Zavašnik, Lipa in vse skupaj - skoz večji WTF

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Potem tudi maček ni nučesar kriv, saj je bil verjetno še bolj opit od tiste mladine?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Ce dostop do vrat ni pravilno urejen (in tam je bil dalec od pravilne urejenosti), ne rabis veliko, da se v manozici zacnejo dogajat stvari, ki lahko sprozijo taksne stvari. sploh ni trba, da kup pijancev tisci naprej. dosti je ze kak padec, ali da se kdo ustrasi gnece in zapanicaro. konca se pa s stampedom ...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Pred leti sem bil pred Byblosom v poreču v podobni situaciji. David Guetta, nora nora gneča na vhodu in potem pride neurje in par 100 ljudi začelo pritiskati na vhod. Folk je po tleh padal, ženske so jokale, še sam sem se posral, ker je bila res zajebana situacija. Reakcija varnostnikov? Vsi varnostniki na ograjo in so začeli folk čez ograjo vlečt, jaz sem jo sam preplezal...ni bilo važno ali si plačal vstopnino ali ne...tako so povlekli kritično maso ob ograji in se je na srečo vse ok izšlo.

PRed Lipo je bilo verjetno podobno, nekateri so navalili naprej, če te rinejo še ti rineš, kar naenkrat se začneš borit da ne padeš po tleh in samo gaziš...nastradajo pa tisti šibkejši, ki niso zdržali pritiska množice.

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.044
1.844
113
Emona / Carnium
Jaz se neurja ne spomnem...pa tut gneče ne. Edino to vem, da smo "not" kadil
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ce dostop do vrat ni pravilno urejen (in tam je bil dalec od pravilne urejenosti), ne rabis veliko, da se v manozici zacnejo dogajat stvari, ki lahko sprozijo taksne stvari. sploh ni trba, da kup pijancev tisci naprej. dosti je ze kak padec, ali da se kdo ustrasi gnece in zapanicaro. konca se pa s stampedom ...

Vseeno pa je velik problem bil v opiti in drogirani mladini... sam sem bil na dogodku, kjer je bila 2 miljonska "gneča" pa ni bilo takšnega tragičnega dogodka...s kolegi smo celo pomagali ženski z vozičkom, ki se je znašla v neprimerni situaciji....ne pa da bi, kot je bilo verjetno primeru lipa, rinili naprej kot pijane budale

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Podobna situacija v smislu rinjenja, v smislu reševanja pa ne. Tisti edini varnostnik verjetno niti če bi hotel, ne bi mogel nikogar potegniti preko ograje.

"Varnostniku smo kričali, naj vendar začne ljudi spuščati v lokal, da se bo gneča malo sprostila, vendar se ni zgodilo nič. "
https://www.dnevnik.si/kronika/301791

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In kdo bi moral postavit tiste ograje cik.cak, oz vrste levo desno (da se ublaži morebitni pritisk,) najeta varnostna služba ali organizator osebno?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
možakar je odslužil kazen. če kdo dvomi, naj naredi pizdarijo in naj se skirva 5 let če mu uspe... njega uporabljajo trenutno za izgovor za spremembo zakonodaje... enako kot pri mačku. dejansko je pa on en izmed miliontih ki se mu uspe izgnit kazni. in tisti ki pravi da je premalo pooblastil naj ne joka da mu kdo bere maile...

definitivno njegov namen ni bil smrt ljudi... je pa pač upal na čimvečji izplen od dogodka... mularija nevzgojena pa je pritiskala..če bi pa kakšen varnostnik takrat kakšnega mulca zadaj za ušesa bi pa zdaj vsi pametoval o nasilju...

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ce je kdo kdaj vsaj malo hodil po partyjih ve, da se to rinjenje stalno dogaja. vsaj pred tem dogodkom se je. in ko stojis zabasan sredi guzve ne mores cisto nic, le upas lahko, da se srecno izide.
enkrat sem pred gospodarcem (al je bil tivoli?) stal v vrsti, pa prekinejo vrsto direkt pred mano.. ostanem pri kovinski ograji, in brez da bi kdo kaj posebej rinil zadaj sem bil tako pritisnjen, da sem noge lahko dvignil v zrak. varnostnik, ki je stal zraven je rekel, naj se neham delat norca, namesto da bi sel tezit tistim zadaj, ki so silili naprej. zato pa se dogajajo nesrece potem.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Zakaj mam filing da ste v teli temi vecinoma taki k ste na partije zacel hodt k je bil edm ze mainstream in kot tak v zatonu...

partibrejker

Pripravnik
18. sep 2013
97
0
6
Malo se odmikate od resnicno pomembne informacije. Obsojenemu cloveku je zastarala KAZEN.
Torej, ce se uspejo obsojeni tajkuni skriti nekje za leto dni (koliko jim dajo kazni) lahko brez vseh posledic pridejo nazaj in uzivajo naprej.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik partibrejker pravi:
lahko brez vseh posledic pridejo nazaj in uzivajo naprej.

Kaj pa govoriš ti neke blesarije? Kdo bo prišel nazaj? Zakaj bi kdo sploh prišel nazaj? A misliš da je kdo kaj tukaj izgubil da bi se nazaj vračal v "to"? Ljudje razmišljamo kako se rešit ven iz tega, ne pa kako bi se nekdo sem "nazaj" naseljeval... razmišljaj malo kaj govoriš... prav tako ne vidim zakaj bi se naj Zavašnik sploh vračal nazaj...

partibrejker

Pripravnik
18. sep 2013
97
0
6
:) avtofun tisti, ki imajo, se bodo vrnili v "to" karkoli si ze s tem mislil. Predvidevam, da Slovenijo?
Zdi se mi, da bi rad v to debato potegnil politiko, kar pravzaprav ni tema.

Bom vprasal hipoteticno vprasanje:
Nekdo ti povozi otroka in dobi kazen nekaj let zapora. Ker si lahko to privosci, pobere sila in kopita ter se preseli za nekaj let v nek majhen kraj v tujini. Po izteku kazni, se vrne domov (v "to") in zivi naprej mirno zivljenje, kot da se nic ni zgodilo.

Drugace pa se vecina, ki se izseli, prej ali slej vrne v "to". Ljudje smo navezani na svojo domovino, ne glede na to kaksna je.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Kdo ima denar se brez skrbi ne bo vračal več sem, če ne druga ne vem zakaj bi se Zavašnik naj sploh vračal sem ko pa so ga mediji grdo očrnili, butasta raja pa itak nasede medijem... Torej še 1x te vprašam, če imaš denar, zakaj bi rinil nekam kjer te bodo grdo gledali in s prstom kazali nate? A si kaj izgubil tukaj v Sloveniji? Verjemi da trenutno več ljudi v Sloveniji razmišlja kako jo zapustiti pa nima te možnosti kot pa ljudi ki bi hoteli sem priti! Ti si cela politika.