Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
...
Pomoje bi si Zavašnik že zaslužil kakšno kazen, ne more pa on bit kriv, za smrt deklet, ni jih on pohodil ne porival, ni on kriv, da ograja ni bila postavljena cikcak, to so čisto strokovne zadeve varnostne službe, ki jo je zavašnik najel za varovanje.
Ko je pred Mercatorjem kakšna prireditev, ali predsednik uprave postavlja varnostne ograje in izračuna koliko jih mora bit in kako bodo stale, ali je to stvar najete varnostne službe?
Bodo po isti logiki šli sedet delničarji Mercatorja, če bom jaz pijan povozil stranko pred vhodom?
Tudi na tiste, ki so Suljanoviča skrivali mesec dni in ga potem spravili čez mejo (sostorilstvo) je policija pozabila. Kaj misliš zakaj?
tebi ni jasna razdelitev odgovornosti. vedno je za varnost najprej odgovoren lastnik objekta in v prvi vrsti on kazensko odgovarja. ta mora potem ob prireditvi sam lastoročno poskrbeti za varnost, ali pa za to najame ustrezno in za to usposobljeno varnostno službo. imam znanca, ki občasno organizira dogodke in takrat vedno najame varnostno službo. v pogodbi lepo piše, da mora varnostna služba poskrbeti za varnost v skladu z zakoni in pravili stroke, ter tudi da varostna služba prevzema vso odgovornost v zvezi z varovanjem dogodka. seveda vrednost te pogodbe tako ni enaka le bruto plači najetih varstvenikov, ampak je ustrezno višja. torej če bi zavašnik na sodišču pomahal s tako pogodbo, bi kazenska odgovornost avtomatično padla na odgovorno osebo podjetja za varovanje, sam pa bi bil kaznovan kvečjemu zaradi prekrškov o odpiralnem času oz. ne vem kaj vse se mu še očita.
Torej je po tvojem za smrt pred globalom morala odgovarjat varnostna služba, ki ni poskrbela za varnost, ali pa lastnik, pa vsi vemo da ni bilo tako. Tudi tiste, ki so Suljanoviča skrivali niso nikoli kaznovali. Pa ne mi rečt, da ga policija ni mogla identificirat, če so še ptički na vejah čivkali o imenu.
Varnostne službe so priviligirane tako kot policaji, njim marsikaj spregledajo.
Zavašnik je (tako kot tvoj kolega) varnostno službo najel, podrobnosti pogodbe sicer ne poznam, cene tudi ne, ampak kaj hudiča naj bi v pogodbi posalo dugega kot to, da je varnostna služba dolžna varovat prireditev? Cena storitve ni važna, ceno oblikuje trg, pa verjemi da je cena prej visoka kot nizka, za rekete si že slišal? Torej po tvoje če kupiš poceni LCD, se ne smeš pritožit, če ne dela ko ga prineseš domov.
Sicer pravilno razmišljaš, tako bi morali bit v pravni državi, ampak mi smo v Sloveniji. Prav zato, ker ni bilo tako kot praviš, se mi zdi, da so se vpleteni (občina, inšpekcije,varnostna služba, zavašnik, policija, tožilstvo, - vsi so imeli nekaj maslana glavi) lepo pred sodnikom vsedli za mizo, našli grešnega kozla, mu naprtili vse živo, hkrati pa mu omogočili pobeg in sedaj oprostitev. Da je volk (javnost) sit in koza (prej omenjeni vpleteni) cela.
In če tako zelo verjamete v pravičnost obsodbe Zavašnika in pravni red, potem verjemite še o pravični oprostitvi, tudi to je po zakonu.
Saj res, kdo bil pa kaznovan za podobno tragedijo na Loveparede 2010 v Nemčiji?