A ste ponosni na svoj kraj in zakaj?

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Itak, da sem ponosen, ker sem Mariborčan.

Ponosen sem, ker smo zajebanti, ne pa tako zadrti, kot marsikateri drugi Slovenci.Ponosen sem, ker živim v mestu, ki je marsikaj doživelo, preživelo marsikatero kalvarijo in se vedno pobralo na noge.

Raje imam Maribor, kot Slovenijo, to itak.In raje imam NK Maribor, kot slovensko reprezentanco.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Moj kraj je znan po....

pb_srbski_20kmet_20pridelal_20neobi_c4_8dajen_20krompir.jpg

Ko mu postavijo spomenik, vam prilepim še tisto fotko
bonk.gif

Ponosen na kraj? Pa ja recimo da raje živim tu kot marsikje drugje v SLO.
Najmanj sem pa ponosen na sokrajane
stupid-1.gif
, cerkev in zvonik na njej (mimogrede, ima kdo kako bazuko za posodit?)

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
@fucus...polno si naštel nekega sranja.....nisi pa povedal ali si res ponosn, da si prlek?

Amm...jaz nisem! Sem bol ponosen, če že morem bit, na svoj rodni kraj!

Nazadnje urejeno:

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
O, lejga, Šenčurjana
grin1.gif

A veš, kako se stopnjuje "neumen"?
Neumen, bolj neumen, ... khm
grin1.gif

(joke, da ne boš spet surlo potegnu za dva meseca...
grims-1.gif
)

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.081
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Ker je Kranj isti poden, kot Ljubljana (če ne še večji...
frown-1.gif

Dost jih gre v Kranj zarad cenejših nepremičnin
wink-1.gif
Bo pa narodnjak napisu zakaj gre v kranjsterdam.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Za razliko od velemesta, par km stran, je moja vas komunalno zrihtana na način, da se na čisto vsaki ulici brez panike lahko srečata dve vozili, da ima vsaka ulica celo pločnik, da nam pozimi v parih urah skidajo sneg tudi po najbolj zabačenih kurjih stezah (beri - slepih ulicah), da ni panike s parkiranjem (če slučajno naredim fešto in povabim par ljudi, to ne bo totalno ohromilo vaškega prometa), da ima vsak max minuto do šume, kjer se lahko rekreira njegov pes.

Vsaj zame je to veliko bolj pomembno, kot pa razne zgodovinske osebnosti in podobna šara.

In ja, ko gledam urbanistično ureditev ostalih krajev, kjer se človek (kaj šele avto) še obrniti ne more in kapnica pogosto teče na sosedov vrt, sem na svoje selo kar precej ponosna.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
@fucus...polno si naštel nekega sranja.....nisi pa povedal ali si res ponosn, da si prlek?

Amm...jaz nisem! Sem bol ponosen, če že morem bit, na svoj rodni kraj!

Glej če nebi bil ponosen te teme nebi niti začel.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Kdo bi si mislil, da je na Alterju toliko gorenjcev ?

V našem kraju je več znanih "premičnin", kot nepremičnin ...

Noker

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
, prvem slovenskem taboru,

kaj bi pa to bilo?

A je težko v gugl vtipkat "prvi slovenski tabor"?
In dobiš tole:
"Za vse Slovence je pomemben datum 9.8.1868, ko je bil v Ljutomeru prvi slovenski tabor, ki se ga je udeležilo preko sedem tisoč ljudi in za katerega imajo največ zaslug B. Rajič ter domačini Anton Klemenčič, Jakob Ploj in Ivan Kukovec - vsi pomembni narodno politični delavci. Že pred tem leta 1863 so rodoljubni ljutomerčani priredili takoimenovano narodno besedo. Prvo šolo je Ljutomer dobil že pred letom 1545, leta 1861 pa je bila ustanovljena obrtna šola s slovenskim in nemškim učnim jezikom (po zaslugi Ivana Gottweisa), meščanska šola pa leta 1919. Skoraj ljutomerski rojak je tudi znameniti jezikoslovec Fran Miklošič doma sicer iz v Radomerščaka pri Ljutomeru, vendar pa je nekaj let preživel tudi v Ljutomeru, zato ima tam tudi spomenik. Poleg drugih velja omeniti še Karla Grosmanna, prvega slovenskega filmskega amaterja, sicer pa krajevnega politika."

v sklopu tele strani (klik)
cool-1.gif

Drugače pa več klik

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Na občino nisem ponosna, ker je zavožena totalno. Sem pa ponosna na svoj domači kraj in ožjo okolico, ker je znana po vsem svetu
cheer.gif
(no, vsem verjetno ne, je pa to ena stvar, ki je znamenitost v Sloveniji).
Znani smo po tem, da imamo geometrično središče SLO, vaško situlo.....delčke naše zgodovine v potnih listih....lepo je pri nas
cheer.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
heh forum je vsaj 1/2 nabit z žabarji, pa je samo en do zdaj pohvalil svoje domovanje
13.gif

jaz kot mariborski domorodec sem zelo ponosen na svoj kraj, ker smo štajerci zelo fajn in še zaenkrat preprosti, predvsem se znamo zabavat, mesto je ravno prave velikosti da ni selo in se vsak pozna, pa tudi veliko ni in tako ni nikoli pretirane gneče ipd. Imamo lep center, lent, male brege na levi strani drave in malo večje na desni. Lahko se pohvalimo da imamo 2 mestna gozdova. Poudarek na MESTNA! To je stražun na teznem in studenški gozd na studencih in ven proti rušam. Imamo malo čefurjev, tisti ki so, so aklimatizirani, malo je kriminala. Imamo smučišče, manjka še kaka cesta tu pa tam, šoping centrov je že preveč, staro mestno jedro se spet oživlja. Zdaj smo dobili še nov stadion, za katerega meni osebno dol visi, je pa velika pridobitev za mesto. Maribor je tudi kolesarski raj, saj nudi za vsakege nekaj. Za specialkarje dravsko polje vse do hr meje, za zmerne kolesarje je kozjak, za norce in ekstremiste pa pohorje z šumo brez konca vse do dravograda.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Mi imamo pa Adama Ravbarja in pivo, pa arboretum Volčji potok je blizu, imeli smo slamnikarstvo, imamo naj slovenski fuzbal klub, tudi v košarki nismo slabi, grad Krumperk in konje, enega izmed boljših radijev v SLO - radio HIT...pa fajn je, ker smo dokaj razvito mesto (upam, da jim bo uspelo speljati projekt prenove SPB), vse imaš "pri roki", smo na dobri lokaciji...poleg tega je pa še veliko zelenega okrog. Meni so Domžale prov všeč
smile-1.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:
Uporabnik dekca pravi:

In dobiš tole:
"Za vse Slovence je pomemben datum 9.8.1868, ko je bil v Ljutomeru prvi slovenski tabor, ki se ga je udeležilo preko sedem tisoč ljudi in za katerega imajo največ zaslug B. Rajič ter domačini Anton Klemenčič, Jakob Ploj in Ivan Kukovec - vsi pomembni narodno politični delavci. Že pred tem leta 1863 so rodoljubni ljutomerčani priredili takoimenovano narodno besedo. Prvo šolo je Ljutomer dobil že pred letom 1545, leta 1861 pa je bila ustanovljena obrtna šola s slovenskim in nemškim učnim jezikom (po zaslugi Ivana Gottweisa), meščanska šola pa leta 1919. Skoraj ljutomerski rojak je tudi znameniti jezikoslovec Fran Miklošič doma sicer iz v Radomerščaka pri Ljutomeru, vendar pa je nekaj let preživel tudi v Ljutomeru, zato ima tam tudi spomenik. Poleg drugih velja omeniti še Karla Grosmanna, prvega slovenskega filmskega amaterja, sicer pa krajevnega politika."

cool-1.gif

Drugače pa več klik

uh že po prvi vrstici sem šla naslednji post brat... boring.
smirk-1.gif

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
, prvem slovenskem taboru,

kaj bi pa to bilo?

In dobiš tole:

cool-1.gif

Drugače pa več klik

A, Lotmerk. Mi pravmo, ko je treba na tekmo v Ljutomer, da se pelješ do konca potem pa na desno in nato še 30 km
wink-1.gif
Je pa lep ta Lotmerk.
Sicer pa - kaj imaš proti Gorenjcem, posebej Kranjčanom? Ali ti samo Kranj ni všeč? Itak je bolje kot Ljubljana.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Pusti ga, saj ne ve, kaj govori ... Tržičan pač ...

hysterical-1.gif

Noker

Nazadnje urejeno:

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Ljubljančani so itak nadrasa in nadokraj, to je splošno znano, zakaj bi blo treba poudarjat?

Hecam se......

Moj kraj pa nima nekih hudih značilnosti, razen vagončkov, ki se iz sosednjega hriba vozijo nad magistralko k nam.
Ponosna...ma ne vem, se mi niti ne zdi potrebno niti ni nekega pametnega razloga za to.
Tja me ne veže geografska lociranost, ampak zgolj dom in familja.
Je pa narava lepa, vikendi so precej lepši, kot kje v mestu (sploh zdej spomladi), ma pa to sicer durge minuse, sam to je že druga tema....

vejca

Pripravnik
V mojem kraju itak nimamo nič, pa čeprav imam 40 korakov do glavne prometnice.
Prva trgovina, zdravstveni dom, lekarna...25 km stran. Imamo edino avtobusno postajo kjer 3x na dan pripelje avtobus pa še to ne med poletnimi počitnicami. Prvi bife je 5 km stran, gostilna 15. nisem ponosna na svoj kraj in če bi imela bi se takoj odselila, to je moja največja želja.
Žal mi je sploh da sem se tu rodila in da so se tu rodili moji otroci.