A ste ponosni na svoj kraj in zakaj?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
da. ker je predmestje. vse imaš na dosegu roke, živim v bajti vsak mesec ma nekdo "čago" v ulici pa so povabljeni vsi. celo 2. največje letališče v sloveniji imamo (sicer ne v mojem kraju apmak sosednjem, ki spada pod isto občino). pa ker imam do kartodroma v gratzu samo pol ure vožnje.
zmaga.gif

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Sm se hotel že vključiti v temo, pa ste tak bedno razfookal sceno, da nima smisla .. in ja .. ZAČELI STE LUBLANČANI pa če se na vse 4 noge postavlate
wink-1.gif
)

Lp m .

Nazadnje urejeno:

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Men je Ljubljana tut všeč. Grad, stari del, Tivoli, Tromostovje, ob Ljubljanici, še posebej Trnovo, elektro fax (ok, to se hecam, ampak nekajletno zahajanje tja hočeš-nočeš vzbudi vsaj kako simpatijo
grin1.gif
).
Ne maram pa gužve, še posebej zjutraj na izhodu iz avtoceste na Brod in dalje ter opoldne po gostilnah, ko majo vsi malco
crazy1.gif

Folk je pa tko-tko: domačini so večinoma ok, priseljenci pa hočjo bit mal high, ampak s tem kvečjemu dokažejo, da so low.

Kranj? Pred leti sem hodil v srednjo šolo dol in mi je bil kul. Delavc, kino Center, Globus, trgovinice po starem mestnem jedru, Sejem, fliperji in biljard ter džubox v MM-u, Škrlovc, Pungart... skratka, fajn placi za žuriranje.
Vsega tega dandanes ni več.
frown-1.gif
In to je žalostno in sramotno. Zato Kranja ne maram več.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Začel je štajerc.

Tema je a ste ponosni na svoj kraj in zakaj...in potem se nekateri čudijo, ker napišeš svoj kraj in še zakaj si ponosen. Pa pejte u PM, če vam ni jasno.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
Sm se hotel že vključiti v temo, pa ste tak bedno razfookal sceno, da nima smisla .. in ja .. ZAČELI STE LUBLANČANI
Se povsem strinjam. Iz vsake dobre, obetajoče teme, se obrne v podjebavanje in attention whorizem
grin1.gif

Pol so pa vedno vse drugi krivi.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:

Predvsem je pa kul to da nismo tko pregovorno foušljivi in so pri nas manj vidne tiste negativne lastnosti Slovencev, ki jih zlahka opaziš pri kakšnih Štajercih pa hribovcih.
cheer.gif
Ljubljana je itak ZAKON!

LP

Štajerc ?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
Citat:

Predvsem je pa kul to da nismo tko pregovorno foušljivi in so pri nas manj vidne tiste negativne lastnosti Slovencev, ki jih zlahka opaziš pri kakšnih Štajercih pa hribovcih.
cheer.gif
Ljubljana je itak ZAKON!

LP

Štajerc ?
Ok, sem preverjal vse poste, medtem si me pa prehitel.
grin1.gif

Ampak, to je to.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Moram tole še povedat. Rada imam Ljubljano, ampak tako zamorjenega in depresivnega folka kot je v LJ, še nikjer v SLO nisem srečala
crazy1.gif
. Po mojih izkušnjah so okoličani in vsi na obrobju Slovenije (s tem mislim MB, KP) bolj pozitivni kot Ljubljančani. Kar pa sploh ni čudno, ker živijo v tej kotlini.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Klinc, pomolite nos malo ven iz SLO rupe za kaj dlje kot teden ali dva, in se vam bo vsakič milo storilo, ko boste videli eno drobno malenkost, ki vsaj malo spominja na Slovenijo.

Vegeta na polici z eksotično hrano je povsem dovolj.
grin1.gif

Čist vseeno vam bo, ali je štajerska, ali ljubljanska.
grin1.gif

(noben del slovenije ni grozno boljši ali slabši od ostalih.press)

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Začel je štajerc.
.
Začela je žabarka - Bičulja.
Pojdi na prejšnjo stran in preveri
smirk-1.gif
Preveri ti še 2.stran, kjer se javlja Steve.
smirk-1.gif

Jst nikol ne začenjam s takimi stvarmi, mi gre pa na jetra kako se non-stop pljuva po Ljubljančanih.
Sama sem ponosna na svoje mesto, uživam tuki, dobr se razumem s folkom, ker smo navajeni drugačnosti in smo do tega tud bolj odprti kot pa večina ljudi iz manjših krajev, ker je kakršnokol odstopanje od normalnega v smeri drugačnega oblačenja, načina govora, narodnosti, ipd. že čudno in se obsoja.

Sicer vam pa povem, da se z večino Štajercev ali Primorcev pogovor začne tako, da te vpraša iz kod si, poveš da si iz Ljubljane in vprašaš od kod je on. In prva reakcija ne da bi karkoli drugega vedel o teb je: "Ljubljančani ste tok fini bla bla bla." Zdej mi pa povej v kom je v resnici problem?
stupid-1.gif

Še Tamaro citiram, da vidite kako zgleda ta zadeva, da že sam ob tem da poveš svoj kraj bivanja lahko takoj pričakuješ plaz neresničnih obtožb.
smirk-1.gif

Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Ker je folk tako alergičen na LJ, vedno poudarim, da sem iz Litije (pa čeprav tut od tle nisem), ki je sicer res precej mim občina, ....

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi: Od drugih slovensih "mest" mi je sicer všeč Škofja Loka pa kakšna Izola, Bled in Bohinj.

No jaz te vabim v moje mesto Škofjo Loko, kjer se nič ne dogaja razen v nedeljo dopoldan pride Jan na kofe k Homan pa burek je non stop odprt tk, da ne morš bit lačna. Najbolj je pa poznana dvorana Podn in to ti tudi vse pove o Loki. V glavnem komi čakam, da se nekam preselim, v LJ me je minilo zato k ni nobenga miru. Ločani so brezvezni enga dobrga tipa ni tle, sicer so Železniki in Kranj dost blizu sam kwa češ z gorenjci k so zajci edin LJ ti še ostane, če češ vedet kwa je socializacija.

Men je pa Celje všeč.

majč

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Začel je štajerc.
.
Začela je žabarka - Bičulja.
Pojdi na prejšnjo stran in preveri
smirk-1.gif
Preveri ti še 2.stran, kjer se javlja Steve.
smirk-1.gif

Jst nikol ne začenjam s takimi stvarmi, mi gre pa na jetra kako se non-stop pljuva po Ljubljančanih.
Sama sem ponosna na svoje mesto, uživam tuki, dobr se razumem s folkom, ker smo navajeni drugačnosti in smo do tega tud bolj odprti kot pa večina ljudi iz manjših krajev, ker je kakršnokol odstopanje od normalnega v smeri drugačnega oblačenja, načina govora, narodnosti, ipd. že čudno in se obsoja.

Sicer vam pa povem, da se z večino Štajercev ali Primorcev pogovor začne tako, da te vpraša iz kod si, poveš da si iz Ljubljane in vprašaš od kod je on. In prva reakcija ne da bi karkoli drugega vedel o teb je: "Ljubljančani ste tok fini bla bla bla." Zdej mi pa povej v kom je v resnici problem?
stupid-1.gif

Še Tamaro citiram, da vidite kako zgleda ta zadeva, da že sam ob tem da poveš svoj kraj bivanja lahko takoj pričakuješ plaz neresničnih obtožb.
smirk-1.gif

Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Ker je folk tako alergičen na LJ, vedno poudarim, da sem iz Litije (pa čeprav tut od tle nisem), ki je sicer res precej mim občina, ....
Steve je samo omenil, da kljub temu, da je pol alterja žabarjev, svojega kraja ne hvali nihče.
In ta opazka ni nikakršna žalitev za kogarkoli, temveč samo prikaz dejanskega stanja do Stevovga posta.
Bo šlo?
smirk-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Pri njej bolj težko.

jao oni je začel pa ta je začel, ko osnovnošolčki. Ljubljana je lepa, vsaj center ostalo ni nič posebnega, ampak promet je v totalni *****, folk na cestah 100 krat bolj nestrpen kot kjerkoli v sloveniji. Raje imam Mb kjer je bolje za živeti, tudi center intenzivno oživljajo, na cestah precej več strpnosti kljub temu da je je mesto in okolica v 30% zaprto zaradi prenavljanja cest, cenejše nepremičnine, slovenske gorice in haloze blizu, pa še kaj se najde.Parkrat na leto se odšajnam za kaki dan v Lj in mam dovolj za lep čas.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nisem ponosen na svoj kraj, če me kdo vprasa s kod sem, rečem z maribora, čeprav sem 15km ven doma.
Če me pa tujec vpraša s kod sem, pa rečem da z evrope, me je sram da sem slovenec.

V bistvu se strinjam. Država me cuza za vsaki cent, mi nima nič za nuditi. Občina pa mi zato, ker se ukvarjam z trgovino, v kateri se prodajajo umetniške stvari, pošilja položnico na kateri piše evropska kulturna prestolnica 2012. Sram me je za njih, ker umetnikom ne dajejo ničesar prej jemljejo, razen tistim, ki so najbolj medijsko izpostavljeni. Hvalijo se pa ful z turistično ponudbo, za katero nič niso naredli. Fej fuj.
Na svoj kraj nism ponosna. Prelepo mesto je, ampak glede na to, da delam cele dneve, bi morala živeti v blaginji. To bi zame bil pravi ponos.
cheer.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Benka Pulko je neuradno pokasirala 90 % proračuna za kulturo in umetnost pri eni galeriji. To že pove vse ane.
bonk.gif

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
ksz..

Če se ima Jože za nekaj manj...in potem govori, kako se ima Franci za nekaj več, ni problem v Franciju, ampak Jožetu.
grims-1.gif

Če se ima Jože za nekaj več.. in potem govori, kako se ima Franci za nekaj manj, ni problem v Franciju , ampak Jožetu.
rolleyes-1.gif

Sicer pa zakaj bi se imel kdo za nekaj več ... smo vsi krvavi pod kožo ? Ima kdo mogoče zeleno kri ?

dej gremo raj na pir v eno lokalno oštarijo tu v okolici mojga kraja, na katerega sm sicer ponosn, nisem pa ponosen, da živim v državi Sloveniji ! ( Sem bil , ampak so me naši vrli politiki in uradniki z svojim Tujcisozakonkojebeslovenceljne.press prepričali v nasprotno ! )

Lp M.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Jaz se nimam za nič več kot ostali..., prav tako pa se nimam za nič manj.
wink-1.gif

Sem pa ponosem Ljubljančan, kar pa ne pomeni takoj po defaultu agresijo do ostalih ne-ljubljančanov.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
noben ti tega ne oporeka... in je tudi prav, da si ponosen na kraj, ki te je naučil večino stvari, ki jih sedaj znaš, poznaš, način kako dojemaš stvari , ...

gre se bolj za uno ... ja sam jaæi, ker sm ....

LP m .