AdBlue

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
za pultom imajo ta nastavek, rečeš in ti ga dajo (magnet)..problem je pri 5 let plus avtih da nimajo predvideno za ročko in je preozka luknja in potem tlak ven meč, z nastavkom. Novejši imajo magnetni nastavek vgrajen v luknji za tankanje in gre BP tankat na pumpi.
Av blue ima večina pump že (večjih), 70 centov liter.

dejansko ja fajn imet kak lijak, pa to normalno točiš ko človek), drugače si cel usran poleg. Tankam cca 17 do 19 litrov na leto v enem šusu in je to to.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.539
432
83
meni gre ročka normalno noter, vendar ko točiš nonstop ven meče, kot da je tank že poln. po moje je cev v rezervoar preozka, ker tudi z kantico moraš kr počasi not točit.
adblue je po moje adblue, ne kompliciram.
problem da "ven meče" je lahko v prelivni posodi
nekateri VAG avti, tudi npr q5 letnik 2011 že, imajo zgoraj posodo cca 3L in potem spodaj poleg tanka še en večji adblue rezervoar: ko je zgornja posoda polnjena, teče čez preliv le-te v spodnjo: pomeni, če nimaš dovolj "diht" nastavka pri točenju, ti teče čez in misliš, da je že polno

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Jaz na Petrolu Kajuhova direkt tankam. Ce potrebujes pa imajo tudi nastavek.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.752
6.134
113
blizu močvirne prestolnice
ksz
Zakaj kupujete, zakaj ne tankate? Jaz sem prvič tankal, ko sem naredil 8000 km. Ti itak pokaže, potem pa imaš dovolj časa da greš do prve pumpe katera ima ab.Drgač pa tako kot je Sajkek napisal, za pultom imajo nastavek, no jaz imam na kombiju magnet in le tega ne rabim.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Dvigam iz naftalina, opazil v Lidlu da imajo Adblu 10L/7.99€. Če bi se komu pojavila kanta z nalivkom viška pa jo misli dati v smeti, jo jaz vzamem, rabil bi 3-4 ker me mal heca raznos tekocine (točim iz 1000L cisterne) po terenu v stroje.
Hvala lp

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Kaj pa če bi nabavil pumpo za AdBlue? Oz. prenosni rezervoar? Stane, ampak maš mir.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
Sosednja paleta z vitreksom....vzameš tako z "nalivkom"......?

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Hja, poznam vse to, tut to z vitrexom, sam to so takšne komplikacije pri nas na šihtu da včas samo debelo gledam. Pumpa ne pride v poštev, ker so porabniki razmetani po celi deželi, pa ni računice to vozt okol, najlažje je kantica pa nalijem in gre. Neki mam od vitrexa pa kakšne destilirane vode... zatakne se kjer rabmo nalivko...

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
409
142
43
Hja, poznam vse to, tut to z vitrexom, sam to so takšne komplikacije pri nas na šihtu da včas samo debelo gledam. Pumpa ne pride v poštev, ker so porabniki razmetani po celi deželi, pa ni računice to vozt okol, najlažje je kantica pa nalijem in gre. Neki mam od vitrexa pa kakšne destilirane vode... zatakne se kjer rabmo nalivko...

Če niso skladiščniki na inventuri bili preveč pridni, bi še moral nekje imeti original prazno kantico z nalivko. Lahko jutri pogledam, če ne boš prej dobil.

• Všeč mi je
Reactions: Seba81

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Ni panike, se ne mudi, pač spomnil sem se vprašat ker sem v Lidlu videl da imajo adblu.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Za BMW kupiš eno njihovo originale kantico, mislim, da je 2,8L in pa potem zraven kanto 10L, za katero uradno rabiš še pupo, ko izliješ 2,8 L odrežeš dno in potem daš to na avto in iz 10 L kanttice, lahko tudi Lidlove, nalivaš v ta 2,5 L kantico in izliješ v avto. Pa vsaj za BMW ne nalivajte do Max-a, raje naj bo 2 L manj, vedno, da se meša "scalina" med vožnjo, da se kristali ne usedejo in napiše senzor problem...... Sam, dam sicer raje tistih 15 eur za 10 L kantico, kjer piše BMW, čeprav je sigurno enaka sestava.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.453
3.552
113
"Na plastenki so bile vse potrebne oznake, da tekočina ustreza standardu, a ko jo je nalil v avtomobil, se je prižgala opozorilna lučka."

Tole so buče. Lahko naliješ navadno vodo, pa se ne bo prižgala lučka, se bo pa čez nekaj 100km, ker računalnik primerja vhodne in izhodne parametre. Ko na neki točki ugotovi, da z doziranjem ne dobi željeni rezultat, se prižge lučka.