A ste ponosni na svoj kraj in zakaj?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kjer je veliko ljudi, je tudi veliko prometa.

A kjer je veliko ljudi, se tudi veliko dogaja - si lahko zelo sam ali v najbolj divji družbi.

Kjer je veliko ljudi, je tudi veliko delovnih mest.

Je pa res, da veliko ljudi prinese tudi veliko umazanije, malo prostora,...

Po mojem mnenju ni dokončnega odgovora, kje je bolje in kje slabše.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
J... se mi za kraj in za državo ...
enako
smile-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz

No, jest pa ne vem kam bi se uvrstil. Sicer je res da že 25 let živim v LJ, vendar je moj prvi dom (in edini na katerega sem ponosen) na Dolenjskem, Javorovica pri Šentjerneju. Vsako leto grem večkrat tja 'napolnit baterije' in pogledat, kako kaj živi folk tam. Preseneča me, da populacija tam ne stagnira temveč narašča, kar je tudi prav. Javorovica ima, glede na svojo sorazmeroma majhno velikost, nekaj atributov, ki jo postavljajo na zemljevid Slovenije, čeprav so nekateri od njih pravzaprav žalostni. Ne bom govoril o slednjih pač pa o naravnih danostih tele majhne vasice. Je namreč najvišje ležeča vas na Gorjancih in vsaj kar se mene tiče, vsakič ko pridem tja gor, lepša. Iz same vasi je zelo lep razgled po celi Šentjernejski dolini+še daleč naokoli. Kar mene extra privlači tja gor, je vsekakor narava in njene neverjetne sposobnosti. Npr, ste vedeli, da je tudi na Gorjancih možno videti Kraško vegetacijo. Če se spustite z Špilerjeve špice proti dolini potoka Kobila boste naravnost presenečeni nad videnim. Kot bi bili na Krasu. Vendar še lepše. Vsaj za moje oči.

Če se boste kdaj nahajali tam blizu in imeli nekaj ur časa, defenitivno priporočam ogled. Pa blizu je še veliko stvari za videti, med njimi tudi Kartuzija Pleterje,... pa še cvička kolkr češ
grin1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Mesto v katerem živim je predvsem znano po temle:
Plav%C5%BE-%C5%BDelezniki.JPG

...in pa po lanskih poplavah.
smirk-1.gif

Prov fino mi je živet tukaj. Do Kranja mam pol urce, do Ljubljane 45min (če ni gužve). Mamo svoj zdravstveni dom, par trgovin, par kafanc (to je itak najbl pomembno
grin1.gif

Železniki?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Je tako... Železniki ja.

Sicer sem pa prej 10 let živel v eni lepi vasici Jamnik, ki je znana po:

Pa še ena moja slikca
smile-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Jamnk
smile-1.gif
Ga mam kot na dlani.
Če na prvi fotki gledaš levo in dol od turna, se vidi moja streha
cheer.gif

(Ni kozuc!)

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
No jst sm pa na svoj kraj tud kar ponosen čeprav manj kot sem bil včasih. Zadnje čase smo čisto preveč povezani z Ljubljano. Imamo pa praktično vse - dve osnovni šoli, dve gimnaziji, mislim da celo 3 vrtce, pošto, banko, zdravstveni dom, trgovine, le kakšen lokal več bi bil lahko. Do centra Ljubljane je 7 km.

Znani smo pa zadnje čase predvsem po tunelu, ki ga končujejo pri nas.

Če pa bi lahko sedaj izbiral pa bi se sigurno preselil kam bolj ven iz Ljubljane - recimo Ivančna, Horjul, Borovnica, Komenda...

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18

živim v mali vasici z 20 hišami, v središču vasi smo imeli 300let staro lipo ki je v neurju umrla, sedaj stoji na istem mestu enaka, okoli lipe je 7 hiš v katerih živi 8 vdov. znani smo po tem da smo vsi za enega in eden za vse, ko je treba kaj naredit ti vsi pristopijo na pomoč. v vasi so 3 obrtniki, imamo gostilno in vaški dom in igrišče. okoli vasi je prekrasen gozd.

mislm da najlepši kraj daleč naokoli.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Kva si pol ti glih nasprot Jamnka? Čez dolino?
smile-1.gif

@Kasius: V Železnikih je tko no... Zdravstveni dom je v ku*cu (je zdj nadomestni), kanalizacije pol manjka v zgornjem delu, nekatere ceste so dost boge, struge so že zmer prepolne...
smile-1.gif
Uglavnem upamo, da ne bo spet kakih poplav! Drgač pa kakšne svinjarije ni več. Se je popucalo!

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Kva si pol ti glih nasprot Jamnka? Čez dolino?
smile-1.gif

@Kasius: V Železnikih je tko no... Zdravstveni dom je v ku*cu (je zdj nadomestni), kanalizacije pol manjka v zgornjem delu, nekatere ceste so dost boge, struge so že zmer prepolne...
smile-1.gif
Uglavnem upamo, da ne bo spet kakih poplav! Drgač pa kakšne svinjarije ni več. Se je popucalo!

A tvoja bajta je bila kaj prizadeta?

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Vsedem se v avto, pot do centra traja 7 min, ko zagledam prve žešæe zajebane na obzorju, a kaj kmalu mi dan polepšajo županove palme. Izven katerega kraja živim?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Manjkalo je par centimetrov.

Na tole škarfo pravokotno pridere voda. Je blo kr ''zanimivo'' gledat kako raste.
crazy1.gif
Tle lohk par mojih slikc pogledaš. Sorry za offtopic!