Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Cepljenim ne bo odveč oditi tudi po tretji odmerek. V skandinavskih državah se je izkazalo, da po 80%+ precepljenosti postane bolezen zdravstveno obvladljiva in se lahko ukrepe odpravi.
Tam so tudi politiki manj fašistični, npr. na Švedskem kjer so že od skoz milejši ukrepi. V centralni Evropi pa so pravi fašisti, to je baza že od WW naprej, Italija, Nemčija, itd. Mi pa jim na žalost sledimo. Ne gre več za obvladljivost bolezni ampak kontrolo ljudstva.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
A sem napisal, da sem proti temu, da necepljeni skačejo okrog povsod brez ukrepov?
Napisal sem, da direktno lažeš, da vsi cepljeni niso imeli hujših posledic in da to kdo umira, ne daje vladi prostor za brezglavo siljenje v cepljenje.
In nisem proti cepljenju. Sem pa proti načinu, kako v Sloveniji silijo v cepljenje in to je brez USTREZNIH strokovnih navodil/priporočil, s katerim cepivom naj bo kdo cepljen in kdo z nekim cepivom pač ne bo cepljen, ker so možnosti zapletov. Recimo po smrti 20 letnice kar naenkrat smo baje vsi vedeli, da je cepljenje z J pa nevarno za to skupino. A res? No, jaz nisem vedel, ker ne konzumiram teh bruharij od vseh. Namesto, da bi strokovnjaki lepo dali ustrezna navodila, je vlada dala korenček, da si PCT že takoj po cepljenju z J. Kar baje sedaj itak spet vsi vemo, da cepivo rabi nekaj časa, da postane učinkovito. A si ti nor? V glavnem totalna komedija zmešnjav, ki pa se žal preveša v tragedijo, saj po nepotrebnem umirajo ljudje.
Toliko tudi o stroki, ki lepo sedi in čiča in si ne upa povzdigniti glasu. Saj vemo, kako je JJ opravil s prejšnjim direktorjem NIJZja, ko je povedal, da je neumnost razkuževanje skupnih prostorov v blokih? No, s svojim obnašanjem je stroka pokazala, da ji je več do toplih stolčkov, kot pa do življenja ljudi. Ker si ne predstavljam, da strokovnjakom zgoraj omenjene zadeve niso bile znane že pred ''zapleti''. Zame je to dokaz, kaj jim je glavno in od sedaj jih praktično tretiram isto kot politike: vse kar gre ven iz njihovih ust je bullshit.
Poglej nekatere države, ki so že od aprila jasno začrtale strategijo s časovnim planom, da so ljudje imeli čas se zorganizirati, sprejele ustrezno pravno podlago, da zadeve tudi veljajo. In to je to. Pri nas pa debili od politikov sprejmejo veljavnost PCT, potem pa to kao itak ni pravno veljavno (kar se zaveda tudi vlada) in te praktično samo vprašajo ali izpolnjuješ, kaj več baje ne smejo. In to na BALKANU. :valjamse: Za crknit.
In potem kvazi facebook dohtorji gredo organizirat proteste in vsi neuki bedaki jim sledijo. Novinarji levih trobil pa to pudarjajo kot herojsko dejanje, bedaki jim verjamejo in imamo kazi realnost, ko cepljeni protestirajo proti pct pogojem kajne? Če bi vsak ravnal po svoji vesti bi bili že zdavnaj vsi precepljeni, ker se vmešava leva politika pa smo nekje vmes. med peklom in nebesami. TO VSEKAKOR NAJBOLJ USTREZA NAPREDNI LEVI POLITIKI, KI JE NEKOČ OB ZAČETKU PANDEMIJE VRGLA PUŠKO V KORUZO. Če bi bili protestniki realni, bi najprej razčistili s to puško. Ampak, ker so napumpani s strani levih izdajalcev, ki so prostovoljno zapravili podarjeno oblast(na volitvah 2018 je največ glasov dobila SDS). Kdo je tukaj bedak, nor in vsaj nekak realno razmišlja pa je skrivnost kajneda.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: bizi in Gavran
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ste zdaj to že javili na NIJZ za vpis v statistiko?

Moram jaz, laik, ali bolnica ki je izdala mrliški list? :nigladek:

Ter - čemu?

Povem čemu. Temu da vam lahko tule podsmodim pod nosom! Ko ste ubrisani in oprani skozi ušesa v glavo, da je neverjetno. Imate bučo, pa jo nosite na vratu samo za frizerja, da vam čupo striže.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
kot že dober teden nazaj v Sparu, sem danes tudi v Mercatorju izkoristil priložnost ko sem bil na blagajni sam da blagajničarko vprasam kakšno je kaj stanje med trgovkami glede na to da so vsakodnevno v stiku s stotinami najrazličnejših ljudi, marsikdo zavedno ali nezavedno tudi bolan, marsikomu maska zdrsne pod nos ali še nižje, od strank z golimi rokami prevzemajo denar, kartice... odgovor: nikomur nič, nobenega problema. V Sparu pa je bila ena doma v prvem valu, in to je vse. O cepljenih/necepljenih nisem spraseval ker je to prevec oseben podatek. Naj še kdo drug izvede takšno mini anketo. Me zanimajo rezultati.
Je pa kolega javil da ga ne bo na šiht ker je doma z zaenkrat blažjim potekom corone. Polno cepljen.
Evo, danes sem prodajalko v največjem Mercator centru v eni izmed mestnih občin vprašal, če je cepljena.
Je rekla, da je, dvakrat s cepivom moderne.
Iz te mini raziskave lahko pridem do zaključka, da je 100% prodajalk v Mercatorju polno cepljenih.

Saj bi spraševal še ostale, ampak me je bilo strah, da me bodo nagnale iz trgovine, ker sem jim med delom težil z opravljenem raziskave za potrebe javra.

javr

Guru
6. dec 2011
1.901
1.147
113
Pod prisilo delaš marsikaj, kar jemlješ samoumevno. Zdaj mi reci, da prostovoljno hodiš v službo iz veselja in ne zato, ker te plačujejo in rabiš denar za življenje. Če ja se pač odreči plači in živi od veselja. Imaš celo vrsto zakonov, ki jih MORAŠ upoštevati, če želiš živeti v civilizaciji. Od šolanja naprej si vedno nekje v prisili. Pa je ok ker pač živiš v CIVILIZACIJI. Če živiš v CIVILIZACIJI imaš poleg ugodnosti tudi nekaj dolžnosti ali si tisti, ki živi od žuljev drugih opa se ti kratko malo jebe za soljudi v CIVILIZACIJI.
ja, v CIVILIZACIJI imaš celo vrsto zakonov. Ne pa vladnih odlokov od danes do jutri in odlokov o popravku odloka. Ko ti vlada z odlokom oteži normalno življenje do te mere da se greš cepit zato da dobiš neko kodo - prepustnico za normalno življenje. Če pa pride do najhujšega, se ti pa vladna baraba pod masko smeji "hahaha prav ti je, bedak, kdo je pa rekel da je obvezno:cheer:"

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Moram jaz, laik, ali bolnica ki je izdala mrliški list? :nigladek:

Ter - čemu?

Povem čemu. Temu da vam lahko tule podsmodim pod nosom! Ko ste ubrisani in oprani skozi ušesa v glavo, da je neverjetno. Imate bučo, pa jo nosite na vratu samo za frizerja, da vam čupo striže.
Umiri živce, sem samo vprašal. A zakaj vprašam? Ti povem zakaj - če je uradni vzrok smrti cepljenje potem tega verjetno res ni treba narediti tebi ampak bo to naredila kakašna druga instituacija. V kolikor pa gre za primer, da uradno cepljenje ni vzrok smrti pa moraš to ti oz. kdo drug od bližnjih prijavit, da se primer pregleda ter doda v evidenco smrti zaradi cepiva.
V zadnje si napisal, da si prepričan, da je umrla zaradi cepiva ampak da bi bilo to zelo težko dokazati. Iz tega sem potem sklepal, da na uradnih papirjih ta smrt NI zavedena kot smrt od cepiva ampak, če bi bil jaz na tvojem mestu in bil tako prepričan v to kar pišeš, bi naredil vse, da se to razve oziroma da se vpiše v evidenco kot točno to. In zdaj sem to pač vpraša zgolj in samo zato, da vidim ali se je na tem karkoli naredilo a mi je zdaj iz tvojega odgovora jasno, da od tega ni bilo nič. Želel sem zgolj dobiti morebiten update.

javr

Guru
6. dec 2011
1.901
1.147
113
primer izpred nekaj let, več kot 2, manj kot 10, podrobnosti ne poznam: človeka najdejo v hiši mrtvega, polomljene kosti, razbita lobanja, odrezana ušesa. Zaključek: padel po stopnicah. Dokler ni obdukcijskega poročila dobil v roke eden od sorodnikov in znorel. Potem je bil zaključek drugačen.

• Wow
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
No evo - en razlog več, da se sorodniki aktivirajo in poskrbijo, da je tudi uradno vse zavedeno tako kot mora biti oz. da se bo uradna verzija ujemala z realnostjo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
In potem kvazi facebook dohtorji gredo organizirat proteste in vsi neuki bedaki jim sledijo. Novinarji levih trobil pa to pudarjajo kot herojsko dejanje, bedaki jim verjamejo in imamo kazi realnost, ko cepljeni protestirajo proti pct pogojem kajne? Če bi vsak ravnal po svoji vesti bi bili že zdavnaj vsi precepljeni, ker se vmešava leva politika pa smo nekje vmes. med peklom in nebesami. TO VSEKAKOR NAJBOLJ USTREZA NAPREDNI LEVI POLITIKI, KI JE NEKOČ OB ZAČETKU PANDEMIJE VRGLA PUŠKO V KORUZO. Če bi bili protestniki realni, bi najprej razčistili s to puško. Ampak, ker so napumpani s strani levih izdajalcev, ki so prostovoljno zapravili podarjeno oblast(na volitvah 2018 je največ glasov dobila SDS). Kdo je tukaj bedak, nor in vsaj nekak realno razmišlja pa je skrivnost kajneda.
Leva politika? Iste svinje so kot desna politika.
In kvazi FB doktorji sploh dosega ne bi dobili, če bi politika in stroka ustrezno predstavili in organizirali cepljenje z jasnimi (dovolj dolgimi) roki in navodili. Tako kot se je, čudno ne, zgodilo v zgoraj omenjenih drźavah.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

javr

Guru
6. dec 2011
1.901
1.147
113
si pomislil, da bi šel anketo naredit na intenzivni kovid oddelek?
tam bi jih morali vprašati kako so se okužili, ker kot je že bilo nekje napisano: vsi vladi podložni "strokovnjaki" se službeno ukvarjajo s tem kaj storiti potem ko je človek že okužen, nihče pa s tem kako okužbe preprečiti. Keber že od samega začetka te norije tuli "Prezračevanje !!", pa ga nihče ne sliši. Še v predkoronskih časih, a spet ne tako dolgo nazaj, v začetku maja 2018, sem bil na dermatološkem oddelku ene od slovenskih bolnišnic kot obiskovalec. Normalna bolniška soba v katero gre, ne vem, 6 postelj, samo 2 zasedeni. Zrak v tej sobi - ne vem kaj sta ta dva reveža vdihavala, a temu ne bi mogel reči zrak. Če bi zdravega človeka dal v to sobo, bi zaradi zraka zbolel, kaj šele da bi bolnega pozdravil. Sem prosil dežurno ali glavno sestro, kakršenkoli čin že imajo, naj odpre okna vsaj na kip. Nekaj je sicer bilo odpora, češ kaj pa če kakšen vetrc potegne in se pacienti prehladijo, a je potem vseeno odprla. Po moje je enako bilo po domovih za ostarele - zakaj so zbolevali in umirali v neobičajno velikem številu, če so pa vsi obiski od zunaj bili blokirani ? V prvem valu in čisto na začetku drugega se je še poimensko, in to dobesedno poimensko vedelo kdo je kaj od kje prinesel. Potem se je to opustilo. Zaradi sprememb v sestavi vladnih "strokovnih" skupin, ali zaradi česa drugega ?

• Všeč mi je

javr

Guru
6. dec 2011
1.901
1.147
113
In nauk te basni je?
Povsem resno sprašujem, kaj nam to (po tvoji interpretaciji) pove?
(kakor sem jaz spremljal, dobil necenzurirane podatke od okuženih, je bilo večino prenosov v delovnih okoljih zaradi raznih "zdrsov", so se držali priporočil, potem pa šli nekam na kavo, cigarete in to je bilo to. Kar tudi globalno sovpada s Covid sliko, bolj asketske države kontrolirajo Covid relativno enostavno, nekatere mediteranske so imele pa veliko večje probleme).
ne vem kaj bi bilo treba posebej pojasnjevati - glede na to, da trgovke delajo v takšnem okolju kot že prej opisano, bi, glede na strahovito kužnost te bolezni, imenovane covid, ki nikakor ni gripca ali prehlad, pričakoval da imajo strašanske probleme z organizacijo dela ker jih je vsaj 75% stalno v bolniški/karanteni. Pa kaže da ni tako.
Zadnji stavek pa je potrditev da "cepljeni zbolevajo" ni fake news.

• Všeč mi je

javr

Guru
6. dec 2011
1.901
1.147
113
Sedaj pa potrebujemo še podatek, koliko je umrlih necepljenih, in koliko jih je umrlo za posledicami cepljenja.
prvih sigurno manj kot v resnici ker se teži k temu da se čimveč smrti necepljenih pripiše covidu, drugih pa sigurno več kot je uradni podatek ker uradno se prizna samo tako očitne primere ki se jih nikakor ne da skriti, vse ostalo pa gre pod pridružene bolezni

• Všeč mi je