Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Sicer pa morda butasta primerjava, ampak to, zavestno ali ne, veš, lahko pičim mimo vrtca 130 pa ne bo nič, lahko me ustavi radar in plačam, lahko pa povozim otroka. Sem šel zavestno ubijat otroke?
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Torej če jaz pijan pred Mercatorjem povozi kupca, bo šel v zapor predsednik uprave ali delničarji, ker kot lastniki niso poskrbeli za varnost strank?
Citat:
10. člen
(splošne dolžnosti organizatorja)
Organizator mora shod oziroma prireditev organizirati tako, da bo poskrbljeno za
red, da ne bosta ogrožena življenje in zdravje udeležencev ali drugih oseb oziroma
premoženje, da ne bo ogrožen javni promet in da ne bo nedopustno obremenjeno okolje.
Organizator mora določiti vodjo. Vodja je lahko oseba, ki je stara najmanj 18 let in
ima ustrezne psihofizične sposobnosti za opravljanje nalog vodje.
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Na križ kot sem rekel nabit vse, ki bi lahko preprečili, starše za vzgojo mladine, odgovorne na policiji, inšpekcijah, občini itd..
recimo takole:Citat:
Uporabnik noker pravi:
10. člen je jasen, jasno opredeljen.
In kako dokazat, da nekdo ni postopal v skladu s tem členom? Da je uporabil vse možne oblike varnosti, pa se je vseeno izjalovilo?
Poudarjam, da sam Zavašnika ne smatram za nedolžnega, imam pa vseeno pomisleke glede deleža krivde.
Kaj pa če v Mercatorju ni bilo vse po predpisih? Nadstrešek brez dovoljenja, skladišče preveliko, študentka delala prek tuje napotnice, mesarju je preteklo zdravniška, salama 2 dni čez rok, delavke delajo preko 8 urnega delovnega časa....... A potem pa bo kriv predsednik uprave, če jaz pijan pred trgovino povozim stranko?Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Zakaj pa, če je vse po predpisih, prometna ureditev itd.? Pri lipi ni bilo vse po predpisih oz. je verjetno bilo bolj malo po predpisih. Kapiš razliko?
Ima ravno toliko, kot dejstvo, da je imel lokal registriran na 100m, dejansko pa je bil nekaj večji, pa da je lokal imel obratovanje do 23, pa kaj imajo mladoletniki za delat zunaj po polnoči, pa ni imel plačane elektrike...... (to so dejstva s katerimi stalno opletate ob razlaganju da je Zavašnik kriv povzročitve smrti), To ima ravno toliko veze z porivanjem pijane mularije prd lokalom ob 21h, kot pa nadstrešek brez dovoljenja pred Mercatorjem, ali pa pretečena salama na polici. Trgovona, kjer prodajajo pretečeno salamo in delajo na črno pač nebi smela obratovat in potem jaz pijan nebi mogel pred trgovino pijan povozit stranke.Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ne bluzi, kaj ima nadstrešek s prometno ureditvijo pred mercatorjem in studentka prek napotnice?
Model je bil pravnomočno obsojen, in sedaj pravnomočno oproščen. Če že tako po defaultu spoštujete odločitve našega sodstva, potem spoštujte še to, da je po istih zakonih sedaj svoboden.Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
se popolnoma strinjam.
AMPAk
če je že mudel bil pravnomočno obsojen, potem bi država lahko( morala ) poskrbela da gre za rešetke. Itak bi po dveh letih ven prišel
zanimivo pa mi je, da varnostne službe ni noben ovadil ( ali pa jo je ? ) in obsodil
Ljudje so naivni in zamenjujejo besedi "pravo" in "pravica".Citat:
Uporabnik membrain pravi:Če že tako po defaultu spoštujete odločitve našega sodstva, potem spoštujte še to, da je po istih zakonih sedaj svoboden.