Že varčujete za pokojnino?

Varčujete za penzijO?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
ksz.
Ne varčujem za pokojnino, ker dvomim, da jo bom potrebovala.
crazy1.gif
Naša država daje toliko upanja ljudem v prihodnost, da jaz neke svetle prihodnosti (tukaj) ne vidim več.

Sem pa kar nekaj let vlagala v en pokojninski sklad - v vseh letih se ni nabralo niti za 5% dobička. S tem, da se zdaj že 2 leti še tisti niža. Ne priporočam.

Luckana

Pripravnik
29. apr 2009
66
0
6
Ja, to delam tudi jaz, namreč veliko dela in odrekanja....pa mi kljub temu uspe plačat položnice in kupiti nekaj črne moke za kruh!
jezen.gif

Kar pa se tiče penzije....itak je verjetno ne bomo dočakal.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Odrekanje je od vsega začetka že prisotno. Sam ko se vedno pojavijo neki nenačrtovani izdatki, ti so vedno kje prisotni.

luka_lj

Pripravnik
5. sep 2007
182
0
16
tako je saj cilj je probati varčevati za penzijo da bi šel takrat ko boš sam hotel...toda ta denar se velikokrat porabi že tudi prej ker pač imamo nepričakovane izdatke in zato rabimo neko zlato rezervo

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik luka_lj pravi:
v prvo pokojninsko itq usak k je zaposlen meče... lih tm bo
smile-1.gif
bl nč oz. nč

To ni ZPIZ...
bonk.gif

Za Prvo pokojninsko je mišljena družba, ki se ukvarja s t.i. PDPZ (prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje). V Sloveniji jih je kar nekaj, Prva pokojninska je pač ena izmed njih, ostale so še npr. Moja naložba, pa Triglav PDPZ, Kapitalska družba (KAD) itd.

PDPZ oz. t.i. 2. pokojninski steber je pač ena oblika varčevanja za penzijo. Nekih visokih obresti in donosov ni, je pa ta oblika fajna zaradi davčnih ugodnosti in olajšav.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz kupujem zlato in srebro, ne pa natege iz zgornjih linkov. Vsi prodajalci te navlake govorijo kako to fino deluje v tujini, no ja, tam deluje še marsikaj, kar pri nas ne.

Enako počne starc. Ga kupuješ fizično al "papirno"? Ker doma nima stari niti grama tega zlata, samo neke vrste delnice oz. vrednostne
papirje, medtem ko pa ima stric doma dejansko zlate palce.

Prisegam na fiziko.
smile-1.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Zaenkrat še ne varčujem, bi pa verjetno bilo dobro, če bi ampak tak kot si rekel-ne moreš varčevat, če si nekaj gradiš, urejaš,...

Denar enostavno porabim-kolko ga imam gre v gradnjo
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Zame tukaj:

http://www.generali-gi.com/

Jebo državo, ki mi bo še davke od investicijskega varčevanja pobrala.press :S Tukaj pa lepo z Vise vsak mesec na Guernsey, pa naj si DURS in ostale zalege narišejo svoje davke, že tako mi preveč pokradejo...

Joj, kaj bi dal za možnost, da dobim večino bruto plače... Podpišem tudi listek o obveznem samomoru pri 65 letu, če se ne bom mogel sam preživljat.

B81

22. jul 2007
36.996
10.530
113
Kako boš pa potem do denarja prišel?
Meni zgleda to nekam znano...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Generali kot Generali - mamo tudi Slovensko verzijo - samo ta je v davčni oazi
smile-1.gif

Do denarja pa - ali kot mesečna renta, ali pa kot 1x cash deposit na račun (ki bo v mojem primeru na Guernseyu
smile-1.gif
)