Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
439
138
43
Glej, jaz pravim samo to, da ko bodo bolnišnice na neki točki nehale sprejemati nujne primere, bo prepozno razglabljati kaj in kako. Boš poškodovan v prometni? Jebiga, znajdi se. Sem enkrat že prilepil eno povezavo do stanja nekje v ZDA - kratek povzetek: "otroški intenzivni oddelki so polni - če potrebujete prostor, boste počakali, da se sprosti". Fino bi bilo, da bi se vsi zavedali, kaj se lahko zgodi in da bi se poskusili temu izogniti. Pa daleč od tega, da bi podpiral tole vlado ali vse njene ukrepe - v življenju še nisem volil SDS in tudi nikoli ne bom. Dejansko se ne morem odločit, kaj je hujše za Slovenijo - tile pajaci na vladi ali epidemija. Oboje je pa katastrofa.

K sreči so le prišli do tega, da bodo kot merilo za ukrepe upoštevali zasedenost oddelkov. Me zanima, za koliko časa...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.479
1.949
113
Zdajle ti bodo bebci odgovorili z: "Torej name prelagaš odgovornost za kapacitete otroških oddelkov"

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Glej, jaz pravim samo to, da ko bodo bolnišnice na neki točki nehale sprejemati nujne primere, bo prepozno razglabljati kaj in kako. Boš poškodovan v prometni? Jebiga, znajdi se. Sem enkrat že prilepil eno povezavo do stanja nekje v ZDA - kratek povzetek: "otroški intenzivni oddelki so polni - če potrebujete prostor, boste počakali, da se sprosti". Fino bi bilo, da bi se vsi zavedali, kaj se lahko zgodi in da bi se poskusili temu izogniti. Pa daleč od tega, da bi podpiral tole vlado ali vse njene ukrepe - v življenju še nisem volil SDS in tudi nikoli ne bom. Dejansko se ne morem odločit, kaj je hujše za Slovenijo - tile pajaci na vladi ali epidemija. Oboje je pa katastrofa.

K sreči so le prišli do tega, da bodo kot merilo za ukrepe upoštevali zasedenost oddelkov. Me zanima, za koliko časa...

bla bla bla, o teh bolnicah poslusamo ze dve leti pa se kar laufajo.

pa kaksne mate predstave, da bi ta prehlad zlomil zdravstvo? ce je pa zdravstvo tok svoh, pol naj pa propade, pa naj se novega vzpostavi. ker ne vem kaj bi potem poceli v dejanskih izrednih razmerah ali buhndej vojne.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Gonzo in jonny77

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ja dobro ce tako pravis. Blo pa bi veliko bolj enostavno in boljse za zdravje in mir v drzavi.
Zdaj pa ti anticepilci delajo take scene, da ce cepljenim enkrat prekipi, ne bo ok, ko bo pocilo. In to vse zato, ker predsednik ni pomagal.

ce bi se anticeplice pustilo pri miru, nihce nebi delal scen... ce jih pa skoz nekdo drka, se pa seveda oglasajo.

in kaj bi rad, da pahor razglasi izredne razmere? a eni tok uzivate v vojnem stanju al kaj? vam to pozene kri po zilah, al kaj?

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
Ne vem niti kaj bi s tem dosegli? Bi dali armijo na ulice, ki bi z mitraljezi nadzirala, da ima vsak gor masko ali kaj? Ker izredne razmere mobilizirajo vojsko.

Enkrat je nekdo omenjal kakšen plan ima država glede izrednega stanja, vojne, kar se tiče bolnic. Baje je na voljo 1800 ležišč za intenzivo. Torej plan je, zdaj se pa pač hoče na izi skozi prit, da se ne bi kdo pretegnil.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.235
3.599
113
Marlbor
Ja dobro ce tako pravis. Blo pa bi veliko bolj enostavno in boljse za zdravje in mir v drzavi.
Zdaj pa ti anticepilci delajo take scene, da ce cepljenim enkrat prekipi, ne bo ok, ko bo pocilo. In to vse zato, ker predsednik ni pomagal.
Pametuje nekdo, ki še ni bil cepljen. Hkrati pa na fb všečka Potrčeve objave. :valjamse:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
Samo HAT testiranje pripomore, od ukrepov, pa še to so šli sedaj zajebat, da je plačljivo in folk že hvata krivine.

Vse ostalo, maske, razkuževanje, ipd, pa bore malo prispeva, če ne kar nič. Folku je prek prišlo, maska je pač gor ker je nagobčnik, ampak je pod nosom, neoprana, znošena...ščiti slabše ko nič.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.891
-1.006
113
150.000.000 km away
Evo mene, še eno dodatno vprašanje, ker se neka določena beseda (maska) večkrat pojavi v temi:

znano je, da se tudi cepljeni okužijo z novim virusom. Nošenje maske je preventivni ukrep za preprečevanje nadaljnega širjenja virusa (OK, tudi to smo že predelali, da niso vse maske OK in da so nekatere le same sebi namen - pa to ni vprašanje mojega pisanja).
Kar pa je vprašanje, je sledeče: ali bomo potemtakem še nadalje morali nosit maske, torej v neskončno? Ker, če si cepljen moraš prav tako nosit masko, da ne okužiš ostalih. Za sedaj pa vemo, da se ta virus nikakor ne umakne iz naših življenj. Je predviden scenarij kot v primeru črnih koz? Da se ta "bolezen" enkrat izkorenini, a kaj? Ker samo tako bodo maske spet stvar preteklosti.

Če je/bo to sploh (kdaj) realno?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
Tega nima smisla izkorenjevat, ker ni tako nevarno kot črne koze.

Pač rizični se naj cepi, drugače bo pristal v bolnici, podobno kot sezonska gripa.

Še par sevov damo skozi, pa bo tudi naravna prekuženost naredila svoje, ker cepivo očitno ne.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.299
-8.941
113
Evo mene, še eno dodatno vprašanje, ker se neka določena beseda (maska) večkrat pojavi v temi:

znano je, da se tudi cepljeni okužijo z novim virusom. Nošenje maske je preventivni ukrep za preprečevanje nadaljnega širjenja virusa (OK, tudi to smo že predelali, da niso vse maske OK in da so nekatere le same sebi namen - pa to ni vprašanje mojega pisanja).
Kar pa je vprašanje, je sledeče: ali bomo potemtakem še nadalje morali nosit maske, torej v neskončno? Ker, če si cepljen moraš prav tako nosit masko, da ne okužiš ostalih. Za sedaj pa vemo, da se ta virus nikakor ne umakne iz naših življenj. Je predviden scenarij kot v primeru črnih koz? Da se ta "bolezen" enkrat izkorenini, a kaj? Ker samo tako bodo maske spet stvar preteklosti.

Če je/bo to sploh (kdaj) realno?
Relano je, ko se bo s prebolevnostjo/precepljenostjo/primernimi mutacijami virusa epidemijo spravilo v razred ostalih prehladnih obolenj.
Z mutacijami to ponavadi traja nekaj let. S cepljenjem in prebolevnostjo se to pospeši