zlato - prodaja?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Dobro jutro mešanček. Čeprav je zate omejenca, beseda bumbar, žaljivka, je zame veliko več. Pomen ti bo ostal skrit, tako kot nekatere osnove življenja in gibanja ekonomskih krivulj, velum.
hysterical-1.gif

... je napisal "velum"
hysterical-1.gif

Poglej fucktard: zdajle te bom koncno postavil na ignore, kamor sodis skupaj s sintetikom in se eno ali dvema perlama. Nakladanja ti ne zamerim pretirano, ker imbecil tvoje baze, ki ni od blizu videl niti e-ja od ekonomije, kakopak ne more razpravljati o teh zadevah, mi je pa dokoncno presedlo vse nabijanje in zmerjanje, ki ga serviras ob tem, da bi s tem prikril manjko argumentov (ter, ironicno, tako le se dodatno dokazes, da zares nimas pojma o stvareh, o katerih blebeces, sicer bi pac nastopil z argumenti, kot sem poskusal jaz).

Ker moderatorja to tvoje zmerjanje ne gane, se bom tokrat tudi sam ponizal na tvoj nivo in serviral tole porcijo samo zate
wink-1.gif

hysterical-1.gif

Je napisal nekdo, ki je končal večerno šolo na Primorskem in se ima za ekonomista, poslovneža in vem kaj še v iztrošenem BMWju na katere še sladke male čefurke ne padajo več. Ko o čemu, nego kurva o poštenju, to se nanaša na argumente.

Opravičijo se ti lahko starši, jaz ne rabim alterja za izražanje mnenja. Pa uživaj v svojem svetu idealov in znanja. To, da si poseben pa je tebi namreč plus, kljub temu, da so vsi proti tebi, ti še vedno trdiš, da imaš svoj prav, lahko ga imaš, ni problem, jaz se vsaj ne delam pametnega, tam, kjer mi zanje šepa oz ga nimam. Imbecil.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Numaš veliko opcij, povsod boš plačal 20% DDV. Imaš neke opcija kupovanja preko spleta, kjer ti oni čuvajo v svoji trezorih, samo tukaj so razni feeji za to in tretje. Neke kombinacije so iz Nemčije, kjer je srebro obdavčeno z manjšo stopnjo pa če boš pogooglal, se najde tudi kakšen slovenski ponudnik, ki ima nižjo ceno od Mora ali Elementum.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.795
113
kveščn:

a je to zdaj to ta zlom zlata, da gre spet gor? 40,7€ pravkar za g.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Korekcija je bila, pričakujem še eno korekcijo, potem pa balonček proti 2000 za unčo.
cheer.gif

So pa to samo špekulacije, če bi znal napovedati bi vozil G55 AMG.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Zanima me kje v SLO se splača najbolj ugodno kupit zlato oz. srebro.
Zanima me samo prodaja preko "uradnega" prodajalca...torej prideš na pult odšteješ solde in kupiš certificirano zlato/srebro ene od priznanih kovnic.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Za večje vsote večina pričakuje nakazilo, ne pa gotovine. Z gotovino te obravnavajo kot kriminalca in ti preplonkajo vse iz osebne.

V bistvu imaš na voljo skoraj samo Moro, drugi to počnejo preko posrednikov ali bolj šalabajzarsko, da ne odkupujejo in čakaš na robo.

Pri zlatu ni dilem, greš do uradnega, pri srebru se da pa marsikaj prihraniti, pa dobiš povsem iste kovance/palice kot pri uradnem, jih ne kuje kar kdo doma ali kaj si predstavljaš.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Na pultu ti bodo vzeli največ 2000€, za kaj več je potrebno bančno nakazilo.
Ponudnikov je več, resna sta recimo dva.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Nakazilo ni problem.....sicer pa ne bom plačeval milijonov niti ne bom zlata odtovarjal v kamionih.
Bolj sem imel v mislih sam nakup pri uradnem prodajalcu.

Torej če prav razumem Moro ali Elementum. Pokličeš, naročiš, plačaš, prideš iskat in to je to.
Kateri od teh dveh je pa ugodnejši oz. manj komplicira pri kasnejšem odkupu?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.795
113
zlato se je sesulo!

aja ne
smile-1.gif

prijam, poizkusi preko koga, ki fizično proda kakšne priznane kovance... ponavadi se v sredini skupaj pride, tako da ravno ne plačuješ ta visoke cene. Nisem pa še sam tega počel.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Nakazilo ni problem.....sicer pa ne bom plačeval milijonov niti ne bom zlata odtovarjal v kamionih.
Bolj sem imel v mislih sam nakup pri uradnem prodajalcu.

Torej če prav razumem Moro ali Elementum. Pokličeš, naročiš, plačaš, prideš iskat in to je to.
Kateri od teh dveh je pa ugodnejši oz. manj komplicira pri kasnejšem odkupu?

V Moro so meni vedno brez problema našteli cash (nazadnje par let nazaj), pri Elementumu menda čakaš več dni na nakazilo, pa še malce slabše odkupijo. Najbolje je pa vzeti kovance, jih prodaš kjerkoli, pri palicah vsak svojega konja hvali in odkupuje.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Pri Moro najprej naročiš, nato ti naročilo potrdijo, na podlagi tega plačaš in nato po njihovem obvestilu prevzameš.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz sem vedno prikorakal tja, kupil, plačal, šel. Saj piše na spletu, kaj imajo na zalogi in kaj ne.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz sem vedno prikorakal tja, kupil, plačal, šel. Saj piše na spletu, kaj imajo na zalogi in kaj ne.

Enako. Če pa ima kdo kakšen večji znesek, jih pokličeš in ti pripravijo, sprejmejo pa vsak denar, brez problema. Tudi njim se gre za profit.
smile-1.gif

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Hipotetično vprašanje: kaj če ti pri Moro-tu/Elemntumu ne želijo odkupiti zlata? Kje ga je možno alternativno prodati (v sosednjih državah)? Verjetno je pomembna tudi znamka kovnice... Kako se preverja čistost zlata (ali se sploh)?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.795
113
s tehtanjem in verjetno tudi merjenjem... če imaš filharmonika veš kakšne morajo biti dimenzije in masa...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Srandi pravi:
Hipotetično vprašanje: kaj če ti pri Moro-tu/Elemntumu ne želijo odkupiti zlata? Kje ga je možno alternativno prodati (v sosednjih državah)? Verjetno je pomembna tudi znamka kovnice... Kako se preverja čistost zlata (ali se sploh)?

Bi rekel da na vsake 500m piše odkupujemo zlato, ampak naložbeno bi ti nateguni odkupovali kar po ceni lomljenega.

Če imaš zlato kovnic, ki jih zastopajo, ne vidim problema. Če imaš zlatnike kot so filharmonik, ameriški orel, krugerand, maple leaf, avstralski zlatniki, potem je težav še manj.

Lahko neseš prodati v kako avstrijsko banko ki odkupuje npr. Varianta je tudi bolha ali oglas na kovine.si