AdBlue

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ne vem, kje bi bil problem, mora pa biti premešan, in ne z izločenimi kristali, se ne pokvari z časom, je pa dobro močno premešati, če je stal.....

Sam Nissin-u povsem zaupam..... kakemu Lidl pa ne vem, ali bi.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.390
1.404
113
Problem bi bil da se pokvari. Rok uporabe je leto. V tanku imas tudi senzor staranja. Ne vem pa kako deluje.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Potem ga raje vlijem vstran.

Ravno danes se mi je izpisalo opozorilo da imam za 2400 km še adblua, ne vem pa koliko moram doliti? Piše mi še "minimalna količina 5 litrov" poleg pa tudi "maksimalna količina 12,5 litra" ne pa koliko ga dejansko imam

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
Potem ga raje vlijem vstran.

Ravno danes se mi je izpisalo opozorilo da imam za 2400 km še adblua, ne vem pa koliko moram doliti? Piše mi še "minimalna količina 5 litrov" poleg pa tudi "maksimalna količina 12,5 litra" ne pa koliko ga dejansko imam
10L

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Pred parimi dnevi sem na Petrolu dal dobrih 20 eur za 5l:

Cena se mi zdi 2x od zadnjega nakupa (na orig. servisu Škoda).

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Koliko sem zasledil, pod 20€ 10l ne dobiš nikjer več. Na pipi ima Petrol trenutno 2,04€ in OMV 1,94€ za liter.
In kje je fora, da se večina trudi s temi kanticami in tistim nesrečnim nastavkom, ki ponavadi malo pušča? Pa potem je to kantico potrebno še nekam spraviti...

Pa saj je dolivanje AD na črpalki podobno kot tankanje nafte, le tisti pokrov moraš prej dvigniti, ostalo je pa isto??? No ja, pa najti moraš to čudo, ker je samo po ena na celotno črpalko, pa še to ne na vseh. Jaz ponavadi tankam na koncu Letališke, tam je sigurno.

Jernej

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: 8888

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113

Predvidevajo, da je glavni razlog visoka podražitev osnovne surovine, avtomobilske ureje, ki jo proizvajalci nadomeščajo s cenejšo kmetijsko urejo oziroma običajnim mineralnim gnojilom. Razlika v ceni je tudi več kot petkratna.

Kakšno škodo lahko neustrezen AdBlue naredi dizelskemu motorju?​

Težava se pojavi, ker imajo zrnca kmetijske ureje posebno oblogo, ki preprečuje strjevanje in zato omogoča daljši čas transporta in shranjevanja.

Če takšno surovino uporabijo za izdelavo tekočine za čiščenje izpustov dizelskega motorja, se zaradi previsoke vrednosti aldehidov in biureta na platini in paladiju katalizatorja začne nabirati prevleka, ki katalizator na dolgi rok (pol leta do enega leta) uniči.