Žrtev radarja kranjskega redarstva

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Sem danes govoril z našim poštarjem in je rekel da zadnje čase raznaša nenormalno število pošt od mestnega redarstva. V Kranju smo sedaj vsi "posrani" samo še na števec gledam, radio na min. in iščem belega Scenica ob cesti
frown-1.gif
. Me kar vse zamori, ko moram na cesto pa še doma potem pol ure študiram, če nisem med potjo kakšnega greha naredil.
Najraje vozim ženinega twingota, ker tam najlažje na števcu tisto številko 40 lovim.
smile-1.gif
Ma še zaletu se bom, ker več na števec gledam kot na cesto.

Roko na srce, večina Kranjčanov vozite/jo hitreje od omejitev (predvsem omejitve 50km/h v naselju). Sam se držim omejitev, koliko se le da; tako v avtu kot na motorju. In kadarkoli sem v Kranju in vozim po omejitvah, sem prehitevan na vse možne načine - seveda so vsa prehitevanja krepko čez omejitev. Omejitve se držite le, če na tisti ravnini pri Tušu stojijo policaji z radarjem.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
a vam povem zakaj takole postavljajo radarje....
zato da tisti ki se ne spoznajo na fore oziroma ne poznajo ljudi na pravih položajih mirno plačajo, tisti ki pa jih poznajo pa kot da se ni zgodilo nič. "dobijo" nek šimel ugovora, na katerga napišejo svoje podatke in pošljejo.

Dej hanzi ne se smesit no... kaki simli? To so urbane legende. Ce ze drzi tista z vezami to je pa tudi vse.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
a vam povem zakaj takole postavljajo radarje....
zato da tisti ki se ne spoznajo na fore oziroma ne poznajo ljudi na pravih položajih mirno plačajo, tisti ki pa jih poznajo pa kot da se ni zgodilo nič. "dobijo" nek šimel ugovora, na katerga napišejo svoje podatke in pošljejo.
A si obrnil ploščo? Še nedolgo nazaj si pisal, da so radarji postavljeni samo zaradi varnosti, kazni pa še pemajhne. Policaji in redarji pošteni in nezmotljivi LOL. Pa o tistih ki namenoma kršijo predpise in prostovoljno plačujejo.... kot tale, ki je odprl to temo. Divjak, je peljal cel 1 km prehitro.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Omejitve se držite le, če na tisti ravnini pri Tušu stojijo policaji z radarjem.
A to misliš tisto ravnino, kjer je bilo pred dvema letoma še povsem varno in dovoljeno vozit 90km/h?
Danes pa gre za tako vožnjo izpit in 1000€ ? No samo da ne gre za polnjenje proračuna.
Je pa tam res nevarno, kaj če bi kak mrlič pobegnil čez zid iz pokopališča, pa ga lahko povoziš. Kake stanovanjske hiše pa ni v bližini.
Redarji pravijo, da je to točka, kjer največ pokasirajo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Ja, ima pač omejitev 50. Sprijazni se.
Torej imata na istem mestu (križišču) dva voznika različne omejitve. Eden 40 in drug 50. A te prav razumem?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Jaz pa že lepo skoraj 10 let brez težavic....lepo po CPP + 5%...na AC 130 + 10% pa nikom ništa
smile-1.gif

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Zdej je treba samo še folk, ki vozi CPP -50%, in folk, ki rabi 30 sekund od 0 do 30 km/h pri speljevanju v križičih s cest zriht v jarek in zažgat, pa bo končno lepo za se vozit.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Jaz pa že lepo skoraj 10 let brez težavic....lepo po CPP + 5%...na AC 130 + 10% pa nikom ništa
smile-1.gif
Virtuoz ni imel te sreče. Peljal po CPP + 2% pa ima zdej težave.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.054
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Torej imata na istem mestu (križišču) dva voznika različne omejitve. Eden 40 in drug 50. A te prav razumem?
Ja. Ker pripeljeta po različnih cestah. In ko prvi pripelje skozi križišče ima verjetno spet znak 40, drugi pa nič.
Lahko pa seveda prepričuješ sodnika, da si pripeljal po cesti 50, nato s 50 na uro zapeljal v 90° ovinek in ga zvozil, ter povsem neupravičeno padel na radar, ki v bistvu meri tiste, ki pripeljejo po cesti 40.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Ja. Ker pripeljeta po različnih cestah. In ko prvi pripelje skozi križišče ima verjetno spet znak 40, drugi pa nič.
Lahko pa seveda prepričuješ sodnika, da si pripeljal po cesti 50, nato s 50 na uro zapeljal v 90° ovinek in ga zvozil, ter povsem neupravičeno padel na radar, ki v bistvu meri tiste, ki pripeljejo po cesti 40.
Tiso "verjetno ima" kar izpusti, smo že razčistili da ponovnega znaka za križiščem v našem primeru ni. Pa tudi če bi bil, bi stal recimo 10m za križiščen, pred znakom pa njegova omejitev ne velja.

Torej praviš, da imata potem dva avtomobila na istem mestu različne omejitve. A torej en s 50 na uro ogroža promet toliko, da ga je potrebno kaznovati, drugi s isto hitrostjo na istem mestu pa ne ?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
smile-1.gif
Virtuoz ni imel te sreče. Peljal po CPP + 2% pa ima zdej težave.

ne-ne-1.gif
Virtouz je peljal CPP + 12% (6 km/h nad 50 km/h).
Ni res.
Virtuoz je peljal 51km/h, toliko znaša uradna meritev.

Radar ni točen, in lahko pokaže 56, kadar pelješ točnih 51. in lahko pokaže 5km/h ko pomeriš v zid. Do toliko je vse v mejah normale, ki jo je predvidel proizvajalec.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Roko na srce, večina Kranjčanov vozite/jo hitreje od omejitev (predvsem omejitve 50km/h v naselju). Sam se držim omejitev, koliko se le da; tako v avtu kot na motorju. In kadarkoli sem v Kranju in vozim po omejitvah, sem prehitevan na vse možne načine - seveda so vsa prehitevanja krepko čez omejitev. Omejitve se držite le, če na tisti ravnini pri Tušu stojijo policaji z radarjem.

Dej no, dej ... a res?

Ni čudno, da prehiteva(m)jo samo Kranjčani, ampak mene bolj malokrat, pa vozim dokaj po omejitvah ?? Če imaš ti tako izkušnjo, je za premislit, če ni mogoče s tabo kaj narobe (ne s tabo osebno, pač pa s tvojim načinom vožnje, morda?)

Če pa se vrnem na temo: ja, zadnje čase je pri nas res štala. Sploh se ne moreš več normalno vozit (recimo minimalno čez omejitev, cca. 20% - iz 50 na 60), ker stalno čekiraš, kje te čakajo vrli mestni redarci. In tega je v zadnjem času ogromno.
Sicer je povsem pravilno, da je potrebno vzpostavit nek predpisan red, ampak verjetno jim je takole lažje. Pobereš 10000 x po 125 EUR, pa je vreča takoj polna. Brez pretiranega truda (razen, če je trud, da moraš isti cajtng 2 x prebrat?).

Čakam pa trenutek, ko s cest odstranijo tiste budale, ki se vozijo nabasane do amena in tiste, ki mimo naše bajte namesto 40 vozijo preko 100. Teh lokacij je ogromno, opisujem to iz lastnih izkušenj.

Ampak, pred zakonom smo itak vsi enaki.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Ni čudno, da prehiteva(m)jo samo Kranjčani, ampak mene bolj malokrat, pa vozim dokaj po omejitvah ?? Če imaš ti tako izkušnjo, je za premislit, če ni mogoče s tabo kaj narobe (ne s tabo osebno, pač pa s tvojim načinom vožnje, morda?)

Je cisto razumljivo, kaj je napisal - pelji se redno vsak dan po predpisih cez Delavski most in mi potem povej kako te ni noben pacient sel prehitevat z vsaj 90-100, medtem ko je zvozil slalom. Odvisno od smeri voznje bo potem ali se dodatno pospesil, ko bo videl rdeco na semaforju (smer proti Loki) ali pa se razvrstil pri mlekarni na pas za zavijanje in ob priziganju zelene izsilil kolono za naprej (proti rondoju). Isti pacient potem stoka po forumih kako so ga glupi policaji ujeli pri Tusu na radar ...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
(razen, če je trud, da moraš isti cajtng 2 x prebrat?)
ne-ne-1.gif

Sem ta teden opazoval tisto žensko, ki je bila v Scenicu in je ves čas vpisovala neke podatke na A4 liste. Ne vem ali mora vsakega posebej še na roke vpisat?
Tisto o Delavskem mostu je pa tudi res. Se še ni zgodilo, da me v tistih 200m kolikor je dolg most ne bi kdo prehitel. Sam tam nimajo kam radarja postavit, se pa spomnim, ko so na most montirali neke merilne naprave so vsi vozili kot v avto šoli
smile-1.gif
. Vendar, ko se je razvedelo, da to ni radar se je začelo spet po starem.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
OK, no, zdaj pa pretiravate ... delavc ma dva pasova, to ni to ... Res pa je, da tam skoraj noben ne vozi po omejitvah. Ampak ravno umikat se pa tam nobenmu ni treba.
Sej na obvoznici je pol enako, ne?

Mislil sem na splošno. Ne samo v KR. To, kar je bilo opisano, se dogaja povsod. Tudi na Celovški, če smo že pri tem ...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
(razen, če je trud, da moraš isti cajtng 2 x prebrat?)
ne-ne-1.gif

Sem ta teden opazoval tisto žensko, ki je bila v Scenicu in je ves čas vpisovala neke podatke na A4 liste.

OFF: Mogoče pa je reševala sudoku na A4 formatu. Se boljš vidijo številke ...
wink-1.gif

ON: OK, jaz sem dvakrat v dveh dneh opazil isto osebo, z določenim dnevnim časopisjem. Pa nč ni vpisoval.

OFF: Mogoče pa ne zna reševat sudokuja?
evil.gif

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.054
113
Citat:
Torej praviš, da imata potem dva avtomobila na istem mestu različne omejitve.
Ja. Ker prihajata iz različnih smeri.
Saj imaš tudi na Celovški v Lj omejitev 60 ali 70, odvisno, ali greš v mesto ali iz mesta.
(to mislim, da je na križišču z obvoznico???)
Torej po tvoje: do križišča 60, skozi križišče 50, za križiščem 70.
Po moje: do konca križišča 60, naprej 70.

V obratni smeri:
Po tvoje: do križišča 70, skozi križišče 50, za križiščem 60
Po moje: do konca križišča 70, naprej 60.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Omejitev (izredna omejitev) se razveljavi s koncem križišča.
Tudi jaz mislim, da je tako mišljeno in tudi najbolj logično. Marsikje so omejitve hitrosti na glavni cesti postavljene ravno zaradi križišča s stransko cesto, ki se priključi na glavno. In če je že namen omejitve, da "ščiti" stransko cesto, potem se zdi tudi smiselno, da velja do konca križišča, sicer bi bila brezpredmetna.

Glede tega, da bo tisti na glavni cesti imel omejitev 40, onega, ki pripelje v križišče s stranske pa se to ne bo tikalo - no, hipotetično za slednjega res velja omejitev 50 km/h, vendar ga pa pred križiščem čaka stop znak ali odvzem prednosti (ker je na stranski cesti), torej mu teh hipotetičnih 50 bolj malo koristi.

Glede semantične zagate, kaj sploh pomeni, da omejitev velja DO križišča - to z drugimi besedami pomeni, da velja standardna, nezmanjšana hitrost, OD križišča naprej (torej od tam, kjer križišča ni več in je samo še 1 cesta). Pa smo spet tam, da križišče pade znotraj omejitve.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Prednji del mojega avtomobila je v bistvu že na drugi strani križišča, zadnji pa še ne.
Torej je točka meritve na koncu križišča, kjer sem tudi slikan.

V bistvu se gre za 1 samcat km/h.
frown-1.gif