.
pišem prodajalcu, pa mi napiše da logistic company returned has it.

ka majo to zdej kako foro al kaj?
edit: je možno, da je kje fora, ker na aliju nimam napisane svoje telefonske (ampak sam +3860000000) ?

sem mu lepo napisal, da sem v evropi paket pa niti kitajske ni zapustil pa so dobili vrnjenga.
da hočem denar nazaj.
pa ni kr nek prodajalec, gledam ocene DE, SK, FR, UK vsi so dobli paket pa vsi zadovoljni.

bomo vidli :)

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
jaz pa čakam en paket, pa grem gledat tracking pa mi napiše v trackingu "Returned properly delivered", pogledam mesto piše Suqian.
pišem prodajalcu, pa mi napiše da logistic company returned has it.

ka majo to zdej kako foro al kaj?
edit: je možno, da je kje fora, ker na aliju nimam napisane svoje telefonske (ampak sam +3860000000) ?

sem mu lepo napisal, da sem v evropi paket pa niti kitajske ni zapustil pa so dobili vrnjenga.
da hočem denar nazaj.
pa ni kr nek prodajalec, gledam ocene DE, SK, FR, UK vsi so dobli paket pa vsi zadovoljni.

bomo vidli :)
Dispute odpri, kopipejstaj info iz trackinga, dobiš ziher nazaj.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.141
663
113
prvo je hotel kitajc še enkrat pošiljat zadevo, sem reku, daj nazaj denar.

sem dobil od alija da je kao refund processing, pa da se prodajalec strinja s tem.
zdej pa sam čakam denar nazaj na predplačniški visi :)

bizi res je. čakam sms :p
hec.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.176
3.639
113
Marlbor
To je mnogokrat nateg, ko ponujajo ponovno pošiljanje. Sem se 2x nategnil na tak način. Odprl sem disput, ponudil je ponovno pošiljanje, katerega sem sprejel. Potem tudi v drugo ni nič prispelo, pa tudi možnost za disput je propadla.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik in sad

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Opažam, da so začeli spreminjat sledilne številke. Iz LP00XXXXXXXXXX se spremeni v UAXXXXXXXXXVU. V Tax Invoice je zabeleženo, da je DDV v višini 22% plačan. Seveda naša vrla pošta, poleg stroškov posredovanja, zaračuna še DDV. Iz 3,5€ na koncu rata 10€. In zdaj me čakajo še tri take pošiljke. Komu je treba je_at mater?

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Če gre za naročilo preko logistike "Cainiao Super Economy for Special Goods", je to žal normalno. In ne samo, da je treba plačati stroške obdelave dacarjem, pogosto se pošiljka kar izgubi.
Tako da se je dobro izogibati temu tipu dostave.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.247
514
113
Opažam, da so začeli spreminjat sledilne številke. Iz LP00XXXXXXXXXX se spremeni v UAXXXXXXXXXVU. V Tax Invoice je zabeleženo, da je DDV v višini 22% plačan. Seveda naša vrla pošta, poleg stroškov posredovanja, zaračuna še DDV. Iz 3,5€ na koncu rata 10€. In zdaj me čakajo še tri take pošiljke. Komu je treba je_at mater?
to sem tudi jaz dobil. Ker je zelo dolgo potovalo, sem uspel dobiti denar nazaj - sem res mislil, da se je že zgubilo po 3 mesecih. Sedaj bom plačal samo našim...

VU = pošiljke prihajajo iz skladišča otočja Vanuatu. Tako sem dobil odgovor od naših. ;)