"Specialci" na družbenih omrežjih

punqfer

Zelenc'
20. apr 2026
7
14
3
Sicer nisem takšen tip človeka, ampak ena stvar me pa zadnje čase iritira. In ja, za ta namen sem kreiral nov account. :) Pa upam,da nisem edini. Teoretiki zarote so že počasi passe. Zadnje čase opažam porast ljudi z absolutno previsokim egom, ogromno egocentričnostjo in občutkom, da če se kdo moti, so to preostali, nikoli oni sami.

Torej - spemljam tega tipa na FB, Nenad Durutović. Dečko je neki samooklicani pravnik (z diplomo iz Črne Gore), invalidsko upokojen, verjetno brez dneva delovne dobe in ponosen na to, da cuza državo vsepovsod, kjer jo lahko. Ima "rahle" težave z avtoriteto in tožari vsenaokoli. Če slučajno kdo uspe kaj argumentiranega in njemu nevšečnega napisati na njegov zid, to seveda takoj briše, uporabnike pa blokira. Ajde, saj to samo po sebi ni takšen problem - bolj se mi zdi problem to, da ostajajo na zidu samo slavospevi njegovih "vernikov". In ker je FB algoritem tako pameten, tega deca sedaj na polno promovira. Se pravi, da se promovirajo neke ideje, ki so lahko širši (labilni?) javnosti škodljive.

Kaj nam je storiti? :)

Pouhnqfer

Zelenc'
20. apr 2026
3
8
3
Ne slediš takim osebam na spletu, ne omenjaš jih, ne deliš linkov na njihove umotvore. Če folk ne bi klikal ali omenjal, tudi FB tega ne bi promoviral.
Se sicer strinjam, ampak a ne bi bilo smiselno, da se te specialce nekako omeji? Ker to je podobno, kot če v realnem življenju nekdo sere vsem po glavi in se postavlja nad zakone, mi se pa od njega distanciramo in pač pustimo, da dela budalo iz vseh normalnih. Ne vem no, mislim, da moramo kot družba nekaj naredit.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.780
1.116
113
Ne slediš takim osebam na spletu, ne omenjaš jih, ne deliš linkov na njihove umotvore. Če folk ne bi klikal ali omenjal, tudi FB tega ne bi promoviral.
Problem je, da ti FB na zidu prikazuje kr neke objave od oseb ali strani, katerim sploh ne slediš (tega včasih, razen če ni šlo za sponzorirano objavo, ni bilo). So se tudi meni kar naenkrat začele prikazovati njegove objave. Po objavah se vidi, da tip živi v nekem svojem svetu. Pač novodobni Don Kihot, kot še marsikdo.....

sousis

Guru
16. nov 2019
1.882
1.289
113
Problem je, da ti FB na zidu prikazuje kr neke objave od oseb ali strani, katerim sploh ne slediš (tega včasih, razen če ni šlo za sponzorirano objavo, ni bilo). So se tudi meni kar naenkrat začele prikazovati njegove objave. Po objavah se vidi, da tip živi v nekem svojem svetu. Pač novodobni Don Kihot, kot še marsikdo.....

Vsakič, ko se za mikrosekundo ustaviš na njegovi objavi, to FB zazna in ti naslednjič spet ponudi, da vidi, a se boš tokrat ustavil za 2 mikrosekundi. Če klikneš na x ali Hide al kaj je že tista opcija, ti skrije, in ti v naslednjem obdobju prikazuje manj ali nič podobnih vsebin. Če to naredi dovolj ljudi, bo FB manj promoviral.

jello

Guru
22. sep 2008
11.372
4.532
113
Se sicer strinjam, ampak a ne bi bilo smiselno, da se te specialce nekako omeji? Ker to je podobno, kot če v realnem življenju nekdo sere vsem po glavi in se postavlja nad zakone, mi se pa od njega distanciramo in pač pustimo, da dela budalo iz vseh normalnih. Ne vem no, mislim, da moramo kot družba nekaj naredit.
Budalo dela iz vsakega, ki mu da priložnost za to. Ti si mu jo dal in jo še reklamiraš tukaj kot nekaj normalnega. V čem si boljši od njega? Da si prišel sem gor cmizdrit kako naj drugi naredijo nekaj kar bi lahko ti sam? Problem imaš ti, za to je kriv nekdo drug, reši naj ga pa tretji.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.558
8.929
113
Kaj nam je storiti? :)
blokiraj profil uporabnika.png