Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
To, da so promovirali J&J kot vročo robo je totaln FAIL in tukaj stroka ni opravila svoje naloge. Če bi želeli najboljše za narod bi "nevarna" cepiva odstranli za rizične skupine (npr.mlajše ženske). Sicer bo potrebno dokazat povezavo s cepivom, ampak je kar očitno da je nekaj na tem.

btw.
Šarec se je lepo zmazal, ko je ravno pravi čas "odstopil". Janšotu v opoziciji bi dosti bolj sedla vloga anticepilca.
Stroka je odsvetovala J&J za mlajše, pa je kao niso poslušali. Stroka je odsvetovala, da se prizna pogoj C minuto po cepljenju z Jansenom, bla,bla, bla.
Kdo od te stroke pa je odstopil? :evil:

• Všeč mi je
Reactions: javr

Floki

Guru
6. sep 2007
10.203
3.236
113

Tukaj imaš pravi link

"
Poročanje bolnikov in drugih zdravstvenih delavcev Nacionalnemu centru za farmakovigilanco na JAZMP poročajo neposredno bolniki, drugi zdravstveni delavci in prek sistema EudraVigilance imetniki dovoljenj za promet. Kontaktni podatki za poročanje so objavljeni na spletni strani JAZMP, v povzetku glavnih značilnosti cepiv in v navodilu za uporabo. Spletni naslov JAZMP je naveden tudi na informativnih lističih in cepilnih karticah, ki ju oseba prejme pri cepljenju. Priporočamo poročanje prek elektronskega obrazca, objavljenega na spletni strani JAZMP (povezava), ali prek elektronskega obrazca v sistemu, ki ga zdravstveni delavci uporabljajo pri vsakdanjem delu in je v ustreznem standardu za prenos poročil v nacionalno bazo.
Pri poročanju, kot pri vseh cepivih, je obvezen podatek o lastniškem imenu in številki serije cepiva, pri cepivih proti covidu-19 pa je to še dodatno poudarjeno in podprto s kartico, ki jo cepljena oseba prejme ob cepljenju za sledenje cepljenju in cepivu (2 nalepki na odmerek) in kot opomnik za naslednji odmerek. Za kakovostno oceno povezanosti neželenega učinka s cepivom je pomembno, da so podatki pri poročanju čim bolj popolni in celoviti že v začetnem poročilu (čim več podatkov o bolniku, anamnezi, sočasnih zdravilih, datumu cepljenja, datumu pojava domnevnega neželenega učinka, izid).

Prosimo, poročajte le eni instituciji, saj podvojena poročila pomenijo dodatno obremenitev pri obravnavi poročil.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.896
-1.002
113
150.000.000 km away
Tisti so sami krivi, zakaj pa se niso cepili. Katja pa je bila prisiljena v cepljenje. Majhna razlika, ane.
PRISILJENA cepit? PRISILJENA??? KDO jo je prisilil?
Zakaj se je cepila z Janssnom? Ker si takoj po cepljenju "free to fly". Npr. s Pfeizerjem moraš dobit 2 dozi.
Jaz mislim, ne mislim, sem prepričan, da je Katja bila ŽAL (ogromen ŽAL) tisti mali minipromilček oseb, ki LAHKO umrejo po cepljenju. ŽAL se je to zgodilo Katji. Meni je hudo za njene bližnje. Ampak, kot že omenjeno, za večino bo to le oseba, ki je "plačala davek", za starše pa je to seveda tragedija. Starši ne morejo sprejeti dejstev, ki se nanašajo na statistiko, za njih je ta izguba, kot omenjeno, tragedija.

Me pa ponovno impresionira dejstvo, kako navadna raja vedno pristavi svoj piskrček: s smrtjo Katje hočejo pridobit bonitete (NE BOM SE CEPIL) zase. Pošteno povedano, za Katjo jim bo, razen izjem seveda, kaj kmalu malo mar ...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.488
2.468
113
Bravo, lepo si to napisal. Collateral damage ŽAL, hvala bogu da se to ni zgodilo nekomu od naših ampak seveda, vsi "tisti" se bodo obesili na to. Bodimo malo zlobi, hvala bogu da je ravno kar to zgodilo, pravi trenutek kajne? Veliki skupini to zelo zelo zelo paše in zdaj vsi zadovoljno in hkrati "jezno" kažejo s prvom :cheer:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.686
7.118
113
Ja, PCT pogoji sploh niso prisila, katere cilj je, da se človek cepi, saj mu praktično onemogoči normalno življenje.

Je njej oče razložil razloge, zakaj se je "morala" cepit.

• Jezen sem
Reactions: javr

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.371
16.676
113
Me pa ponovno impresionira dejstvo, kako navadna raja vedno pristavi svoj piskrček: s smrtjo Katje hočejo pridobit bonitete (NE BOM SE CEPIL) zase. Pošteno povedano, za Katjo jim bo, razen izjem seveda, kaj kmalu malo mar ...
Po socialnih omrežjih je zdaj modeno lepiti slovensko zastavo z napisom "mi vsi smo Katja". Mislim no, what the actual fu.ck? :obesise:

• Všeč mi je
Reactions: p4pe in AndrejEnej

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Collateral damage ŽAL, hvala bogu da se to ni zgodilo nekomu od naših ampak seveda, vsi "tisti" se bodo obesili na to. Bodimo malo zlobi, hvala bogu da je ravno kar to zgodilo, pravi trenutek kajne? Veliki skupini to zelo zelo zelo paše in zdaj vsi zadovoljno in hkrati "jezno" kažejo s prvom :cheer:
Da to napišeš, moraš biti pa že psihopat. To je lepša beseda.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.686
7.118
113
Res je, kolateralna škoda.

AMPAK IMO je "boljše", da bi bilo 4000 kolaterne škode od kovida, kot pa 1 žrtev zaradi cepljenja, katero je bilo nepotrebno za njeno zdravje in fatalno.

Ampak verjetno je tudi res, da žal obstajajo taki, ki gledajo ti dve cifri in si mislijo eh, tistih je šlo 4000, tu pa je samo 1...dobro je to.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.896
-1.002
113
150.000.000 km away
EDIT: vmes je blo že tolko postov, da moram napisat, komu sem odgovarjal --> lanos -u

Hm, zakaj pa psihopat? Res je napisano v malce nenavadnem tonu, je pa povsem resnično. Antivaxerjem je ta smrt "prišla zelo prav".
In še enkrat, sožalje družini, to se ne bi smelo zgoditi. A jaz v tem vidim dve vzporedni zgodbi:
- smrt mladenke, povsem nepotrebna, a žal se je zgodilo (če kdo lahko zavrti čas nazaj, prosim)
- voda na mlin antivaxerjem, ki jim je, milo rečeno, vseeno za "Katjo", gre jim le za SVOJE !!! interese

Zdaj pa, lahko razpredaš v nedogled, a žal je tako.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.488
2.468
113
Itak zaradi takšnega bebca ki se skriva za svojim nickom sem čist na koncu z živci, res si me dotolkel, ni kaj. Daj bodi faca, bodi moški, ne bodi kukavica in se dajva dobit pa si med seboj podeliva mnenja eden o drugem in rečeva kakšno na to tematiko? Kaj praviš?

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.896
-1.002
113
150.000.000 km away
Po socialnih omrežjih je zdaj modeno lepiti slovensko zastavo z napisom "mi vsi smo Katja". Mislim no, what the actual fu.ck? :obesise:
Ponovno nočem biti nesramen, a sem preveril svoj FB profil: zastavo z napisom so si na mojem FB profilu zamenjale osebe, prijatelji z nižjo izobrazbo.

A kdo tu vidi kako korelacijo?

Sam vprašam, za prijatelja, ne zase ... da vem, a moram jaz (opa, on) tud zamenjat profilko?

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.896
-1.002
113
150.000.000 km away
Itak zaradi takšnega bebca ki se skriva za svojim nickom sem čist na koncu z živci, res si me dotolkel, ni kaj. Daj bodi faca, bodi moški, ne bodi kukavica in se dajva dobit pa si med seboj podeliva mnenja eden o drugem in rečeva kakšno na to tematiko? Kaj praviš?
Lahko bi naredili kak miting, pa namesto, da bi se kregali, lahko kakšnega spijemo, kaj pravite?

D_K

Guru
24. sep 2007
3.106
869
113
Res je, kolateralna škoda.

AMPAK IMO je "boljše", da bi bilo 4000 kolaterne škode od kovida, kot pa 1 žrtev zaradi cepljenja, katero je bilo nepotrebno za njeno zdravje in fatalno.

Ampak verjetno je tudi res, da žal obstajajo taki, ki gledajo ti dve cifri in si mislijo eh, tistih je šlo 4000, tu pa je samo 1...dobro je to.
To me spominja na reševanje vojaka, za katerega pade cel bataljon.