AdBlue

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Screenshot_20221106-103330_My Citron.jpg

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
-11C je minimalna? :oops1:

Men se zdi malo....bi pričakoval vsaj - 20C al neki.....k - 11C je hitro kje na kakem smučišču....

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
-11C je minimalna? :oops1:

Men se zdi malo....bi pričakoval vsaj - 20C al neki.....k - 11C je hitro kje na kakem smučišču....
Torej greš smučat samo z električarjem...

Sicer me tole pri ostalih znamkah malo čudi, ampak pri holcwagnu se meni prižge lučka, ko je še za cca 2400km in takrat tudi napiše, da moram doliti in sicer minimalno 5 litrov in maksimalno mislim da nekih 13 litrov. Ponavadi se vozim še kakšen teden in ko pride na 1000 km, grem tankat in tankam 12litrov (takrat piše da lahko tankam 14 litrov). Pač nalijem 12 litrov in ne čakam na noben klik ali dvoklik. Plačam kot je takrat po ceniku in imam mir za 12kkm (slabe 3 mesece).

Ko sem začel z ADblue sem kakšen pol leta kupoval kantice po 10L, ker preprosto nisem "videl" adblue točilnega mesta. Šele ko sem se namensko spravil v iskanje, sem ugotovil, kako to zgleda in od takrat tankam direktno na pipi. Sem pa iskal tudi v bližini Kranja in sem npr. našel adblue črpalko tudi v Cerkljah, ampak ko sem šel mimo, točilnega mesta nisem videl ;). Pa niti ne vem, kakšna je cena na avtocestah, verjetno tudi z dodatkom?

Sem šel za foro iskat in če v google vpišem "adblue petrol cerklje", dejansko vrže ven zadetek, ampak potem pa ni nikjer več o adblu-ju. Očitno najde tudi adblue kot kantico. Zato je pa verjetno takšen problem poiskati pipo. Ampak kot sem že napisal, jaz grem ponavadi na petrol na koncu letališke, tam je adblue na levi strani pri črpalki za dizel za kamione :).

Jernej

• Všeč mi je
Reactions: sad
22. jul 2007
13.409
1.660
113
124
Pri nas imamo 2 Petrola in nobeden :confused: nima točilnega mesta, tako da se je potrebno peljati še 10+ km, da ga lahko natočim.Tisti v kanticah na Petrolu pa je drag, kot da je zlato notri.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Lani je na Petrolu stal enih 70 centov, danes je na Petrolu 2 eur. Govorim za tistega na točilnem mestu.
Ja. Ampak verjetno je to še vedno najbolj poceni in najbolj elegantno. Saj jih je že nekaj napisalo, da ni več kantice pod 2 eur/liter pri drugih ali istih trgovcih.

Jernej

jezek

Guru
24. jul 2008
3.390
1.404
113
Bil je sw update s katerim so prilagodili kolicino vbrizga. Morda je drugace nastavljeno ze zaradi letnika. Poraba je (delno) odvisna tudi od rezima voznje. Meni je vcasih en tank zdrzal cca 18.000 km. Zdaj ne vem, ne spremljam oz redno dolivam da je vecino casa nalito do vrha, zaradi manjse kristalizacije in temperaturne stabilnosti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Na Fordu se naredili uodejt in ga sedaj pozre manj.prej je bil rezervoar 17 litrov za slabih 10kkm, sedaj je za okoli 12.
Na amzs aplikaciji je oznacebo da ga ima omv pri Lahu (na gorenjskem). Pa ga preverjeno v petek nima. Petrol v IC Moste, pocivalisce voklo (smer lj gotovo, smer kranj ne vem).... Ga imajo