1.2 tsi

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Še vsak k se je zaletu v nov model takoj k je vn pršu na trg se je zahebu!

Pa to lah rečem za renaultov 1,5DCi izpred cca 10 let.....sem ravno delal izpit takrat so mel 2 v avtošoli.....enga takoj ko je bil dosegljiv......drug je bil pa mal kasnej z novejšo "isto" mašino.......vozila sta se pa k dan pa noč! Druga poraba......isto prvi robat ko je bil mrzel....

Isto pri našem i30.......prva serija še iz Koreje......par napak popravljenih pod garancijo......kasnejši Poljski so bli BP....

Vsaka firma ma tko......kljub temu da avte prej preizkusjo na Antarktiki pa v puščavi itd.....oziroma kaki kr v laboratorijih kjer poustvarjo take pogoje....

TSI motorji niso novi

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Odgovor je bil, da se to dogaja vedno pri mrzlem motorju.
smile-1.gif

Imel je pa okoli 5000 prevoženih kilometrov.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
daj še povej pri kerih mesarjih si bil to
smile-1.gif

nevem no sem peljal 1.2 tsi v kar nekaj avtih že, tudi testnih pa nisem opazo tega pojava
tongue-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Brat ima Polota s tem motorjem,fajn poskočen avto, povprečna poraba je nekaj manj kot 6l/100 km, cuka pa tudi nič zaenkrat. Golfa nisem peljal s tem motorjem, ga je brat in je rekel da se čisto spodobno premika.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Nadomestilo za dizla?

Pri porabi definitivno ne. Užitek v vožnji je pa neprimerno večji. Je pa res, da ob umirjeni vožnji lahko dosežeš zelo nizko porabo (torej tudi na daljše proge)...tam verjetno več od kakega litra ne bi bilo odstopanja.

Moja poraba na 2 urnem testu:

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/Tjp_gkKgtik"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/Tjp_gkKgtik" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Pa sej to manj pije, kot moj JTD
smile-1.gif

hulio

Pripravnik
25. dec 2010
118
2
18
vesolje
"se octavia gre čist fajn s tem motorjem no seveda ne za alter populacijo ko vsi vozijo 300+ konjev "
Sam se tudi odločam za nakup tega avtomobila.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Nadomestilo za dizla?

Pri porabi definitivno ne. Užitek v vožnji je pa neprimerno večji. Je pa res, da ob umirjeni vožnji lahko dosežeš zelo nizko porabo (torej tudi na daljše proge)...tam verjetno več od kakega litra ne bi bilo odstopanja.

Moja poraba na 2 urnem testu:

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/Tjp_gkKgtik"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/Tjp_gkKgtik" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Pa sej to manj pije, kot moj JTD
smile-1.gif

Meni je Golf 1.2 TSI dejansko pil nekje enako kot mi je Stilo JTD.
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
V nasi familiji bo kot kaze tudi en padel, pa cakam da se oglasi vec ljudi, ki so ze prilezli do vsaj 150-200K km. Nekaj casa bom se cakal
smile-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
KSZ

Sodeč po izkušnjah v tej temi in izkušnjah voznikov 1.2 TSI na drugih forumih, se jest POŠČIJEM na te vaše VW kretenizme od avtomobilov....pizd@, vsak ta drugi mora neki na servis, pa reprogramacija, pa pritrjevanje, pa kontrole....fuj in fej volcvagen...

uporabniktsi

Zelenc'
12. feb 2011
5
0
1
Vozim octavio 1.2 tsi. Nisem neki dirkač,zato mislim da se avto pelje odlično!Pravzaprav zelo nad pričakovanji.Kupili smo ga ker ga bom uporabljal samo za prevoz družine. Ne mislim ga pretirano obremenjevati.Če bi ga pa uporabljal za opravljanje katerekoli storitvene dejavnosti,bi si pa verjetno kupil 1.6 ali 1.9 TDI.
Kar se pa tiče zaganjanja hladnega motorja.Moj avto zaenkrat nima teh težav.Kupil sem jo tudi zaradi tega ker vozilo po 6-7 letih še vedno obdrži neko razumno ceno.Pa prodaš jo lahko brez težav.

lp

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
inti avto kupiš in gledaš, koliko boš čez 6 klet dobil za njega? Vsaka čast
aplauz.gif

6 let pa se boš vozil s podhranjenim avtom samo zato, da boščez 6 let nasmejan
confused-1.gif

Avte menjavam na leto pa pol, pa še nikoli nisem razmišljal koliko bom dobil za njega...., glavno da sem z njim zdovoljen.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Citat:
Uporabnik sole pravi:
inti avto kupiš in gledaš, koliko boš čez 6 klet dobil za njega? Vsaka čast
aplauz.gif

6 let pa se boš vozil s podhranjenim avtom samo zato, da boščez 6 let nasmejan
confused-1.gif

Avte menjavam na leto pa pol, pa še nikoli nisem razmišljal koliko bom dobil za njega...., glavno da sem z njim zdovoljen.
Pa si ze peljal Octavio 1.2tsi, da tako suvereno trdis, da je podhranjena?