Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Absolutno se strinjam s tabo, da vlada ne dela dobro. Strinjam. Brez nadaljne diskusije.
............... prispeva svoj del k temu, da se svet vrne tja, kjer je nekoč bil. Ni treba s prstom kazati na majorja Twita. Poglej, s kakšnimi argumenti so svoje državljane v cepljenje prepričali v kakšni bolj razviti državi in pri odločitvi za cepljenje sprejmi njihove argumente.
Sej si lepo napisal, ampak svet se ne bo nikoli vrnil, kje je prej bil. Svet gre naprej... zdej pa... al na boljše al na slabše

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.488
2.468
113
Ja, seveda. Samo strah pred cepljenjem je meni osebno še kako upravičen in razumljiv. S potezami, ki se jih gredo, gre samo na slabše in nikakor na boljše. Žal bo pa smrt tega dekleta stvari samo še poglobila.

Seveda je upravičen, pa saj meni je to vse jasno, zato pa cel čas gonim da je cepljenje odločitev vsakega posameznika, mene motijo razne kampanje proti cepljenju. Prav je da se o tem pogovarja, argumenti za, argumenti proti ampak konec koncev so to na koncu vedno argumenti ki so nepomembni ker bo na koncu čas tisti ki bo pokazal. Seveda bo smrt poglobila stvari ampak tako žal je. Ampak še enkrat, vsak človek ki ima lastno pamet, lasten jaz, je razgledan ne potrebuje "ene" vlade ki bi ga usmerjala. Tak človek ve sam kaj je dobro in kaj ne zanj. Verjamem pa da so bedaste poteze, odločitve, napake vlade marsikomu veter na mlin in da so potem odločitve za tiste ki so neodločeni popolnoma jasne.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.238
9.729
113
Absolutno se strinjam s tabo, da vlada ne dela dobro. Strinjam. Brez nadaljne diskusije.
Menim pa tudi, da tudi če bi nam vladala KUL pozicija zadeve ne bi bile nič kaj dosti drugačne.

Pri nas se bomo morali pogledati v ogledalo in presekati delitve na ene in druge, kar počnemo že svojo celotno zgodovino. V resnici verjamem, da bi bil že v osnovi odziv ljudi na zajezitvene ukrepe veliko bolj pozitiven, če bi vsak svojim povedal, da se bomo edino skupaj izvlekli iz te nove realnosti.

Ampak še enkrat. Covid ni slovenski problem. Bolezen ne pozna državne meje in vsak ki se gre cepiti, prispeva svoj del k temu, da se svet vrne tja, kjer je nekoč bil. Ni treba s prstom kazati na majorja Twita. Poglej, s kakšnimi argumenti so svoje državljane v cepljenje prepričali v kakšni bolj razviti državi in pri odločitvi za cepljenje sprejmi njihove argumente.
Jest sem svoje argumente že sprejel, nekje sredi maja letos, ker je tole vse skupaj v prvi vrsti zdravstveni problem in nikakor politični. Samo to še ne pomeni, da se s PCT pogojem, ki je uveden vsevprek in čez noč, strinjam. Upam si celo trditi, da je tisto dekle tamle v mrtvašnici UKCja posredna žrtev ravno brezglavih odlokov.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.488
2.468
113
Ko smo že pri tem da se je marsikdo te dni cepil pod prisilo, iz obupa itd.... A ne odloča v petek Ustavno sodišče RS o zakonitosti teh odlok-ov? In ali ne drži da je odločba US RS takoj v veljavi? Čemu potem tak naval na cepljenje? Tistih nekaj dni pa bi še ja šlo "zategnit". Saj nekako je menda 99% vsem jasno da bodo ti odloki padli? Vprašam samo.

darwin

Majstr
17. avg 2007
652
426
63
osebe v Sloveniji so do 15.09.2021 imele izbiro ali bodo cepljene, ali ne. Z odlokom, sprejetim 11.09.2021 in uveljavljenim 15.09.2021, pa je vlada in njej podložne "strokovne" skupine ustvarila razmere v katerih je marsikdo pritisnjen ob zid da nima druge izbire kot "prostovoljno" in na lastno odgovornost odločiti se za prisilno cepljenje.
Če bi ljudje v Sloveniji malo bolj zaupali znanosti in bi se šli sami v večji meri prostovoljno cepiti, odloka ne bi rabili.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Seveda je upravičen, pa saj meni je to vse jasno, zato pa cel čas gonim da je cepljenje odločitev vsakega posameznika, mene motijo razne kampanje proti cepljenju. Prav je da se o tem pogovarja, argumenti za, argumenti proti ampak konec koncev so to na koncu vedno argumenti ki so nepomembni ker bo na koncu čas tisti ki bo pokazal. Seveda bo smrt poglobila stvari ampak tako žal je. Ampak še enkrat, vsak človek ki ima lastno pamet, lasten jaz, je razgledan ne potrebuje "ene" vlade ki bi ga usmerjala. Tak človek ve sam kaj je dobro in kaj ne zanj. Verjamem pa da so bedaste poteze, odločitve, napake vlade marsikomu veter na mlin in da so potem odločitve za tiste ki so neodločeni popolnoma jasne.
ahaa... goniš, da se vsak sam odloči, v nadaljevanju teksta so pa edino tvoji argumenti sprejemljivi. Ostali so "neumni"
Vsekakor, težko boš v tej zadevi trenutno našel koga ki VE. Če pa boš nanj naletel pa se ga raje izogni.
A nisi ti ta, ki VE? Zdej si me pa razočaral. Če naletim še na koga, ti javim.

Lej, brezveze, da se tukaj prepirama. Ti imaš mnenje, ki temelji na lepšem jutri, če se gredo vsi cepiti, jaz pa pravim, da so ljudje previdni in jih ni treba zato obsojati in pametovati, tisti jutri, ki ga omenjaš je pa še vprašanje kakšen bo. Že 2700 odlokov, ki so se spreminjali vsakih nekaj ur govori o tem, da nekdo tam pri koritu ne ve kaj je prav in kaj ne. Tolk odlokov se je že spomniti težko, ni čudno, da je folk totalno nezaupljiv. Forum jih ne bo naredil zaupljive, verjemi.
Če si kaj spremljal dabato tukaj, je nekdo napisal, da se čas izteka za sredstva EU, ki naj bi jih dobili. To je že dolgo znano, ampak da se tako na silo hoče ljudi prepričati v določenem času, na datum, da boš oh in sploh zdrav, po tem datumu pa malo manj- je pa velika napaka.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.488
2.468
113
Jaz se ne prepiram in jaz nisem tebe repliciral. In ja, še enkrat ti bom enako povedal kot v prvem odstavku ker očitno ne razumeš ali pač nočeš razumeti: cepljenje je odločitev vsakega posameznika in vsak VE zase kaj je za njega najbolje. Nisi pa ti in tebi podobni jebena Baba Wanga da boste usmerjali ljudi kako se naj odločijo. Morda je stvar dobra zate ampak še ne pomeni da si se prav odločil ali da je dobra za koga drugega, zato ne moreš drugim govoriti kaj NAJ storijo, kaj je pravi in kaj narobe, lahko samo podaš mnenje kaj se tebi zdi primerno in kaj ti misliš da je prav. Tukaj pa se debata konča. Če pa sem se slučajno kje nerodno izrazil in komu poskušal kaj sugerirati pa se opravičujem, ampak mislim da nisem.

• Všeč mi je
Reactions: LeQuack in Matey

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.683
7.117
113
Veš kaj je problem AvtoFun, da je polno "kampanij" proti cepljenju, pa veš zakaj, ker pametne kampanije Za cepljenje ni.

Kar je bilo poleti, se je iz aviona videlo, da so samo floskule; jumbo plakati v smislu "ker rada potujem", torej nagovarjalo se je generacije, ki ne potrebujejo cepljenja. In potem še v smislu "zaščitimo druge" in bla bla bla.

Dejansko ni strokovnega argumenta, zakaj bi se 20 letniki cepili, zato jim ne uspeva. Pa niso samo 20 letniki, tja vse do 50 leta ni bistvenih procentov ki bo govorili da se pa ja vsi moramo cepit. In zdaj je tu še PCT, ki spet sili k cepljenju samo delovno populacijo. Medtem pa imamo staro populacijo, 65+, ki je samo 70% precepljena, so pa najbolj ogroženi.

Zadnje čase se je sicer pojavil razlog za cepljenje, t.i., long kovid, ampak spet ni nikjer nobenih številk okoli tega in valda je folk skeptičen.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Jaz se ne prepiram in jaz nisem tebe repliciral. In ja, še enkrat ti bom enako povedal kot v prvem odstavku ker očitno ne razumeš ali pač nočeš razumeti: cepljenje je odločitev vsakega posameznika in vsak VE zase kaj je za njega najbolje. Nisi pa ti in tebi podobni jebena Baba Wanga da boste usmerjali ljudi kako se naj odločijo. Morda je stvar dobra zate ampak še ne pomeni da si se prav odločil ali da je dobra za koga drugega, zato ne moreš drugim govoriti kaj NAJ storijo, kaj je pravi in kaj narobe, lahko samo podaš mnenje kaj se tebi zdi primerno in kaj ti misliš da je prav. Tukaj pa se debata konča. Če pa sem se slučajno kje nerodno izrazil in komu poskušal kaj sugerirati pa se opravičujem, ampak mislim da nisem.
No evo... spet drugi ne razumejo :obesise:
Sem ti že zgoraj napisal, da ne upoštevaš nobeno mnenje ampak kar nabijaš, kako je to vse OK. Argumenti so edino tvoji edini oh in sploh. Vsi drugi so dezinformacije itd itd. Praviš, da je odločitev vsakega posameznika, vendar mu na vsak način hočeš dokazati edino svoj prav. Če bi spoštoval mnenje drugih, ti ne bi bilo treba vsakega reciplirati, in nabijati poste. Nisem jaz nobena Baba Wanga in verjemi da tudi ti nisi.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.317
-8.958
113
Zadnje čase se je sicer pojavil razlog za cepljenje, t.i., long kovid, ampak spet ni nikjer nobenih številk okoli tega
Ti nekaterih številk ne vidiš, tudi če ti jih nabijejo na čelo z macolo.
Cifre in % so objavljeni, bilo je tudi že na forumu. Ampak to no ok zate, ti rabiš osebno dostavo z roza mašnco.

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
435
197
43
Zato:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.488
2.468
113
No evo... spet drugi ne razumejo :obesise:
Sem ti že zgoraj napisal, da ne upoštevaš nobeno mnenje ampak kar nabijaš, kako je to vse OK. Argumenti so edino tvoji edini oh in sploh. Vsi drugi so dezinformacije itd itd. Praviš, da je odločitev vsakega posameznika, vendar mu na vsak način hočeš dokazati edino svoj prav. Če bi spoštoval mnenje drugih, ti ne bi bilo treba vsakega reciplirati, in nabijati poste. Nisem jaz nobena Baba Wanga in verjemi da tudi ti nisi.

Drugi? Mislim da bolj ali manj ti ne razumeš osnovnih stvari. Daj me osvetlit, kaj točno hočem jaz dokazati? :) Seveda, jaz sem eden redkih v tej temi ki razume nekoga ki se noče cepit, ne razumem pa hrati takega ki se noče cepit in vodi neko kampanjo proti.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.488
2.468
113
cepljenje je bila odločitev vsakega posameznika do 15.09.2021, ko je vlada z odlokom za marsikoga, ki se v normalnih razmerah nikoli ne bi šel cepit, ustvarila življenske pogoje ki so ga/jo v to prisilili

Poznam kar nekaj necepljenih ljudi ki še danes normalno hodijo v službe. Kot pa sem že omenil, v petek se odloča ali je to sploh ustavno ali ni. Do petka pa bodo verjetno še zdržali? Mater... ste najbolj pametni, ustavni pravniki, strovnjaki za medicino, biologijo, ne znate pa za 14 dni izigrati teh bogih odlokov in zakonov. A rabiš pravno pomoč?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.765
-4.601
113
Nekako ni higienično kar naprej govoriti o pokojnici iz Bruslja, saj je znano, da je umrla zaradi neustrezne zdravstvene podpore po nastalem zapletu.
Tako da ja, po cepljenju so se ji pojavili strdki, ampak če bi bila doma, bi bil konkretno njen zaplet ozdravljiv.
20-letnica, ki je umrla danes je imela povsem enak zaplet, kot pa tista iz Bruslja. Zakaj pa potem to 20-letnico niso pozdravili?

Da je tista v bruslju umrla zaradi neustrezne zdravstvene podpore je pa itak fake news cepilcev, da še naprej lahko nabijate kako so cepiva varna.
Dokler ne bo v Bruslju nekdo v zaporu, zaradi malomarnega zdravljenja, bom kar verjel da je umrla zaradi cepiva.

• Všeč mi je
Reactions: LeQuack