Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.488
2.468
113
- voda na mlin antivaxerjem, ki jim je, milo rečeno, vseeno za "Katjo", gre jim le za SVOJE !!! interese

Seveda jim ni mar, konec koncev, bodimo ljudje in bodimo odkriti. Tistim ki Katje nismo poznali in nismo povezani z njenimi prijatli in družimo, komu pa je posebej mar? Odkrito rečeno nikomur. Vsakemu je žal za Katjo ampak to je situacija trenutka, tukaj pa se tudi zgodba konča. Koristi pa ta dogodek marsi komu kakor tudi marsi komu škoduje. Na žalost je vse tako daleč da je vse skupaj zgolj ena velika igra.

PS:. Ko je bila nekoč situacija da so zdravniki zasrali tega nesrečnega otroka Bora Nekrepa, a je bilo 50.000 ljudi na ulici? A je sploh bil kdo? So bili protesti? Dajte se malo pogledat v ogledalo in si dajte osvežit spomin. Ni bilo, ker je bilo vsem vseeno ker ni bil vaš otrok. Bil je zgolj trenutek zgražanja in neodobravanja, kakor hitro se je začel se je tudi končal.

• Všeč mi je
Reactions: AndrejEnej

D_K

Guru
24. sep 2007
3.106
869
113
Ponovno nočem biti nesramen, a sem preveril svoj FB profil: zastavo z napisom so si na mojem FB profilu zamenjale osebe, prijatelji z nižjo izobrazbo.

A kdo tu vidi kako korelacijo?

Sam vprašam, za prijatelja, ne zase ... da vem, a moram jaz (opa, on) tud zamenjat profilko?
Glede na to kaj je danes na socialnih omrežjih, je to kar normalno. Jaz jih ne "uporabljam" že kar lep čas. Če pa kdaj pa kdaj pokukam, ker "morem" pa me kar hitro na veliko potrebo. Oseb, z "izobrazbo" tam ni :)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
EDIT: vmes je blo že tolko postov, da moram napisat, komu sem odgovarjal --> lanos -u

Hm, zakaj pa psihopat? Res je napisano v malce nenavadnem tonu, je pa povsem resnično. Antivaxerjem je ta smrt "prišla zelo prav".
In še enkrat, sožalje družini, to se ne bi smelo zgoditi. A jaz v tem vidim dve vzporedni zgodbi:
- smrt mladenke, povsem nepotrebna, a žal se je zgodilo (če kdo lahko zavrti čas nazaj, prosim)
- voda na mlin antivaxerjem, ki jim je, milo rečeno, vseeno za "Katjo", gre jim le za SVOJE !!! interese

Zdaj pa, lahko razpredaš v nedogled, a žal je tako.
Nobenemu smrt ne pride prav. Pa piši kar hočeš.
Podtikanje drugim kaj pride komu prav, prihaja samo z enega gnezda. Ni težko ugotoviti.
Še nekaj. Vsi, ki delite znanje medicine po alterju že ves čas nabijate številke, procente o smrtnih žrtvah. In kdo se zdaj na koga naslanja? To že ves čas delate.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Itak zaradi takšnega bebca ki se skriva za svojim nickom sem čist na koncu z živci, res si me dotolkel, ni kaj. Daj bodi faca, bodi moški, ne bodi kukavica in se dajva dobit pa si med seboj podeliva mnenja eden o drugem in rečeva kakšno na to tematiko? Kaj praviš?
Ni problema. Lahko bi se že včeraj. Pa drugo sredo lahko tud. Nas bo več slušateljev. Priskrbimo tudi mikrofon. Pa bodi moški in faca da podeliš mnenje na to tematiko

damirj

Guru
9. maj 2012
5.519
2.545
113
Res je, kolateralna škoda.

AMPAK IMO je "boljše", da bi bilo 4000 kolaterne škode od kovida, kot pa 1 žrtev zaradi cepljenja, katero je bilo nepotrebno za njeno zdravje in fatalno.

Ampak verjetno je tudi res, da žal obstajajo taki, ki gledajo ti dve cifri in si mislijo eh, tistih je šlo 4000, tu pa je samo 1...dobro je to.

Tu si pa sedaj sekal mimo. How low can you go?

S stalisca bliznjih, razlike ni, ali je katja ali france ali pepi. Zakaj bi tu sedaj delali razliko, mi ji jasno. A je katja kaj vec vredna? A je ena katja vredna 4500 drugih? In zakaj se sedaj tu toliko naprej meces za katjo, ne meces se pa za mnogo drugih, kolateralnih zrtev, ki pa so res nepotrebne zrtve, recimo iz prometnih nesrec, nic dolzne, nic krive, le na napacnem mestu ob napacni uri. Ali pa zrtve strelnih pohodov. Wtf,res. Niste vredni pol kozarca mrzle vode, ker ste egoisticno osabni, da se kar kadi iz vas.

javr

Guru
6. dec 2011
1.963
1.152
113
Mislim, da dobeden ni računal, da se bo to dejansko zgodilo in se s tem niso kaj dosti ukvarjali.
včeraj sta oba dnevnika, na Rtvslo in Poptv, porabila polovico časa za prikaze poglobljenih analiz o uporabi jansena v (nekaterih) evropskih državah. Od 15.09.2021 pa do včeraj pa sta se maksimalno trudila da bi vsiljevanje obveznega PCT in posledice, ki jih to prinaša navadnim ljudem, bila čimbolj obrobna novica, najraje pa sploh nikakršna. Karkoli drugega, samo to ne. Potem so se pa novinarji včeraj na protestih čudili da jih ljudje zmerjajo z lažnjivci in lopovi, ena poročevalka je bila celo, o groza, polita z vodo, policisti pa so napisali nekaj prijav nedostojnega vedenja protestnikov do novinarjev, ali nekaj v tem smislu. Le zakaj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.690
7.123
113
Tu si pa sedaj sekal mimo. How low can you go?

S stalisca bliznjih, razlike ni, ali je katja ali france ali pepi. Zakaj bi tu sedaj delali razliko, mi ji jasno. A je katja kaj vec vredna? A je ena katja vredna 4500 drugih? In zakaj se sedaj tu toliko naprej meces za katjo, ne meces se pa za mnogo drugih, kolateralnih zrtev, ki pa so res nepotrebne zrtve, recimo iz prometnih nesrec, nic dolzne, nic krive, le na napacnem mestu ob napacni uri. Ali pa zrtve strelnih pohodov. Wtf,res. Niste vredni pol kozarca mrzle vode, ker ste egoisticno osabni, da se kar kadi iz vas.
S stališča svojcev ne.

Ampak ostalih, so imeli izbiro, Katja je zaradi obstoja lastne eksistence ni imela.

Pa kako ne vidite razlike, če nekdo umre zaradi bolezni ali pa prisilnega cepljenja? bolezni so del nas in vedno bodo, ppl die and will die, ampak da te nekdo sili v cepljenje in zaradi tega potem umreš...ne vem no...

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Včeraj so tudi objavili nekaj držav, kjer cepivo johnson ni primerno za mlajše osebe in odsvetujejo. Zakaj pa prej niso? Zaradi novih zalog iz Mađarske ?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.488
2.468
113
včeraj sta oba dnevnika, na Rtvslo in Poptv, porabila polovico časa za prikaze poglobljenih analiz o uporabi jansena v (nekaterih) evropskih državah. Od 15.09.2021 pa do včeraj pa sta se maksimalno trudila da bi vsiljevanje obveznega PCT in posledice, ki jih to prinaša navadnim ljudem, bila čimbolj obrobna novica, najraje pa sploh nikakršna. Karkoli drugega, samo to ne. Potem so se pa novinarji včeraj na protestih čudili da jih ljudje zmerjajo z lažnjivci in lopovi, ena poročevalka je bila celo, o groza, polita z vodo, policisti pa so napisali nekaj prijav nedostojnega vedenja protestnikov do novinarjev, ali nekaj v tem smislu. Le zakaj.

Poslušaj me zdaj ti teoretik zarot, ker ne spremljam kako je s tem "vašim" PCT problemom, sedaj berem novice in sicer:

Z jutrišnjim dnem testiranje za zaposlene v državni upravi ne bo več zadostovalo​

Vlada je namreč sklenila, da bodo morali s 1. oktobrom zaposleni v državni upravi, ki bodo želeli delo opravljati v prostorih delodajalca, izpolnjevati pogoja preboleli ali cepljeni, medtem ko se bo iz t. i. pogoja PCT izloči T, torej testiranje. Ta pogoj bo veljal za ožjo državno upravo (ministrstva, organi v sestavi, inšpekcije, policija, vojska in upravne enote) in ne za celoten javni sektor.

Torej zakaj si se ti sploh 10 dni nazaj cepil če pa boš moraš imeti PC od 1. okrobra dalje, ustavno sodišče pa odloča danes o tem ali je to sploh ustavno? Torej kdo koga farba? Igraš bedaka ali kje je fora? Ti oz. vi ko veste vse, tega pa nisi/niste vedeli ali...? Jaz če bi bil na tvojem mestu bi počakal do zadnjega septembra, če pa bi bil v stistki pa bi potem zadnjega (danes) šel na cepljenje. Pomojem ti sploh nisi ceplje zgolj bedaka igraš tukaj gori.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.690
7.123
113
Samo AvtoFun, tu mu moraš priznati nekaj, da bi od 1.10. imel PC se je moral cepiti 14 dni nazaj, ker 1 doza ni dovolj.

Je pa res, da je bilo govora o neki prehodni dobi, ampak se ne spomnim več, mogoče pa niti on tega ne ve, ker mediji zgleda o tem nič kaj pretirano ne pišejo.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.652
4.866
113
Poslušaj me zdaj ti teoretik zarot, ker ne spremljam kako je s tem "vašim" PCT problemom, sedaj berem novice in sicer:

Z jutrišnjim dnem testiranje za zaposlene v državni upravi ne bo več zadostovalo​

Vlada je namreč sklenila, da bodo morali s 1. oktobrom zaposleni v državni upravi, ki bodo želeli delo opravljati v prostorih delodajalca, izpolnjevati pogoja preboleli ali cepljeni, medtem ko se bo iz t. i. pogoja PCT izloči T, torej testiranje. Ta pogoj bo veljal za ožjo državno upravo (ministrstva, organi v sestavi, inšpekcije, policija, vojska in upravne enote) in ne za celoten javni sektor.

Torej zakaj si se ti sploh 10 dni nazaj cepil če pa boš moraš imeti PC od 1. okrobra dalje, ustavno sodišče pa odloča danes o tem ali je to sploh ustavno? Torej kdo koga farba? Igraš bedaka ali kje je fora? Ti oz. vi ko veste vse, tega pa nisi/niste vedeli ali...? Jaz če bi bil na tvojem mestu bi počakal do zadnjega septembra, če pa bi bil v stistki pa bi potem zadnjega (danes) šel na cepljenje. Pomojem ti sploh nisi ceplje zgolj bedaka igraš tukaj gori.
Cepil se je zato, ker ni imel 12 eur za testiranje in se je mogel kao predaleč vozit testirat. Saj pravim, da je za psihiatra.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.371
16.677
113
Sam vprašam. Napisal si tako, kot da te ta "moda" moti. Če je moda.... al je bolj izraz sočutja.
Ni panike, bolje vprašat kot instant (morda napačno) sklepat. Ja, tu se približava temu ta zanimivemu delu, kaj naj bi to pravzaprav pomenilo. Menim pa, da tu ni univerzalenga odgovora ampak je več možnih, med katerimi se nedvomno najde tudi izraz sočutja pa verjetno še marsikaj drugega.