Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Pa si preračunaj koliko je umrlih zaradi necepljenja. V zadnjem času umirajo večinoma necepljeni. Umreta 2 osebi v enem letu zaradi cepljenja pa je hudir, umre jih par tisoč zaradi covida, pa bedaki skačejo po ulicah..... Pa razumi kod pač more. Poleg tega ti bedaki ovirajo razvoj in normalno delovanje države. Vsi, ki smo upali, na odprtje države s precepljenostjo smo lepo nasankali, ker imamo določen odstotek sodržavljanov ki so milorečeno bedaki. In zaradi teh bedakov trpimo vsi. Zdaj imate na voljo vsa cepiva vse veste kako in kaj deluje, dejansko vsi, ki smo cepljeni smo to preživeli brez težav, nimamo nobenih nezemeljskih posledic ali moči torej preizkušeno pomaga, idioti pa še kar vstajate pri svojem idiotizmu. In ja kar banajte me spet, namesto, da bi banali idiote, ki ne razumejo kako deluje civilizacija in poveličujejo smo sami sebe in sami sebe kujejo v nebo za soljudi pa jim je eno figo mar.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Pa si preračunaj koliko je umrlih zaradi necepljenja. V zadnjem času umirajo večinoma necepljeni. Umreta 2 osebi v enem letu zaradi cepljenja pa je hudir, umre jih par tisoč zaradi covida, pa bedaki skačejo po ulicah..... Pa razumi kod pač more. Poleg tega ti bedaki ovirajo razvoj in normalno delovanje države. Vsi, ki smo upali, na odprtje države s precepljenostjo smo lepo nasankali, ker imamo določen odstotek sodržavljanov ki so milorečeno bedaki. In zaradi teh bedakov trpimo vsi. Zdaj imate na voljo vsa cepiva vse veste kako in kaj deluje, dejansko vsi, ki smo cepljeni smo to preživeli brez težav, nimamo nobenih nezemeljskih posledic ali moči torej preizkušeno pomaga, idioti pa še kar vstajate pri svojem idiotizmu. In ja kar banajte me spet, namesto, da bi banali idiote, ki ne razumejo kako deluje civilizacija in poveličujejo smo sami sebe in sami sebe kujejo v nebo za soljudi pa jim je eno figo mar.
Človek je že preračunal pravilno. Samo statistiko ne moreš gledati kar povprek, zato ker stari ljudje kvarijo statistiko, ker umirajo. Ampak umirali bi tudi brez tega virusa, to je pa naraven proces. Če pa gleda statistiko po starostnih skupinah in spolu, potem pa vidiš da cepivo ni več toliko (ali sploh) varnejše za določene skupine.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Preberi še enkrat kar si zbljuval ven in boš videl, da si praktično na ravni tistih anticepilcev na ulici, le da si na drugi strani.
To, da umre bistveno več necepljenih, ne daje vladi/strokovnjakom bianco menico, da bluvajo ven popolnoma nore sklepe in NE poskrbijo za varnost državljanov, ki se cepijo. Recimo z ENOSTAVNO razumljivimi navodili/priporočili: Janssen ne za to in to skupino, itd.
Poleg tega LAŽEŠ, da smo vsi cepljenje preživeli brez težav. K sreči jih je velika večina res, no za tisto 20 letnico boš to nekoliko težje rekel, a ne? Bedak.

• Haha
Reactions: koliko

pol3ni

Fizikalc
10. jan 2011
357
239
43
Idrija
Ja danes pride hčer domov in pravi, jaz se ne grem več.Prijavila se bom na cepljenje.Nikamor ne morem brez potrdila razen na fax-velja tedensko samotestiranje.In
pravi bo kar bo.
Drugega kot,sama se odloči ji enostavno nisem mogel reči.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Ja danes pride hčer domov in pravi, jaz se ne grem več.Prijavila se bom na cepljenje.Nikamor ne morem brez potrdila razen na fax-velja tedensko samotestiranje.In
pravi bo kar bo.
Drugega kot,sama se odloči ji enostavno nisem mogel reči.

Skupaj preverita morebitne stranske učinke in verjetnost le teh in izberita ustrezno cepivo. Od naših strokovnjakov je to očitno preveč za pričakovati, od politikov pa itak niti v najboljših sanjah.
To ni samo-odločitev. To je odločitev pod prisilo.
Ja, tako kot te prisilijo it delat izpit za avto, da si lahko mobilen.

• Všeč mi je
Reactions: koliko in Matey

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
tale agenda "cepite se" 13024852294230914829290x na dan pa že res malo preseda....nekateri se pač nikoli ne bodo (pač raje umrejo...khe) ne glede na vse. se je treba sprijaznit, da so metode, ki jih je "stroka" in stroka sprejela in predlaga, zgrešile poanto. se bo treba sprijaznit, da 100 procentno nikoli ne bomo (no ja, ene par kekcev poznam, ki bi radi s puškami in topovi prislili folk v to...), tako da...live with that. or not.
bi pa rad videl človeka, ki bi mu pokazal cepivo in rekel, evo, točno tole cepivo, tale odmerek te bo ubil. cepi se. na žalost si eden izmed tistih promilov, ki ne bo preživel. izvoli...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
To ni samo-odločitev. To je odločitev pod prisilo.
Pod prisilo delaš marsikaj, kar jemlješ samoumevno. Zdaj mi reci, da prostovoljno hodiš v službo iz veselja in ne zato, ker te plačujejo in rabiš denar za življenje. Če ja se pač odreči plači in živi od veselja. Imaš celo vrsto zakonov, ki jih MORAŠ upoštevati, če želiš živeti v civilizaciji. Od šolanja naprej si vedno nekje v prisili. Pa je ok ker pač živiš v CIVILIZACIJI. Če živiš v CIVILIZACIJI imaš poleg ugodnosti tudi nekaj dolžnosti ali si tisti, ki živi od žuljev drugih opa se ti kratko malo jebe za soljudi v CIVILIZACIJI.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Preberi še enkrat kar si zbljuval ven in boš videl, da si praktično na ravni tistih anticepilcev na ulici, le da si na drugi strani.
To, da umre bistveno več necepljenih, ne daje vladi/strokovnjakom bianco menico, da bluvajo ven popolnoma nore sklepe in NE poskrbijo za varnost državljanov, ki se cepijo. Recimo z ENOSTAVNO razumljivimi navodili/priporočili: Janssen ne za to in to skupino, itd.
Poleg tega LAŽEŠ, da smo vsi cepljenje preživeli brez težav. K sreči jih je velika večina res, no za tisto 20 letnico boš to nekoliko težje rekel, a ne? Bedak.
No pametnjakovič pa mi povej eden dober razlog, zakaj je pametno neceopljen skakati naokoli v času nevarne prenosljive bolezni. Razen nekih vase zagledanih teorij(egoizma, samopoveličevanja, samo jaz pa nobeden drug, jaz sem bog vi ostali pa smeti). Zakaj je dobro, da skačeš naokoli necepljen za državo in civilizacijo????

javr

Guru
6. dec 2011
1.901
1.147
113
kot že dober teden nazaj v Sparu, sem danes tudi v Mercatorju izkoristil priložnost ko sem bil na blagajni sam da blagajničarko vprasam kakšno je kaj stanje med trgovkami glede na to da so vsakodnevno v stiku s stotinami najrazličnejših ljudi, marsikdo zavedno ali nezavedno tudi bolan, marsikomu maska zdrsne pod nos ali še nižje, od strank z golimi rokami prevzemajo denar, kartice... odgovor: nikomur nič, nobenega problema. V Sparu pa je bila ena doma v prvem valu, in to je vse. O cepljenih/necepljenih nisem spraseval ker je to prevec oseben podatek. Naj še kdo drug izvede takšno mini anketo. Me zanimajo rezultati.
Je pa kolega javil da ga ne bo na šiht ker je doma z zaenkrat blažjim potekom corone. Polno cepljen.

Nazadnje urejeno:
19. jul 2007
2.838
1.563
113
kot že dober teden nazaj v Sparu, sem danes tudi v Mercatorju izkoristil priložnost ko sem bil na blagajni sam da blagajničarko vprasam kakšno je kaj stanje med trgovkami glede na to da so vsakodnevno v stiku s stotinami najrazličnejših ljudi, marsikdo zavedno ali nezavedno tudi bolan, marsikomu maska zdrsne pod nos ali še nižje, od strank z golimi rokami prevzemajo denar, kartice... odgovor: nikomur nič, nobenega problema. V Sparu pa je bila ena doma v prvem valu, in to je vse. O cepljenih/necepljenih nisem spraseval ker je to prevec oseben podatek. Naj še kdo drug izvede takšno mini anketo. Me zanimajo rezultati. Je pa kolega v petek javil da ga ne bo na šiht ker je doma z zaenkrat blažjim potekom corone. Polno cepljen.
In nauk te basni je?
Povsem resno sprašujem, kaj nam to (po tvoji interpretaciji) pove?
(kakor sem jaz spremljal, dobil necenzurirane podatke od okuženih, je bilo večino prenosov v delovnih okoljih zaradi raznih "zdrsov", so se držali priporočil, potem pa šli nekam na kavo, cigarete in to je bilo to. Kar tudi globalno sovpada s Covid sliko, bolj asketske države kontrolirajo Covid relativno enostavno, nekatere mediteranske so imele pa veliko večje probleme).

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
No pametnjakovič pa mi povej eden dober razlog, zakaj je pametno neceopljen skakati naokoli v času nevarne prenosljive bolezni. Razen nekih vase zagledanih teorij(egoizma, samopoveličevanja, samo jaz pa nobeden drug, jaz sem bog vi ostali pa smeti). Zakaj je dobro, da skačeš naokoli necepljen za državo in civilizacijo????
A sem napisal, da sem proti temu, da necepljeni skačejo okrog povsod brez ukrepov?
Napisal sem, da direktno lažeš, da vsi cepljeni niso imeli hujših posledic in da to kdo umira, ne daje vladi prostor za brezglavo siljenje v cepljenje.
In nisem proti cepljenju. Sem pa proti načinu, kako v Sloveniji silijo v cepljenje in to je brez USTREZNIH strokovnih navodil/priporočil, s katerim cepivom naj bo kdo cepljen in kdo z nekim cepivom pač ne bo cepljen, ker so možnosti zapletov. Recimo po smrti 20 letnice kar naenkrat smo baje vsi vedeli, da je cepljenje z J pa nevarno za to skupino. A res? No, jaz nisem vedel, ker ne konzumiram teh bruharij od vseh. Namesto, da bi strokovnjaki lepo dali ustrezna navodila, je vlada dala korenček, da si PCT že takoj po cepljenju z J. Kar baje sedaj itak spet vsi vemo, da cepivo rabi nekaj časa, da postane učinkovito. A si ti nor? V glavnem totalna komedija zmešnjav, ki pa se žal preveša v tragedijo, saj po nepotrebnem umirajo ljudje.
Toliko tudi o stroki, ki lepo sedi in čiča in si ne upa povzdigniti glasu. Saj vemo, kako je JJ opravil s prejšnjim direktorjem NIJZja, ko je povedal, da je neumnost razkuževanje skupnih prostorov v blokih? No, s svojim obnašanjem je stroka pokazala, da ji je več do toplih stolčkov, kot pa do življenja ljudi. Ker si ne predstavljam, da strokovnjakom zgoraj omenjene zadeve niso bile znane že pred ''zapleti''. Zame je to dokaz, kaj jim je glavno in od sedaj jih praktično tretiram isto kot politike: vse kar gre ven iz njihovih ust je bullshit.
Poglej nekatere države, ki so že od aprila jasno začrtale strategijo s časovnim planom, da so ljudje imeli čas se zorganizirati, sprejele ustrezno pravno podlago, da zadeve tudi veljajo. In to je to. Pri nas pa debili od politikov sprejmejo veljavnost PCT, potem pa to kao itak ni pravno veljavno (kar se zaveda tudi vlada) in te praktično samo vprašajo ali izpolnjuješ, kaj več baje ne smejo. In to na BALKANU. :valjamse: Za crknit.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Janša ni še nikoli znal delovati drugače kot z razprtijami. Najprej je državo razklal na rdeče in rumene, potem na "naše in vaše", sedaj pa na cepine in necepine.

Še vedno mu je uspelo, ker imamo pač tistih njegovih nekaj procentov ljudi brez pameti, ki morajo biti vodeni. Prej od mamice, sedaj pa od Janše. Mi pa - namesto da bi peljali življenje proti svetlobi, se zopet ukvarjamo eni z drugimi, Janezek pa dela :nigladek:!

Največja gniloba je pa Počivalšek. Prekleta prodana duša ki mu gre izključno za profit. In tako gnilobo smo dobili za ministra, pa še za gospodarstvo :mad:.

Res, s sami biseri se je zopet obdal naš Janša. Kot vedno.

Kot sem že nekje zgoraj lepo opisal, stroka je na samem začetku povedala kako in kaj, potem je pa Janša rekel, da naj držijo z njim, za protiuslugo bodo pa dobili precej bonbončkov, kot so covid dodatki, nedotakljivost, prikrito zaslužkarstvo itd. In stroka je obmolknila. Sedaj pridno izpolnjuje kar si naš avtokrat sproti izmišljuje.