A sem napisal, da sem proti temu, da necepljeni skačejo okrog povsod brez ukrepov?
Napisal sem, da direktno lažeš, da vsi cepljeni niso imeli hujših posledic in da to kdo umira, ne daje vladi prostor za brezglavo siljenje v cepljenje.
In nisem proti cepljenju. Sem pa proti načinu, kako v Sloveniji silijo v cepljenje in to je brez USTREZNIH strokovnih navodil/priporočil, s katerim cepivom naj bo kdo cepljen in kdo z nekim cepivom pač ne bo cepljen, ker so možnosti zapletov. Recimo po smrti 20 letnice kar naenkrat smo baje vsi vedeli, da je cepljenje z J pa nevarno za to skupino. A res? No, jaz nisem vedel, ker ne konzumiram teh bruharij od vseh. Namesto, da bi strokovnjaki lepo dali ustrezna navodila, je vlada dala korenček, da si PCT že takoj po cepljenju z J. Kar baje sedaj itak spet vsi vemo, da cepivo rabi nekaj časa, da postane učinkovito. A si ti nor? V glavnem totalna komedija zmešnjav, ki pa se žal preveša v tragedijo, saj po nepotrebnem umirajo ljudje.
Toliko tudi o stroki, ki lepo sedi in čiča in si ne upa povzdigniti glasu. Saj vemo, kako je JJ opravil s prejšnjim direktorjem NIJZja, ko je povedal, da je neumnost razkuževanje skupnih prostorov v blokih? No, s svojim obnašanjem je stroka pokazala, da ji je več do toplih stolčkov, kot pa do življenja ljudi. Ker si ne predstavljam, da strokovnjakom zgoraj omenjene zadeve niso bile znane že pred ''zapleti''. Zame je to dokaz, kaj jim je glavno in od sedaj jih praktično tretiram isto kot politike: vse kar gre ven iz njihovih ust je bullshit.
Poglej nekatere države, ki so že od aprila jasno začrtale strategijo s časovnim planom, da so ljudje imeli čas se zorganizirati, sprejele ustrezno pravno podlago, da zadeve tudi veljajo. In to je to. Pri nas pa debili od politikov sprejmejo veljavnost PCT, potem pa to kao itak ni pravno veljavno (kar se zaveda tudi vlada) in te praktično samo vprašajo ali izpolnjuješ, kaj več baje ne smejo. In to na BALKANU.
Za crknit.