AdBlue

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.328
2.540
113
Pa iz vseh teh kantic lahko iztočite AdBlue?
Na Ducatu je notri v dotoku ena loputica in prekratek t' ozek del cevi na kantici. Kar problem.
Ima kdo kantico, ki jo je kupil posebej?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Hm, in zakaj bi človek kupoval to, če ima na črpalki liter po 2 EUR in lepo natoči točno toliko kot je treba?

Ta del tudi meni ni jasen. AdBlue je zaradi ekologije, hkrati pa ob nabavi tekočine pridelaš še 1 kg plastike, ki jo zavržeš takoj po nalitju tekočine.

Za moje pojme bi morala vsaka pumpa imeti tudi ročko za AdBlue, v prosti prodaji (po kanticah) pa zadevo prepovedat. Problem rešen.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.251
4.089
113
Ja pa še za tekočino za prati stekla pa motorno olje.

V tujini je kar dosti teh črpalk, pri nas pa so bolj redke sploh izven območij kjer so tovornjaki.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Nimajo vsi avti lepo dostopne odprtine za nalivanje....
? In kje jo imajo? Skrito v prtljažniku??? Jaz jo imam na desni strani zraven pokrova za nafto in pač potegnem cev z ročko toliko ven iz črpalke, da potem brez problema vtaknem in tankam. Če jaz to cev navlečem okoli pasata, jo boste tudi ostali?

Jernej

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Peugeot 308 SW jo dejansko ima v prtljažniku. S kanistrom sem vedno malo polil, pa če sem še bolj pazil. :/

krko

Guru
5. sep 2010
2.692
1.397
113
? In kje jo imajo? Skrito v prtljažniku??? Jaz jo imam na desni strani zraven pokrova za nafto in pač potegnem cev z ročko toliko ven iz črpalke, da potem brez problema vtaknem in tankam. Če jaz to cev navlečem okoli pasata, jo boste tudi ostali?

Jernej

P508 2016

Zajeta slika.PNG

Sam ga točim iz 10L kantice, uporabljam pa še takle lij...nobenih težav s polivanjem ipd...
Zajeta slika.PNG

Doma lahko v miru iz prtljažnika vse ven zložim in sproti naredim še generalno čiščenje le-tega :D
Na črpalki bi to malo čudno zgledalo :p

jezek

Guru
24. jul 2008
3.390
1.404
113

Jernej
Picasso globoko v prtljazniku, pod 7im sedezem....