Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Mogoče je zate "neumen"
Nisem cepljen in sem še vedno zdrav, torej zmorem bolje. To je do danes mogoče samo, če se ne obnašam "neumno".
Če se prav spomnim je tvoja žena prebolela. Se je obnašala neumno da se je okužila? Ti si pa v njo rinil da bi zbolel pa nisi. Potem si se tudi ti obnašal neumno?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.639
113
Če se prav spomnim je tvoja žena prebolela. Se je obnašala neumno da se je okužila? Ti si pa v njo rinil da bi zbolel pa nisi. Potem si se tudi ti obnašal neumno?
Saj veš, to je vse ranga zakaj se privezat v avtu, saj vozim pazljivo in po predpisih. Zakaj dati čelado na glavo na motorju, saj vozim pazljivo in po predpisih. Zakaj, zakaj, zakaj.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
Dobro se spomniš. Žena se je okužila na obisku pri sosedi, preden se je utegnila cepit. Je že bila naročena. Po tem je cepljenje odpovedala. Prebolela lažje kot gripo, torej ni glih bilo "neumno" ravnanje. Ta nerodni izraz si ti napisal, bolj bi rekel temu "neprevidno" ravnanje.
Zakaj sem v svojo ženo "rinil". Eh, to sem delal zakonske dolžnosti. Držal sem se odloka vlade številka 69.

Zadnjič je bil vnuk drugošolček na obisku pri nas. Moja žena ga je ponavadi objemala in poljubčkala. Čez par dni javijo, da je pri nas že bil pozitiven na kovid (prinesel iz šole) .... Rezultat :
Pozitivna oba starša (cepljena Jansen), druga babica (cepljena Astra iz Zenice). Brat se okužil in prestal BP.
Drugi dedek ni okužen (cepljen z Astro).
Moj žena (prebolevnik) ni imela nobenih znakov.
Resnično mi gre na smeh vse to okrog cepiva. Od štirih cepljenih, se okužijo trije. Kakšna je potem to zaščita. Verjetno cepiva kažejo imunskemu sistemu na Wuhanca, napade ga pa Indijec.

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
354
95
43
Resnično mi gre na smeh vse to okrog cepiva. Od štirih cepljenih, se okužijo trije. Kakšna je potem to zaščita. Verjetno cepiva kažejo imunskemu sistemu na Wuhanca, napade ga pa Indijec.
Ja, ane - pa samo 75% necepljenih v bolnišnicah na intenzivni terapiji, medtem ko imajo cepljeni tu pač "srečo":

1636452102217.png

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
Ne, imunski dolg, ker so bli otroc doma. Na konc se bo pokazal, da se je preveč pretiraval v prejšnjih valovih, ker so hoteli na vsak način obračat (krivuljo dol). Žal se je komplet zdravstvo panično osredotočilo zgolj in samo na jeben covid, ki še z daleč ni edina bolezen. Ja, sedaj, ko je kriza je itak covid v prvem planu, sam ne pa že skor dve leti sedet za visokim zidom in si jajca praskat. Govorim za zdravstvene domove. Pa še nekaj se zdaj kaže, da je le pomembna tista ploščina pod krivuljo, ki je johana tok medla.
Daj no.... Polovica frocov je normalno v vrtec hodla. Pri nas so vzeli vse kaj so jih pripelali. Pa tudi froci so se družli v prostem času normalno. Ne zaj bluzit kot, da so bli vsak v svoji sobi zaprti cele dneve. LJ ni slo. Okoli so ludi normalno živeli in se froci normalno družli.

• Haha
Reactions: jonny77

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.639
113
Dobro se spomniš. Žena se je okužila na obisku pri sosedi, preden se je utegnila cepit. Je že bila naročena. Po tem je cepljenje odpovedala. Prebolela lažje kot gripo, torej ni glih bilo "neumno" ravnanje. Ta nerodni izraz si ti napisal, bolj bi rekel temu "neprevidno" ravnanje.
Zakaj sem v svojo ženo "rinil". Eh, to sem delal zakonske dolžnosti. Držal sem se odloka vlade številka 69.

Zadnjič je bil vnuk drugošolček na obisku pri nas. Moja žena ga je ponavadi objemala in poljubčkala. Čez par dni javijo, da je pri nas že bil pozitiven na kovid (prinesel iz šole) .... Rezultat :
Pozitivna oba starša (cepljena Jansen), druga babica (cepljena Astra iz Zenice). Brat se okužil in prestal BP.
Drugi dedek ni okužen (cepljen z Astro).
Moj žena (prebolevnik) ni imela nobenih znakov.
Še najbolj tumpasti danes ve, da cepiva praktično ne ščitijo pred okužbo. Tega ne zanika nihče več, razen anticepilcev. Cepiva pač niso dovolj učinkovita, da bi preprečevala širjenje okužb. Niso. Kjer pa na veliko srečo učinkujejo, je pri preprečevanju hudega poslabšanja okužbe v težko bolezen in potrebo po hospitalizaciji. Tudi v tem žal niso izredno uspešna, a dodajo (pomemben) procent, ki rešuje zdravstvo, če je precepljenost dovolj (zelo) visoka.

To je vse kar imamo v tem trenutku, da lahko živimo močno pogojno svobodno. Imamo cepivo, ki bi ob 100% precepljenosti "mogoče" lahko držala bolnice nad vodo ob dokaj zmernih (a še vedno obstoječih) ukrepih v družbi. Daleč od idealnega, ampak alternative si očitno nihče ne želi.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
To je vse kar imamo v tem trenutku
To seveda ne drži. Že Aspirin konkretno pomaga (nekje na učinkovitosti cepiv proti Delti), ampak ti tega nihče ne bo povedal. Zdravniki pa priporočajo Lekadol :bonk:
Kje to živimo?

Abstract​

Acetylsalicylic acid (aspirin) is commonly used for primary and secondary prevention of cardiovascular diseases. Aspirin use is associated with better outcomes among COVID-19 positive patients. We hypothesized that the aspirin use for primary cardiovascular disease prevention might have a protective effect on COVID-19 susceptibility and disease duration. We conducted a retrospective population-based cross-sectional study, utilizing data from the Leumit Health Services database. The proportion of patients treated with aspirin was significantly lower among the COVID-19-positive group, as compared to the COVID-19-negative group [73 (11.03%) vs. 1548 (15.77%); P = 0.001]. Aspirin use was associated with lower likelihood of COVID-19 infection, as compared to nonusers (adjusted OR 0.71 (95% CI, 0.52 to 0.99; P = 0.041). Aspirin users were older (68.06 ± 12.79 vs. 56.63 ± 12.28 years of age; P < 0.001), presented a lower BMI (28.77 ± 5.4 vs. 30.37 ± 4.55; P < 0.0189), and showed higher prevalence of hypertension (56, 76.71%), diabetes (47, 64.38%), and COPD (11, 15.07%) than the aspirin nonusers (151, 25.64%, P < 0.001; 130, 22.07%, P < 0.001; and 43, 7.3%, P = 0.023, respectively). Moreover, COVID-19 disease duration (considered as the time between the first positive and second negative COVID-19 RT-PCR test results) among aspirin users was significantly shorter, as compared to aspirin nonusers (19.8 ± 7.8 vs. 21.9 ± 7.9 P = 0.045). Among hospitalized COVID-positive patients, a higher proportion of surviving subjects were treated with aspirin (20, 19.05%), as opposed to 1 dead subject (14.29%), although this difference was not significant (P = 0.449). In conclusion, we observed an inverse association between the likelihood of COVID-19 infection, disease duration and mortality, and aspirin use for primary prevention.

• Všeč mi je
Reactions: javr

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.639
113
To seveda ne drži. Že Aspirin konkretno pomaga (nekje na učinkovitosti cepiv proti Delti), ampak ti tega nihče ne bo povedal. Zdravniki pa priporočajo Lekadol :bonk:
Kje to živimo?

A konjske paste mi pa ne boš ponudil? :(

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
A konjske paste mi pa ne boš ponudil? :(
Ivermectina ti v Sloveniji ne bodo dali. Zato je potreba poiskati stvari, ki jih lahko dobiš.

Kot sem opisal zgoraj - preventivno jemlješ Vitamina C, D in Cink. Ko fašeš Covid pa še Aspirin (študijo za Aspirin sem prilimal zgoraj). Že s tem si si zelo izboljšal potek bolezni (velja za cepljene in necepljene).

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: javr in jendomen

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
Ampak se pa res vidijo dvojna merila:
- ko je umrla Katja, so vsi napadli cepivo, da je slednje sprožilo smrt
- sedaj berem, da je umrl nek ameriški influencer (ki je med drugim verjel, da je Zemlja ploščata in da Covid ne obstaja), ki se je zdravil z Ivermectinom in tudi umrl. Zakaj pa sedaj nihče ne kriči, da je Ivermectin povzročil smrt?

Kje so transparenti? Kje so protestniki?

• Haha
Reactions: brane_new

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ampak se pa res vidijo dvojna merila:
- ko je umrla Katja, so vsi napadli cepivo, da je slednje sprožilo smrt
- sedaj berem, da je umrl nek ameriški influencer (ki je med drugim verjel, da je Zemlja ploščata in da Covid ne obstaja), ki se je zdravil z Ivermectinom in tudi umrl. Zakaj pa sedaj nihče ne kriči, da je Ivermectin povzročil smrt?

Kje so transparenti? Kje so protestniki?
Eno je cepivo, drugo pa zdravilo.

V prvem primeru je CEPIVO povzročilo smrt zdrave osebe, v drugem primeru pa ZDRAVILO ni pomagalo bolnemu človeku. Bi bilo drugače, če bi umrl zdrav človek zaradi jemanja Ivermectina.
V prvem primeru je cepivo ubilo človeka, v drugem primeru ni Ivermectin ubil bolanega človeka, le rešiti ga ni mogel.

Velika razlika.