Adriaroute 4.00

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Maribor-Split pa ni več lepa igra, po Hrvaškem vozi po avtobahnu.

Zagreb-Karlovac je avtocesta.

Nekaj so ga na Hrvaškem polomili, ne gut sploh.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi CN eksotično izračuna Maribor Split preko Bosne.

A brez avtocest.

AR na povsem iste podatke pa kot zgoraj.

AR 3.30

Tudi sili na avtocesto Zagreb Karlovac, tako da je problem očitno že od prej ali kje drugje.

Bogo je to.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Super narejeno Snecer. Bilo pa bi sedaj interesantno videti, kaj se dogaja na Garminu. Jaz je ne bom instaliral, tako da bom pocakal na ugotovte tistih ki jo imajo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ugotavljam, da ima težave Mapsource, ki pozna le plačljive ceste (Nuvi pa plačljive in avtoceste).
Ima pa Mapsource drsnik = prefere Highways, morebiti če tisto premaknem...

Nuvi vodi ok Maribor-Split, gre dol iz avtobahna.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, v tem je problem, v algoritmu.

Basecamp, ki je novejši ima obe opciji, tam pa zadeva pravilno deluje, se povsem izogiba.

I

Izbrisan uporabnik #488

Je pa zadeva precej nenavadna, da ima potem CD verzija Mapsource, kjer karta ne dela "pravilno", v Basecampu pa ja.

I

Izbrisan uporabnik #488

To je znano, ampak je precej nenavadno, saj npr. na prastarem Nuviju izogibanja delajo ok, na zadnjem MS pa ne
smile-1.gif

Basecamp mi je še vedno sitno orodje.

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Ima tudi zelo čudno vodenje preko kamniškega krožišča, ki ga v CN še ni:

Relacija v AR

in ista relacija v CN

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Bo treba zemljevid testirat na napravah ali v Basecampu, MS očitno ni več primeren pokazatelj.

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Sem poskusil izogibanja plačjivih cest in me je iz Zidanega Mosta peljal lepo mimo Litije do Ljubljane.
Drugače pa mi ponudi ali preko CE in avtocesta ali pa preko Trojan.

Kobran

Pripravnik
8. dec 2008
109
0
16
2. nadstropje
Na Nuviju 2460LT z AR 4.00 in vklopljeno izogibanje avtocest naredil simulacijo in rute za primere, ki ste jih navedli. V vseh primerih lepo pelje po stranskih cestah in se izogiba avtocest. Preizkusil tudi praktično po cesti Ljubljana-Grosuplje-Novo Mesto in pelje po stari cesti ob avtocest. Torej v napravi dela OK.

I

Izbrisan uporabnik #488

Je pa res, da morda niti ni nič narobe, jaz pač nisem iz Kamnika. Morda pri obratni rutui ne smeš zaviti na levo, ampak moraš na rondo in krog. To pa naj lokalci povedo.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Če bi malo bolje pogledal, bi opazil, da je moja smer taprava. Kar poglej puščice!

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa si ti moje slike dobro pogledal?
Tam ko je "prav" so puščice v drugo smer kot pri tebi in obratno.