Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Vidim zakaj se ne bom cepil. Cepljenje prinasa tudi hudo norost in bes do vseh, ki ne zelimo postati poizkusni zajcki. Prav do nerazumnih meja izven vseh okvirov clovecnosti. Obzalovanje in slaba vest?

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
48
28
sad
Sploh nisem prebral cele tvoje nebuloze, ampak:
V Sloveniji imamo po tvoje povsem specialni virus in povsem specialna cepiva, ki nam jih "MORAJO" vsiljevat,
Portugalci, Danci, ZAE, pa še kdo imajo pa povsem druge zadeve in so se brez prislile pocepilo 80+%.

Pojte protestirat v Belgijo recimo in "bedake" prepričevat da naj se ODcepijo, ker to pač ni to.

Daj ne seri. Balkanci imate pač trde betice in ni boga, da vam kaj dopove. To je pač vse.

• Všeč mi je
Reactions: Floki in Dualis

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Ti žal sploh nisi razumel mojega zapisa.
Malo si poglej, kako so te države pristopile k cepljenju in kako mi pristopamo. In po mojem je tukaj razlika in o tem pišem. V Belgiji so prepovedali J za mlajše ženske. Pri nas so ga pa z neumno veljavnostjo PCTja skoraj vsiljevali, kljub temu, da je najmanj učinkovit in očitno relativno nevaren za mlajše ženske. A ne? Tebi je to očitno vse isto.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
48
28
WOW! In po tvoje, če bi SLO prepovedala Jansena bi imeli sedaj 80% precepljenost.
Take bedastoče sploh ne mislim komentirat.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
sad
V Sloveniji imamo po tvoje povsem specialni virus in povsem specialna cepiva, ki nam jih "MORAJO" vsiljevat,
Portugalci, Danci, ZAE, pa še kdo imajo pa povsem druge zadeve in so se brez prislile pocepilo 80+%.

Pojte protestirat v Belgijo recimo in "bedake" prepričevat da naj se ODcepijo, ker to pač ni to.

Daj ne seri. Balkanci imate pač trde betice in ni boga, da vam kaj dopove. To je pač vse.

Ali pa sprejmeš da so bo toliko naroda cepilo kot se ga bo, in daš mir. Če pa začneš težit ljudem dobiš teženje nazaj. Če pa ne moreš sprejeti tega pa se odseliš na Dansko, kjer boš varen med cepljenimi ljudi, nič se ni ne bo moglo zgoditi.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.349
-2.727
113
sad

Da imamo v sloveniji balkansko vlado in balkanski način vodenja epidemije pa nisi pomislil?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Ali pa sprejmeš da so bo toliko naroda cepilo kot se ga bo, in daš mir. Če pa začneš težit ljudem dobiš teženje nazaj. Če pa ne moreš sprejeti tega pa se odseliš na Dansko, kjer boš varen med cepljenimi ljudi, nič se ni ne bo moglo zgoditi.
Kako pa kaj tvoja izselitev na Dansko med svobodne ljudi? Te je samo gobec, rit pa sapa, kot smo že navajeni?

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
WOW! In po tvoje, če bi SLO prepovedala Jansena bi imeli sedaj 80% precepljenost.
Take bedastoče sploh ne mislim komentirat.
Te podpiram in raje ne komentiraj, ker očitno nisi sposoben bralnega razumevanja. Nisem napisal PREPOVEDALA J, ampak PREPOVEDALA ZA POTENCIALNO KRITIČNE SKUPINE PREBIVALSTVA. Zate je to itak eno in isto. Pa tole sem že zgoraj napisal:

Namesto, da bi strokovnjaki lepo dali ustrezna navodila, je vlada dala korenček, da si PCT že takoj po cepljenju z J. Kar baje sedaj itak spet vsi vemo, da cepivo rabi nekaj časa, da postane učinkovito.

Poglej nekatere države, ki so že od aprila jasno začrtale strategijo s časovnim planom, da so ljudje imeli čas se zorganizirati, sprejele ustrezno pravno podlago, da zadeve tudi veljajo. In to je to. Pri nas pa debili od politikov sprejmejo veljavnost PCT, potem pa to kao itak ni pravno veljavno (kar se zaveda tudi vlada) in te praktično samo vprašajo ali izpolnjuješ, kaj več baje ne smejo. In to na BALKANU. :valjamse: Za crknit.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Kamele0N

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
48
28
Lej boli me *urac, kako zagovarjaš necepljenje, vseeno mi je.

Cepljen sem z AZ pa še kar migam, potrdilo imam in pričakujem, da nisem več talec vas prfuknjencev.
Pejte živet pod skalo in nehajte jamrat kako vse ne boste. Briga me. Samo pustite že 50% cepljenih da živimo normalno.

V bistvu sem že parkrat predlagal, da vsi antivaxerji podpišite izjavo, da se ne mislite cepit, ne mislite zasedat postelj v bolnišnici
in ne mislite imeti tožb iz tega naslova, pa odpremo vse in je to to. Kar bo pa bo.

Ampak vam Butalcem vam tudi to ne gre. Vi bi vedno jebali, a da ne uđe.

• Haha
Reactions: jonny77

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Če greš skozi poste...boš videl da je ravno obratno!

Vaxxerji bolj skačete v druge....in pri tem niti ne sprejemate/ločite med razlogi zakaj kdo izmed "necepljenih" noče prejet fixxa....

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Lej boli me *urac, kako zagovarjaš necepljenje, vseeno mi je.

Cepljen sem z AZ pa še kar migam, potrdilo imam in pričakujem, da nisem več talec vas prfuknjencev.
Pejte živet pod skalo in nehajte jamrat kako vse ne boste. Briga me. Samo pustite že 50% cepljenih da živimo normalno.

V bistvu sem že parkrat predlagal, da vsi antivaxerji podpišite izjavo, da se ne mislite cepit, ne mislite zasedat postelj v bolnišnici
in ne mislite imeti tožb iz tega naslova, pa odpremo vse in je to to. Kar bo pa bo.

Ampak vam Butalcem vam tudi to ne gre. Vi bi vedno jebali, a da ne uđe.
Se ne moreš upreti, da se ne bi posral na svoje besede, a ne?
Toliko si glup, da vse povprek zmerjaš z antivaxerji, čeprav niso. No, na tak način jih verjetno kar nekaj spreobrneš.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Verjetnosti so tako nizke, da je večja verjetnost da dobiš sedmico v istem časovnem intervalu. Sedaj naj pa vsak sam presoja ali se splača ali ne. Sej tudi lota ne vplačuje vsak, eni ga pa vsakič. Tako da se ljudje že od nekdaj ločimo po tem kako dojemamo relativnost neke verjetnosti. Vseeno pa nek državni sistem nebi smel temeljit na logiki zaščite ki manipulira z "loterijskim" nivojem verjetnosti. Dejansko ker imamo tako malo prebivalcev so številke na teh nivojih že anomalija, ker je verjetnost stvari o katerih se pogovarjamo manjša kot pa ena proti dva miljona.
Dejstvo je, da ukrepov ne bodo odpravili, dokler ne bo precepljenost >80%, pa če se vsi skeptiki postavite na glavo. Torej hitro do 80% in odprava ukrepov, ali pa PCT za nedoločen čas.

• Všeč mi je
Reactions: Ted in Matey

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.349
-2.727
113
Dejstvo je, da ukrepov ne bodo odpravili, dokler ne bo precepljenost >80%, pa če se vsi skeptiki postavite na glavo. Torej hitro do 80% in odprava ukrepov, ali pa PCT za nedoločen čas.
Haha če verjameš.
Sicer pa, ali nis bila ta cifra še pred kratkim 70% - takrat ko je danska ukinila vse ukrepe, pri njihovi 70% precepljenosti. Janša je omenjal 70%.
Kdaj in zakaj se je ta cifra, pri kateri naj bi (če verjameš) odpravili ukrepe povišala?

Sicer pa kakšno zvezo imajo ukrepi s procentom cepljenih? A ni bolj ustrezno merilo za ukrepe število tistih na intenzivni - pravzaprav ali ni stroka rekla, da odslej ne bo merilo za ukrepe število okuženih ampak število v bolnici?

Kaj pa potem, ko se bomo približali tistim 80%, bodo (tako kot v Izraelu) za polno cepljene šteli samo tiste s tremi odmerki?

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Cepljenim ne bo odveč oditi tudi po tretji odmerek. V skandinavskih državah se je izkazalo, da po 80%+ precepljenosti postane bolezen zdravstveno obvladljiva in se lahko ukrepe odpravi.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Haha če verjameš.
Sicer pa, ali nis bila ta cifra še pred kratkim 70% - takrat ko je danska ukinila vse ukrepe, pri njihovi 70% precepljenosti. Janša je omenjal 70%.
Kdaj in zakaj se je ta cifra, pri kateri naj bi (če verjameš) odpravili ukrepe povišala?

Sicer pa kakšno zvezo imajo ukrepi s procentom cepljenih? A ni bolj ustrezno merilo za ukrepe število tistih na intenzivni - pravzaprav ali ni stroka rekla, da odslej ne bo merilo za ukrepe število okuženih ampak število v bolnici?

Kaj pa potem, ko se bomo približali tistim 80%, bodo (tako kot v Izraelu) za polno cepljene šteli samo tiste s tremi odmerki?
sj je lepo Krek povedal da tudi pri 70% ne mislijo odpirat države...
evo vam 70% precepljenost, pa da se bo Slovenija odpirala kot Danska, Portugalska....

lepo s figo v žepu govorijo številko 70%, tu pa Krek lepo pove, kaj mislijo
75%-80% celotega prebivalstva Slovenije, kar pa dosegli ne bomo nikoli. Tudi v najbolj optimističnem scenariju zelo težko.

izsek:
Jaz sem absolutno za to, da živimo normalno kot na Portugalskem in Danskem, a moramo prej narediti svojo domačo nalog. Mi se nismo precepili - ko bomo precepili na 75 ali 80 odstotkov populacije, se bomo lahko začeli odpirati in ukinili PCT.

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/k...konca-v-bolnisnicah-in-na-pokopaliscih-374108 - www.zurnal24.si

tolk o tem, da se bodo držali številke 70%.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
oni računajo na celotno populacijo od 0 do 99+ let.
če bi računali ta odstotek na polnoletne prebivalce bi še nekak razumel, tk je pa to nemogoče.

se pravi že vnaprej vedo, da je to misija nemogoče. ker precepit 80% komplet prebivalstvo pomeni, da morajo nujno cepit od 12let dalje in to v konkretnih številkah.
ljudje so pa proti cepljenju otrok, kar je pa prav.