Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
En predlog:

v glavnih mestih uvesti samo po 1 mesto za testiranje (HAT in PCR) ter 1 mesto za cepljenje. Naj si stojita nasproti. Potem pa naj necepljeni čakajo v neskončni vrsti, medtem, ko v drugi koloni ne bo kandidatov. In tako na vsake 2 dni.

Mal se hecam, ampak dokler je na voljo dovolj testirnih mest, ni za pričakovati, da bo želja po cepljenju naraščala. Itak necepljeni čakajo, da bo corone konec. Trenutno se mi dozdeva, da bo corone res prej konec, preden Slovenci dosežemo precepljenost.

EDIT: Typo

Nazadnje urejeno:

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Da bi rad videl uraden podatek na Covid sledilniku, pod Učinek cepljenja, poleg Potrjeni primeri, Hospitalizirani, Intenzivna terapija, še zavihek Umrli.

123 stalno piše, da umirajo samo necepljeni.
v tvoji ljubljani porodnic in otrok sploh ne upoštevajo pri statistiki.
Torej so uradne številke v letih mnogo manjše.
Posnetek zaslona 2021-11-16 170314.png

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
"Ne želiš se cepit? Testirat? Ne odobravaš PC ? Vlade ne podpiraš? Janša ti gre na K....? ne želiš da otroci nosijo maske ?
Ne rabiš... pusti otroke doma dokler mine... naj se šolaho od doma... popoldan pojdite v gozd in dihajte... vzemi bolniško do takrat ko bo bolje... ne rabiš pa drugim grenit življenja s svojim razmišljanjem... ostani doma ... počakaj da mine ... ne zmerjaj ... ne izlivaj svojih frustracij na druge...
... ne strinjam se z vsem... imam svoje mišlenje...
.... vsi si želimo normalnega življenja....
.... sem ovca ker pokažem PC potrdilo... ?..
... v vsakem kampu.. hotelu.. hostlu kažete osebne... tu pa ste pametni...
.... vsi se trudimo po svoje... želimo obdržati podjetja ... zaposlene... želimo se iz vsega tega izkopati živi in zdravi... predvsem pa mentalno zdravi... verjemite da določeni zaposleni komaj psihično shajajo na delovnem mestu zaradi kolapsičnega stanja...
... za otroke se vam gre? Za katere? Vaše? Moje ? Za vse? ... ste pomislili kdaj na otroke zaposlenih kateremu ste j..... m.... ker vas je vprašal po PCju... ste pomisli , da ima trgovka zaradi vas nočne more in da ima tudi ona otroke... ste pomislili da vas vaši otroci gledajo in poslušajo ko se sklicujete na ustavo medtem ko nekoga zmerjate? Za otroke?
.... ste ob svojem egocentričnem narcističnem obnašanju kdaj pomislili koliko navadnih služb je odvisnih od tega vašega obnašanja... in da vas prodajalci... natakarji .. usluzbenci raznih služb niso povprašali po PCtju zato da bi zadovoljili svoj ego ampak zaradi tega da bi lahko zadovoljili tvojo RIT...."

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Nebi ziher ne in tudi jaz tega nebi zahteval od nikogar. Če se ne cepim s tem prevzamem vse posledice svoje odločitve. Če sem se cepil pa prav tako, s tem, da sem tu reskiral sebe in svoje zdravje (po teoriji necepljenih da ne bo pomote). Problem je, da me okoli pošiljajo nadrejeni necepljeni. In kaj veliko izbire potem nimaš kajne?
Glej, če si se cepil potem prevzemi posledice tvoje odločitve, med katere spada tudi to, da hodiš drugim tankat.
Tudi necepljeni morajo sprejet posledice svoje odločitve, ki tudi v večini niso po njihovih željah in nimajo veze s cepljenjem.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Ja seveda, če so plačljivi testi zate super koristen ukrep, potem zastonj testi niso. Zakaj so jih potem plačljive ukinili? Ali obratno.
Samo za največje Janševe vernike, do vsi janševi ukrepi super fajn, če so naslednji dan ravno kontra, so pa tisti iz naslednjega dne super fajn.
A si še kje na svetu potreboval pct pogoj, da si se smel it cepit ali testirat? Ali delat od doma?

Ti si brezupen primer. Škoda, da sploh imaš dostop do interneta, ker se limajo nate same neumnosti. Kot pravim, zate vedno nekaj ne bi bilo prav. Če ne sedaj, pa potem, tako si sedaj spet isto napisal, lol.

PS: glede PCT preverjanja za delo od doma, nisem bral tistega, ampak po napisanem sem si zadevo razlagal drugače, ampak to je mogoče samo zato, ker mi še dela pamet. Jaz sem tole bral oz razumel kot delo na domu, se pravi PT pogoj bi se moral preverjat, če bi recimo k tebi domov prišel delat vodovodar, ali električist ali... in tistega nisem razumel v obliki da bi jaz delo opravljal doma, namesto v pisarni. Se pa lahko tudi motim, ampak dvomim, da bi bil mišljen tale drugi primer, konec koncev je tudi rahlo v sivi coni po ZDR, saj da lahko delaš tudi od doma zahteva tudi primerno sestavljeno pogodbo o zaposlitvi, potrebno je določiti nadomestilo za uporabo sanitarij, elektrike, dostopa do interneta itd, če tega v pogodbi o zaposlitvi nimaš, potem delo od doma opravljaš tko malo na črno.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
PS: glede PCT preverjanja za delo od doma, nisem bral tistega, ampak po napisanem sem si zadevo razlagal drugače, ampak to je mogoče samo zato, ker mi še dela pamet. Jaz sem tole bral oz razumel kot delo na domu, se pravi PT pogoj bi se moral preverjat, če bi recimo k tebi domov prišel delat vodovodar, ali električist ali... in tistega nisem razumel v obliki da bi jaz delo opravljal doma, namesto v pisarni. Se pa lahko tudi motim, ampak dvomim, da bi bil mišljen tale drugi primer, konec koncev je tudi rahlo v sivi coni po ZDR, saj da lahko delaš tudi od doma zahteva tudi primerno sestavljeno pogodbo o zaposlitvi, potrebno je določiti nadomestilo za uporabo sanitarij, elektrike, dostopa do interneta itd, če tega v pogodbi o zaposlitvi nimaš, potem delo od doma opravljaš tko malo na črno.
Ne gre za preverjanje ampak za izpolnjevanje pct pogoja za delo doma. Se pač motiš, pct je bil zahtevan za vse delavce, med katere spadajo tudi tisti, ki delajo od doma. Kaj je bilo mišljeno? - Najbrž ni tisti v vladi, ki je to spisal nič mislil. No saj ko so le spevideli, kakšno neumnost so sprejeli, je vlada odlok popravila. Saj enako je bilo s izpolnjevanjem pct pogoja za cepljene. Takrat so nekatera cepilna mesta zaprla vrata za tiste brez pct pogoja. Odlok vlade je bil v obeh primerih čisto jasen.

Za delo od doma bi potreboval vse to kar naštevaš, plus še množico varnostnih certifikatov za delovni prostor, - od elektrike, svetlobe, parketa, talnih oblog, gasilcev.... tako da je to res tko malo na črno, ampa ta vlada ne spoštuje ne ustave in ne zakonov.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.779
113
Kakšne prepovedi že? Saj se lahko testirajo pa bodo počeli kar jim srce poželi in to brez da so cepljeni. Poleg tega je pa tankanje mogoče tudi brez izpolnjevanja PCT pogoja - pač ne greš not v trgovino ampak plačaš skozi okence, ki povezuje notranji in zunanji del ali pa plačaš s kartico oz. preko kakšne aplikacije.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Kakšne prepovedi že? Saj se lahko testirajo pa bodo počeli kar jim srce poželi in to brez da so cepljeni. Poleg tega je pa tankanje mogoče tudi brez izpolnjevanja PCT pogoja - pač ne greš not v trgovino ampak plačaš skozi okence, ki povezuje notranji in zunanji del ali pa plačaš s kartico oz. preko kakšne aplikacije.
Možnosti za rešitev tega problema je veliko, najboljša rešitev je pa ta, da vlada ukine pct pogoj za trgovine.
Ta ukrep tudi v ničemer ne poslabšuje epidemiološko stanje.

Ta teden vidimo, koliko se je zmanjšalo število okuženih, odkar se striktno preverja pct pogoj in kaže osebne. Tako da se tisti, ki so se prej švercali s tujimi kodami sedaj ne morejo več. NIĆ. Te ste do prejšnjega tedna vsakodnevno krivili za množice okuženih, no brez njih ni stanje prav nič boljše.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Nebi ziher ne in tudi jaz tega nebi zahteval od nikogar. Če se ne cepim s tem prevzamem vse posledice svoje odločitve. Če sem se cepil pa prav tako, s tem, da sem tu reskiral sebe in svoje zdravje (po teoriji necepljenih da ne bo pomote). Problem je, da me okoli pošiljajo nadrejeni necepljeni. In kaj veliko izbire potem nimaš kajne?
Pa saj ti tankanje gre najbrz v delovni cas? So what? So ti pac dali nadrejeni drugacno delo.
Če te ze moti, pisi lastniku firme, da delavci tankate privat avte nadrejenih, namesto da bi delal delo ki ga sicer opravlja podjetje.
Ce mene sef poslje po malico v trgovino, gre to tudi v cas sluzbe mi. ;)
Mal sarkazma, ker verjamem da ti ze pokrov dviga

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Ne gre za preverjanje ampak za izpolnjevanje pct pogoja za delo doma. Se pač motiš, pct je bil zahtevan za vse delavce, med katere spadajo tudi tisti, ki delajo od doma. Kaj je bilo mišljeno? - Najbrž ni tisti v vladi, ki je to spisal nič mislil. No saj ko so le spevideli, kakšno neumnost so sprejeli, je vlada odlok popravila. Saj enako je bilo s izpolnjevanjem pct pogoja za cepljene. Takrat so nekatera cepilna mesta zaprla vrata za tiste brez pct pogoja. Odlok vlade je bil v obeh primerih čisto jasen.

Za delo od doma bi potreboval vse to kar naštevaš, plus še množico varnostnih certifikatov za delovni prostor, - od elektrike, svetlobe, parketa, talnih oblog, gasilcev.... tako da je to res tko malo na črno, ampa ta vlada ne spoštuje ne ustave in ne zakonov.
Delo od doma ali delo na domu? Zame to ni isto...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
A ko pa cepilci vsak dan nabijate da morajo necepljeni prevzeti posledice svoje odločitve, med katere spadajo tudi prepoved tankanja, (obiskt restavracij, šolanja v šoli, potovanj...) je pa to kaj drugače?
Vsak mora prevzeti posledice svojih odlocitev. A tebi jih ni treba? Ce se noces cepit, se pejt testirat, ce noces testiranja ostani doma.

• Všeč mi je
Reactions: sandra