10LPotem ga raje vlijem vstran.
Ravno danes se mi je izpisalo opozorilo da imam za 2400 km še adblua, ne vem pa koliko moram doliti? Piše mi še "minimalna količina 5 litrov" poleg pa tudi "maksimalna količina 12,5 litra" ne pa koliko ga dejansko imam
In kje je fora, da se večina trudi s temi kanticami in tistim nesrečnim nastavkom, ki ponavadi malo pušča? Pa potem je to kantico potrebno še nekam spraviti...Koliko sem zasledil, pod 20€ 10l ne dobiš nikjer več. Na pipi ima Petrol trenutno 2,04€ in OMV 1,94€ za liter.
Tist za traktorje je drugačen od avtomobilskega!Lokalna kgz ga toči po 0,9 eur. Tankal in prevozil 6tkm bp.
A se zajebavaš. Z novim letom naj bi se se kurilca legalno tankalo v traktorje.Tist za traktorje je drugačen od avtomobilskega!
Predvidevajo, da je glavni razlog visoka podražitev osnovne surovine, avtomobilske ureje, ki jo proizvajalci nadomeščajo s cenejšo kmetijsko urejo oziroma običajnim mineralnim gnojilom. Razlika v ceni je tudi več kot petkratna.
Kakšno škodo lahko neustrezen AdBlue naredi dizelskemu motorju?
Težava se pojavi, ker imajo zrnca kmetijske ureje posebno oblogo, ki preprečuje strjevanje in zato omogoča daljši čas transporta in shranjevanja.
Če takšno surovino uporabijo za izdelavo tekočine za čiščenje izpustov dizelskega motorja, se zaradi previsoke vrednosti aldehidov in biureta na platini in paladiju katalizatorja začne nabirati prevleka, ki katalizator na dolgi rok (pol leta do enega leta) uniči.