zlato - prodaja?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Vsi, ki tako veselo kupujete zlato ... se zavedate dejstva, da vi dejansko kupujeto zlato od nekoga, ki ga je pred 5 leti kupil za 1/4 današnje cene? In ko boste vi želeli čez 5 let zlato prodati, vam ga po takšni ceni noben ne bo hotel odkupiti?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Vsi, ki tako veselo kupujete zlato ... se zavedate dejstva, da vi dejansko kupujeto zlato od nekoga, ki ga je pred 5 leti kupil za 1/4 današnje cene? In ko boste vi želeli čez 5 let zlato prodati, vam ga po takšni ceni noben ne bo hotel odkupiti?

Kaj je smisel tega vprašanja?
rolleyes-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
A ti misliš, da zlato izgublja na vrednosti s staranjem tako kot avti?
hysterical-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
hysterical-1.gif
ne, samo čez 5 let boste to zlato taistim ljudem od katerih danes kupujete, potem prodajali za 1/4 današnje cene.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
hysterical-1.gif
ne, samo čez 5 let boste to zlato taistim ljudem od katerih danes kupujete, potem prodajali za 1/4 današnje cene.

Pravi kdo? To si zračunal po neki posebni formuli?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Opozorilo vlagateljem

Vsaka naložba, tudi v plemenite kovine, predstavlja določene rizike in priložnosti. Pretekli donosi niso nobena garancija za prihodnje.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Naivčine pač danes kupujete zlato, ko ima najvišjo ceno, pa me zanima zakaj ga pred 5 leti niste kupovali? Pa bi ga danes po tej ceni prodajali?
Ja, lahko jaz odgovorim, zato ker takrat zlato kao ni bilo popularno in ker so delnice KD-ja bile najbolj donosne. Tak kot krompir ... ko se najdražje prodaja, ga Slovenci komaj začnejo saditi, ko bi ta krompir želeli prodati, pa ga noben ne kupi.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Tvoj problem je, da komentiraš na podlagi ugibanj. Zdaj, če si ga ti ne moreš privoščiti še ne pomeni, da soliš pamet vsem. Zlato ni namenjeno zaslužku (nekateri ga omenjajo zgolj zato), predvsem je hranilec vrednosti.

Trenutno je zlato v lepi korekciji, res pa je, da večina ljudi kupuje šele sedaj, ko je kriza, obstajajo pa ljudje, ki so zlato kupovali že daljnega 2004, jih poznam kar nekaj.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Pretekli donosi niso nobena garancija za prihodnje.
Tako tudi ni nobene garancije, da bo padlo, lahko bo zraslo še za 2x, kaj pa veš...
Jaz sem pred časom rekel "ni šans da gre zlato preko 1300$ na unčo, ne kupim", pa glej kolko je zdaj...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Naivčine pač danes kupujete zlato, ko ima najvišjo ceno, pa me zanima zakaj ga pred 5 leti niste kupovali? Pa bi ga danes po tej ceni prodajali?
Ja, lahko jaz odgovorim, zato ker takrat zlato kao ni bilo popularno in ker so delnice KD-ja bile najbolj donosne. Tak kot krompir ... ko se najdražje prodaja, ga Slovenci komaj začnejo saditi, ko bi ta krompir želeli prodati, pa ga noben ne kupi.

V kaj ti vlagaš zdajle? Kaj priporočaš?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

V kaj ti vlagaš zdajle? Kaj priporočaš?
V zemljo, ampak to delam na tihi način, ne oglašujem okoli kak se zdaj splača kupovati zemljo. Ko bom imel namen prodajati zemljo, bom pa okoli trobil kako je pametno zemljo kupovati za varno prihodnost. Ravno to trenutno delajo imetniki zlata - tisti imetniki, ki ga imajo za naložbo.
Če mi ne verjameš, pa lahko iz arhiva potegnemo kakšne forumske debate po tem, kam se je pred 5 leti splačalo investirati. Takrat ko vsi o KD-ju okoli trobili, hja, ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Po želji, meni se zemlja zdi premalo likvidna, dacarji jo imajo na radarju, pa še stroški so.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Glej, mogoče niste razumeli moje provokacije. Meni je prav smešno, kako se lahko gredo/greste nekateri nekih naložb, če se veselite napačnih stvari. WTF se imate v tem času kupci zlata za veseliti visokih cen zlata in v tem času še svetujete nakupe, da s tem ceno še dvigujete. Ajde, kdor je kupil zalata kolikor ga je mislil, tistemu je sedaj lahko cilj da zlato skoči in hop prodamo, pa smo opravili odločno investicijo. Kdor kupuje sedaj zlato za dobo krajšo od 10 let je bebec. In ravno takšni bebci, ki so včeraj kupili zlato, da danes pa se veselijo 0,3% skoka cene pa sprašujejo, če bi ga jutri bilo dobro prodati so mi najbolj smešni.

Če jaz danes kupim zlato, me vsaj 10 let ne bo zanimalo kaj se dogaja s cenami na borzah, ajde edino da po tv slišim kak so cene narasle, bom preveril ceno in morda prodal, če bom tisti trenutek rabil denar in da bo donos zadovoljiv.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
ti dejansko ne štekaš, danes ni več pomembno koliko bo donos, ampak da ne boš pušnil evrov. malo preglej novice, svet gre naravnosti v 3pm, zdaj niti ni več vprašanje če, ampak kdaj, in to očitno hitro.

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Točno to. Meni ni zdej point da kupim zlato ali kaj drugega da bom zaslužil, ampak nekaj kar bo ostalo vredno ker papirju ne zaupam več

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ti dejansko ne štekaš, danes ni več pomembno koliko bo donos, ampak da ne boš pušnil evrov. malo preglej novice, svet gre naravnosti v 3pm, zdaj niti ni več vprašanje če, ampak kdaj, in to očitno hitro.
Ja, halo lepo prosim, sedaj pa se vrni na prvo sporočilo te teme, katero si sam odprl in poglej kaj si napisal. Kaj naj ti človek reče?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
18.8 je bilo stanje drugačno, mogoče ne v realnosti,ampak v medijih je sedaj predstavljeno bistveno slabše stanje.. danes je vsaka druga beseda o zlomu eura (denarja), takrat ni bilo.
V teh mesecih se je zadeva toliko spremenila, da se zadeve ne splača prodajat, pa če je še tolk visoko. Razen če boš kaj kupoval.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Glej, hočem ti samo povedat, da o investiranju v zlato nekateri nimate pojma. Dnevno spremljate gibanje zlata, pri tem pa pravite da vam ni pomemben donos, ampak premoženjska varnost. Kdor investira v zlato, investira kot sem že rekel za obdobje najmanj 10 let in ga časovno lokalni ekstremi gibanja vrednosti ne zanimajo.

Koji ku.rac ti pomaga, če danes zlato poskoči na neko neverjetno visoko vrednost in ga ti greš prodaš? V roki boš imel evrčke, s katerimi so boš lahko rit ubrisal. Že samo to, da ste nekateri avgusta prodali zlato, danes pa ga spet kupujete kaže na vašo omejeno sposobnost prevdarnega naložbeništva.

Potem pa še hujša katastrofa, da ste vsi navalili ravno na zlato. pa to ravno ob neoravem trenutku, ko vsi hočejo zlato in je cena še bolj napihnjena. Tisti, ki uporabljajo zlato za varno naložbo za prihodnost, ga danes skrbno hranijo, kdor uporablja zlato za velike donose ga danes z veseljem prodaja, ovce ki v resnici ne vedo kaj z njim pa ga danes veselo kupujejo v palčkah po 1g.

Over & out, ker sem že začel žaliti.