Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.779
113
Bom povedal, kot sem ze enkrat. Kar opazam, tudi v sluzbi pri sosedih. Izobrazenu ljudne v veliki vecini ne nasprotujejo cepljenju. Bolj gremo po lestvici navzdol, bolj so polna usta vseh slabosti o cepljenju, covidu ipd.

Ponavljam, moja opazanja.
Niso to samo tvoja opažanja, to so potrdile tudi tako slovenske kot tuje študije. Seveda pa to ne pomeni, da so vsi višje izobraženi za cepljenje in vsi nižje proti ampak definitivno pa rezultati nakazujejo v smer da bolje kot si izobražen bolje razumeš situacijo in se posledično prej cepiš oz. podpiraš cepljenje.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.700
9.485
113
Niso to samo tvoja opažanja, to so potrdile tudi tako slovenske kot tuje študije. Seveda pa to ne pomeni, da so vsi višje izobraženi za cepljenje in vsi nižje proti ampak definitivno pa rezultati nakazujejo v smer da bolje kot si izobražen bolje razumeš situacijo in se posledično prej cepiš oz. podpiraš cepljenje.
Bulšit....

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
V tem primeru ste vsekakor bedaki, ker se ne cepite iz strahu pred nekimi imaginarnimi posledicami cepljenja, ki zadenejo neprimerno manj ljudi, kot sama bolezen.
No, to si pač ti misliš.
Jaz za sebe vem da sem daleč od bedaka. Ti? Ne vem, te ne poznam. Ravno prijazen mi ne deluješ - tak mal zadrt. Če si budala? Ne vem. Lahko da si, lahko da nisi.

Pameten sicer ne da skupaj v stavek "imaginarne posledice" in "ki prizadenejo manj ljudi".
Ker če prizadenejo zgolj enega, potem niso več "imaginarne". Just sayin' ;)
Ampak verjamem da je bil to zgolj lapsus. Bomo mimo pogledali. Ker kot rečeno, si jaz ne delam slike kdo je pameten in kdo ne preko neta.

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
No, to si pač ti misliš.
Jaz za sebe vem da sem daleč od bedaka. Ti? Ne vem, te ne poznam. Ravno prijazen mi ne deluješ - tak mal zadrt. Če si budala? Ne vem. Lahko da si, lahko da nisi.

Pameten sicer ne da skupaj v stavek "imaginarne posledice" in "ki prizadenejo manj ljudi".
Ker če prizadenejo zgolj enega, potem niso več "imaginarne". Just sayin' ;)
Ampak verjamem da je bil to zgolj lapsus. Bomo mimo pogledali. Ker kot rečeno, si jaz ne delam slike kdo je pameten in kdo ne preko neta.
Ja že možno, da se nimaš za bedaka.

• Všeč mi je
Reactions: koliko

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Čaki mal.
A si ti ravnokar vse necepljene (torej vključno z mano) označil za bedake (glej boldano v citatu)?

Sam vprašam.
To si ti rekel. Jaz samo trdim, da so vsi pametni in razgledani ljudje opravili neko dolžnost do civilizacije. Vi necepljeni pa imate pravico do svojega mišljenja. Za to pravico pa je pač treba nekaj reskirat kajne. V tem primeru pač neomejeno svobodo.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
To si ti rekel. Jaz samo trdim, da so vsi pametni in razgledani ljudje opravili neko dolžnost do civilizacije. Vi necepljeni pa imate pravico do svojega mišljenja. Za to pravico pa je pač treba nekaj reskirat kajne. V tem primeru pač neomejeno svobodo.
Majstor - niti blizu nisi napisal na ta način
Še enkrat preberi stavek ki si ga napisal. In če si blizu tako "pameten" kot se hočeš pokazati s tem prispevkom boš videl da si naredil točno to - vse necepljene si označil za bedake.

Saj veš da tako obnašanje ponavadi pove več o osebi ki meče žaljivke naokoli, kot pa o ciljni "publiki"? ;)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.779
113
Bulšit....
V bistvu ni to noben bullshit ampak zaključne ugotovitve raziskav na to tematiko. Smo imeli tu na forumu že debato na to temo in tudi nalepljenih nekaj raziskav (ameriške, evropske in eno slovensko), česar se mi pa zdaj ne da iskati in ponovno lepiti tako da ti zaenkrat citiram samo tole:
Poročilo raziskave med drugim oriše tudi praviloma pozitivno vlogo izobrazbe: bolj izobraženi Evropejci so denimo bolj verjetno cepljeni ali imajo cepljenega družinskega člana, prav tako pa se v večji meri strinjajo, da so cepiva učinkovita.
Ob kontroli spola in starosti se je v okviru analiz podatkov raziskave Stališča do epidemije covida-19 (2020) izkazalo, da so z višjo izobrazbo povezane tri spremenljivke: bolj izobraženi izkazujejo večje zaupanje v zdravstveni sistem (r = 0,12; p < 0,01) in nižje zaupanje v alternativno in komplementarno medicino (r = –0,13; p < 0,01), ob tem pa se jim covid-19 zdi bolj zdravju ogrožajoč (r = 0,08; p < 0,05).

Results from a new USC Dornsife study show that U.S. adults with higher education are significantly more likely to get a COVID-19 vaccination and to believe in the vaccine’s safety and effectiveness.

Researchers with the Center for Economic and Social Research (CESR) at the USC Dornsife College of Letters, Arts and Sciences found that more than 3 out of 4 (76%) U.S. adults with at least a bachelor’s degree have already been vaccinated or plan to be, compared to just over half (53%) of those without a college degree. That’s a change from earlier in the pandemic, when level of education played less of a role in people’s willingness to get a COVID-19 vaccine.
vir
vir2

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Majstor - niti blizu nisi napisal na ta način
Še enkrat preberi stavek ki si ga napisal. In če si blizu tako "pameten" kot se hočeš pokazati s tem prispevkom boš videl da si naredil točno to - vse necepljene si označil za bedake.

Saj veš da tako obnašanje ponavadi pove več o osebi ki meče žaljivke naokoli, kot pa o ciljni "publiki"? ;)
Se pravi ti si pameten, ker se nisi cepil, jaz pa sem bedak, ker sem se cepil. Tudi prav.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Se pravi ti si pameten, ker se nisi cepil, jaz pa sem bedak, ker sem se cepil. Tudi prav.
Kje sem to napisal?
Napisal sem, da če si inteligenten (kar možno da si) potem dobro veš kaj si napisal zgoraj. Big difference.

Vse kar boš našel od mene je da močno podpiram cepljenje starejših in ranljivih, za ostale pa kdor pač želi oz. misli da je dobra stranka za kovid.
Jaz nikoli ne označujem ljudi za bedake ali pametne na podlagi njihove odločitve za cepljenje.

V nasprotju s tabo in tebi podobnimi.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
evo, pred dvema urama prejel 3, oziroma drugi pikec. zadnjič jansen, danes pa fajzer. malo me moti, ker mi na papirju piše danes 2/2, moglo bi 3/3.
pikec je bil tak, da sploh ne vem če me je piknla, namreč čutil nisem nič, dreveni mi nič, kovanec se mi na mesto cepljenja ne prime??? :sprasujemse: .
probal sem še kovinsko sponko za denar in magnet, pa ne prime.
mislite, da je možno, da ni imela igle sploh, da morda sploh nisem cepljen?
sploh ne vem kaj naj naredim, grem jutri tja in jim pokažem, da kovanec ne prime in me bodo še enkrat?

• Všeč mi je
Reactions: sandra in koliko

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Anticepilci bodo takoj na nogah in ti bodo povedali, dasi dobil fiziološko raztopino, ker nimaš magnetne roke in nimaš posledic.
Tudi sam čakam in grem na 3 pikec te dni....