A ste ponosni na svoj kraj in zakaj?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Kva si pol ti glih nasprot Jamnka? Čez dolino?
smile-1.gif
Ja.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
No da se še jst pofočkam.
Doma sem iz male vasice z manj kot 10 naseljenimi hišami in sem na svoj kraj zelo ponosen in navezan. Pa ne zaradi kraja samega, ki je na zelo lepi lokaciji v Zasavskem hribovju. Tudi ne zaradi kakšne znamenitosti, ki jih ni ravno veliko oz. niso ravno znane. Sem pa ponosen zaradi ljudi v kraju in bljižnji okolici, kjer se vedno najde čas za soseda, za sočloveka in za prijatelje. Skupaj delamo praktično vse in si vedno pomagamo. Lepo pa je tudi videti, da se počasi zopet obujajo stari običaji in navade.

Na občino v kateri živim sem tudi ponosen, saj je daleč najboljša občina v bljižnji okolici, vse tam do Ljubljane in Celja. "Meščani" se sicer nosijo kakor da bi imeli štil v riti a tako je povsod po Sloveniji, pa veliko podeželskih ljudi se tako nosi kar je žalostno.

Aja še tole na Ljubljana/Maribor: Nimate pojma! Pridite kam v hribe živet za par let. Minusi, ki se od zažetka zdijo nemogoči kmalu izginejo, ko te okolica sprejme kot svojega. Ko začutiš pravo prijateljstvo in povezanost, ko poznaš vsakega, ki ga srečaš, ne pa da, kot se je nekdo hvalil, ne poznaš svojega soseda
crazy1.gif
Še vsak "priseljenec" v naše kraje je to povedal, pa jih ni malo. Seveda pa, da pride do tega, ne smeš hoditi z dva metra dvignjeno glavo.
Pa načeloma nimam nič proti mestom oz. Ljubljani/Mariboru, saj tu služim kruh in sta mi obe mesti všeč. Samo ko zjutraj vstaneš in te prebudi sonce, delat greš pa v asfaltno/betonsko džunglo te pač mine vse veselje.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Začel je štajerc.

Tema je a ste ponosni na svoj kraj in zakaj...in potem se nekateri čudijo, ker napišeš svoj kraj in še zakaj si ponosen. Pa pejte u PM, če vam ni jasno.

Da, te popravim Začel je Prlek.

Meni je nasploh SLO lepa, ne samo Ljutomer.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Pa načeloma nimam nič proti mestom oz. Ljubljani/Mariboru, saj tu služim kruh in sta mi obe mesti všeč. Samo ko zjutraj vstaneš in te prebudi sonce, delat greš pa v asfaltno/betonsko džunglo te pač mine vse veselje.
Točno tako
zmaga.gif

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Nism bral vse solate ....samo mi imamo pa Pivovarno Laško....

we win, you lose !
cheer.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Točno tako
zmaga.gif

zmaga.gif

Enako, pa še na grubeja bi se navezala: v kraju, kjer jaz živim (manjša vas s 15 hiškami), ni niti en skregan med sabo, sosedje si ne nagajamo in vedno je vsak pripravljen priskočit na pomoč. Nekaj časa sem živela v mestu, kar mi je bilo ful všeč, tudi to mi je pasalo, da tut enga soseda nisem poznala
rolleyes-1.gif

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Meni se zelo dopade, ko grem z kolesom iz Ljutomera na Jeruzalem,

Jeruzalem

Pa utrdba Železne Dveri

KLIK

Pa zidanca Malek

KLIK

Pa še se najde. Ta kraj zadnje čase obiskuje ogromno avstrijcev

Vglavnem jedače in pijače, lepega razgleda kolikor hočeš in to le 30minut vožnje z kolesom (če nimaš kondicije)

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Jebe*ti, če ni kle zraven doma una ... kaj je že bla ... hmmmm .... mat ima frizerski salon ... hmmm ... Katja ???

A ?

Noker
Hmm, pojma nimam! Lohk na PM pošleš priimek, pa kok je stara približno.
smile-1.gif

Imaš PM.
cheer.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Začel je štajerc.

Tema je a ste ponosni na svoj kraj in zakaj...in potem se nekateri čudijo, ker napišeš svoj kraj in še zakaj si ponosen. Pa pejte u PM, če vam ni jasno.

začel je prlek! in noben štajerc.... aja... vi tam doli v Lj ne veste da je še prlekija nekje

Ne, to se že pripravljamo da vas prodamo. Ostala bo samo še Demokratična Republika Ljubljana.

Prleki imate raje mađare kot ljubljančane, prekmurci imajo raje hrvate kot ljubljančane, štajerci enako, gorenjci ne marajo nikogar drugega, primorci so itak italjani, tako da zakaj bi se sprenevedali in pod prisilo shajali en z drugim?
grims-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Tako. Mogoce bi edino dolenjce [saj ves, krsko, sevnica pa tisti konec] se ufural v naso novo drzavo. Kakor vem niso nic tako ekstremno naperjeni proti Ljubljancanom. Pa se poljscine bi imeli đabe.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Začel je štajerc.

začel je prlek! in noben štajerc.... aja... vi tam doli v Lj ne veste da je še prlekija nekje

Prleki ste podvrsta Štajercev.Prlekija je Štajerska.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
No ne da bi mel kaj proti vam ampak vedno se mi je zdelo smešno ko je sodelavec izjavo

"Italjani že vejo, zakaj so postavli bodečo žico okrog Ljubljane"
hysterical-1.gif