Aliexpress zadnje čase švoh dostavlja

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Tisti prvi UA ni za državo, pač pa tip pošiljke, VU pa je res iz katere države je pošta.

13. jul 2011
2.677
626
113
Po moje se to, preko katerih logističnih centrov in dostavnih služb bo paket potoval, spreminja glede na proste zmogljivosti in ponujeno ceno.
Torej so razni seznami sprejemljivih dostavnih služb brez veze in je vse skupaj loterija.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Problem je, da je sad izbral "Cainiao Super Economy for Special Goods", ta logistika pa je vprašljiva in samo občasno sprejemljiva, kar je znano. Pač tvegal in se ob tokratnem naročilu NI izšlo. Ali pa se je zanašal na tisti spisek od WeWatchingYou , ki žal ni precizen, kar je jasno vidno tudi na označenem tekstu tele slike avtorja @pygmalion na slo-techu.

J2YsLP6.jpg

VIR

Bolje izbrati eno od opcij nad označenim tesktom.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
...zadnji...

paket so mi ustavili na carini....posredoval sem podatke in danes je sedmi dan od kar so vse dobili prek spletne strani....

Naj jim težim al je zdaj normalno, da se toliko čaka?
Matr, do sedaj so poslali najkasneje v roku treh dni....

Morgoth

Majstr
27. sep 2018
790
887
93
Jaz sem že čakal 1 teden zaradi carine, po mojem je to normalno. Lahko pa jih pokličeš in ti bodo povedali, kdaj dobiš paket.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.247
514
113
...zadnji...

paket so mi ustavili na carini....posredoval sem podatke in danes je sedmi dan od kar so vse dobili prek spletne strani....

Naj jim težim al je zdaj normalno, da se toliko čaka?
Matr, do sedaj so poslali najkasneje v roku treh dni....
pa je paket res na carini?
men se je zgodilo, da sem tudi moral plačat, pa paket sploh še ni bil v slo. je kitajc v naprej poslal podatke. Sem jih tudi klical, pa so mi tako razložili.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
pa je paket res na carini?
men se je zgodilo, da sem tudi moral plačat, pa paket sploh še ni bil v slo. je kitajc v naprej poslal podatke. Sem jih tudi klical, pa so mi tako razložili.
Je, so mi včeraj opoldan pisali, da podatki niso popolni...iz priložene slike ni razvidno kaj je v paketu...
Sem dodarno poslal...

P.S.en teden so rabili, da mi napišejo dva stavka bomo videli kako bo naprej..

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.362
6.909
113
jaz sem naročila nekaj par dni nazaj, je bilo šiping free... imam pa davek za nizozemsko gor. 22%. je to zmeraj tako? nikoli bila pozorna.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.136
4.115
113
Obračunajo ti slovenski davek, to je sedaj odkar so b EU uvedli davek tudi na cenejšo robo oz. ni spodnjega limita. Velja do 150EUR za klasične pošiljke, nad 150EUR pride še carina in takrat ti aliexpress ne obračuna davka ampak prenese ves postopek in stroške uvoza nate.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.362
6.909
113
Note:
1.Alibaba.com Singapore E-Commerce Private Limited is raising this invoice in accordance to the applicable tax laws in the Netherlands.

Tole je v drobnem tisku na računu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.136
4.115
113
Samo 22% DDV imamo samo slovenci, nizozemci imajo 21%. Edino logično in pravilno je da se obračuna davek na naslov kupca, je pa čisto možno da gre preko nizozemske podružnice plačevanje EU davka in se računi in poračuni davkov urejajo tam. V glavnem aliexpress že nekaj časa nabija 22% na ceno izdelka, kar predstavlja naš DDV.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik