Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

D_K

Guru
24. sep 2007
3.102
865
113
Po zakonu ne smem sesti za volan s 3 piri. Keri glup zakon, ki krati moje pravice.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
zavisi od osebe do osebe kaj mu zdravniki svetujejo in kaj ne. Vsekakor če imaš karkšnekoli zdravstvene težave, bolezni itd se to v takih primerih upošteva...razn če želiš pasti na raven bizija, mirsija pa mogoče 123. Samo upoštevaj da boš potem v drugih dimenzijah
Kaj me mešaš zraven? Jaz sem prebolel, sem dvakrat cepljen, po rezultatih neke raziskave, za katero ne vem, če še velja, sem imun do konca življenja. Cepljenje pa vsakemu priporočam, ker je to najboljša stvar po odkritju belega kruha.

• Všeč mi je
Reactions: zino

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.562
7.205
113
pri taščici
Zgodba babačula
bizi je sel na testiranje za protitelesa in pri njem niso nasli nobenih protiteles. Upam da si se vedno imun..
To je zgodba slisana v moji hisi. iz ust, ne iz zvocnika

• Všeč mi je
Reactions: sandra

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zgodba babačula
bizi je sel na testiranje za protitelesa in pri njem niso nasli nobenih protiteles. Upam da si se vedno imun..
To je zgodba slisana v moji hisi. iz ust, ne iz zvocnika
To seveda ni res. Ker sem prebolel asimptomatsko, niti nisem pričakoval mnogo protiteles. Vseeno sem jih pa imel 11, kar je več kot 1.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
Najprej 16. clen in potem 92. clen Ustave.
Saj nisi resen?

S to ustavo določene človekove pravice in temeljne svoboščine je izjemoma dopustno začasno razveljaviti ali omejiti v vojnem in izrednem stanju.

16. člen bi ti uporabil zdaj? Niti epidemija ni razglašena, kaj šele izredne razmere, ali pa vojna.
Pa kje vi spite?

• Všeč mi je
Reactions: HEPAN

B81

22. jul 2007
38.245
11.351
113
Saj nisi resen?

S to ustavo določene človekove pravice in temeljne svoboščine je izjemoma dopustno začasno razveljaviti ali omejiti v vojnem in izrednem stanju.

16. člen bi ti uporabil zdaj? Niti epidemija ni razglašena, kaj šele izredne razmere, ali pa vojna.
Pa kje vi spite?
Ni to blo izredno stanje?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
Ne, seveda je postopek, kako se določi oz razglasi izredno stanje. Ne more si tvitko kar sprdnit to. Lahko bi dal pahor "zahtevek", ampak ga mora vedno DZ potrdit.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.802
3.980
113
Ljubljana
hmpg.net
Najprej 16. clen in potem 92. clen Ustave.
16. člen
S to ustavo določene človekove pravice in temeljne svoboščine je izjemoma dopustno začasno razveljaviti ali omejiti v vojnem in izrednem stanju. Človekove pravice in temeljne svoboščine se smejo razveljaviti ali omejiti le za čas trajanja vojnega ali izrednega stanja, vendar v obsegu, ki ga tako stanje zahteva in tako, da sprejeti ukrepi ne povzročajo neenakopravnosti, ki bi temeljila le na rasi, narodni pripadnosti, spolu, jeziku, veri, političnem ali drugem prepričanju, gmotnem stanju, rojstvu, izobrazbi, družbenem položaju ali katerikoli drugi osebni okoliščini.
Določba prejšnjega odstavka ne dopušča nobenega začasnega razveljavljanja ali omejevanja pravic, določenih v 17., 18., 21., 27., 28., 29. in 41. členu.
92. člen
Izredno stanje se razglasi, kadar velika in splošna nevarnost ogroža obstoj države. O razglasitvi vojnega ali izrednega stanja, nujnih ukrepih in njihovi odpravi odloča na predlog vlade državni zbor.
Državni zbor odloči o uporabi obrambnih sil.
Kadar se državni zbor ne more sestati, odloča o zadevah iz prvega in drugega odstavka predsednik republike. Odločitve mora dati v potrditev državnemu zboru takoj, ko se ta sestane.

Upam da je bil sarkazem.

Ker ravno zaradi 16. člena ustave so odloki in predpisi vlade v večini primerov neustavni.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ja, jaz resno predlagam, da vsi anti cepilci ne koristijo več javnega zdravstva. Če ne zaupaš medicini, potem ostani doma, ko boš bolan. Tako se bodo sprostile vrste za vse, ki medicini in znanosti zaupamo (kljub temu, da včasih naredijo tudi napako), pa še narava bo naredila svoje.
Saj tile so najhujš. Malo križ preseka hitr k dihtarju. Sončka kuha vrocina hitr k dohtarju ...

B81

22. jul 2007
38.245
11.351
113
16. člen
S to ustavo določene človekove pravice in temeljne svoboščine je izjemoma dopustno začasno razveljaviti ali omejiti v vojnem in izrednem stanju. Človekove pravice in temeljne svoboščine se smejo razveljaviti ali omejiti le za čas trajanja vojnega ali izrednega stanja, vendar v obsegu, ki ga tako stanje zahteva in tako, da sprejeti ukrepi ne povzročajo neenakopravnosti, ki bi temeljila le na rasi, narodni pripadnosti, spolu, jeziku, veri, političnem ali drugem prepričanju, gmotnem stanju, rojstvu, izobrazbi, družbenem položaju ali katerikoli drugi osebni okoliščini.
Določba prejšnjega odstavka ne dopušča nobenega začasnega razveljavljanja ali omejevanja pravic, določenih v 17., 18., 21., 27., 28., 29. in 41. členu.
92. člen
Izredno stanje se razglasi, kadar velika in splošna nevarnost ogroža obstoj države. O razglasitvi vojnega ali izrednega stanja, nujnih ukrepih in njihovi odpravi odloča na predlog vlade državni zbor.
Kadar se državni zbor ne more sestati, odloča o zadevah iz prvega in drugega odstavka predsednik republike. Odločitve mora dati v potrditev državnemu zboru takoj, ko se ta sestane.

Upam da je bil sarkazem.

Ker ravno zaradi 16. člena ustave so odloki in predpisi vlade v večini primerov neustavni.
Ja dobro ce tako pravis. Blo pa bi veliko bolj enostavno in boljse za zdravje in mir v drzavi.
Zdaj pa ti anticepilci delajo take scene, da ce cepljenim enkrat prekipi, ne bo ok, ko bo pocilo. In to vse zato, ker predsednik ni pomagal.

• Haha
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
Očitno imate eni napačno predstavo kaj so izredne razmere in zakaj je ta člen v ustavi.

Recimo za primer vojne ali hudih naravnih nesreč (ko bi bilo več kot 50% države prizadete) je to narejeno. VOJNE. Ne pa fakin prehlada.

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
439
138
43
Fakin prehlad sicer niso izredne razmere. Kolaps zdravstvenega sistema bi pa znal bit. Zdej zakaj je zdravstveni sistem v takšnem stanju, je drugo vprašanje. Pa pod kolaps ne štejem tega, da zaradi vročine ne prideš do osebnega zdravnika...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
Tudi na to imamo odgovor v ustavi:

zredno stanje se razglasi, kadar velika in splošna nevarnost ogroža obstoj države. O razglasitvi vojnega ali izrednega stanja, nujnih ukrepih in njihovi odpravi odloča na predlog vlade državni zbor.

Torej za obstoj države in ne tega da so bolnice polne. Pa saj niste eni resni, teptat bi šli človekove pravice zaradi zdravstva, ipd? Valda je izredno stanje izredni ukrep ki velja res v konkretnem sranju - vojni.