Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.238
9.729
113
Seveda je bilo bolje da se cepi. Če na tehtnico postaviš tveganja za zaplet po cepljenju, na drugo stran pa zaplet po okužbi, je pravilna izbira, tudi za 20-letnico, vsekakor cepljenje. Tudi v Sloveniji obstaja(jo) 20-letnice, ki imajo po okužbi dolgotrajne posledice bolezni, za katere se ne ve, kako jih zdraviti ali odpraviti.

Vemo pa, vektorska cepiva za mlajše ženske niso priporočljiva. Glede na to, da smo že dolgo v fazi, ko si posameznik cepivo lahko izbere, je imela dotična možnost pretehtati tveganja enega in drugega in si izbrati tisto, kar je zanjo najbolj primerno.

Tako da se mi poziv ge. Beović k ustavitvi cepljenja s tem tipom cepiva zdi neprimeren in manipulativen.

Prepričan sem, da bi se dalo marsikatero od preko 4000 smrti z ustreznejšo zdravstveno oskrbo preprečiti. Ampak da bi to dosegli, v bolnišnicah ne bi smelo biti toliko ljudi naenkrat, kot jih je bilo. Tudi primer mladega, zdravega, fit očeta, ki sem ga že omenil, bi se ob manjši zasedenosti bolnišnic zagotovo končal drugače kot se je in ta oče bi danes, če bi bil še živ, s svojimi otroki verjetno nekje kolesaril.

Vem pa, da si takrat, ko sem primer izpostavil, prav ti rekel, da to, da ljudje za covidom umirajo, ni problem, saj ljudje pač vsak dan umirajo. Pohvalim, da si naenkrat bolj sočuten. Vseeno glede na tvoje reakcije dvoimim o tvojem sočutju in skrbi do soljudi.
Gre zgolj za nesrečen primer enega zapleta, ki se sklada s tvojimi neskončnimi blodnjami in ga boš sedaj, skupaj s primerom gospe iz Belgije, ponavljal v nedogled. Zato, ker pač paše v tvoj mehurček.

Edinost, sreča, sprava
k nam naj nazaj se vrnejo.
Dotična žal te možnosti ni imela, ker je vlada PCT pogoj uodlokila praktično čez noč. Torej je dotična, in z njo še kar veliko ljudi, imela precej malo alternativ. Kakorkoli pa obrneš, cepljenje 20 letnikov nikol ni bla prioriteta. Beović si samo javno pere roke, v resnici je lepo soodgovorna za vso politično greznico.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.288
1.319
113
43
Neumnosti. A imaš kakšen uradni link, da so jo zašuštrali zdravniki?
To je fake news cepilcev, da bi še naprej trajbali kako je cepivo varno.
Dokler ne bo v Bruslju en za zapahi zaradi malomarnega zdravljenja in posledično smrt je zame to fake news.
Je kr tako kak je Darwin pravil.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.488
2.468
113
hmmm in ti si doktor medicine, s svojim diagnosticnim centrom, da ves da ni res...

Glej čisto enostavno, o tebi se govori da nimaš nicka zastonj takšnega kot ga imaš. Ampak to ne pravim jaz, to se zgolj govori, ali je res ali ni pa težko rečem ker te osebno ne poznam in ne morem preveriti trditve. Kaj pa ČE je res...

Torej kako naj jaz vem da je to res ta človek ki bi naj bil in za katerega se predstavlja? Da ima res nek hud center in še najpomembneje, kako naj vem da ne pripada kultu zagriženih anticepilcev in kako naj vem da od zadaj nima nekega višjega interesa? Namreč antiwaxerstvo če se ga greš na visokem nivoju zna menda biti v tujini zelo donosno. Sploh pa ko nad naslovom videa vidim besede "ČE" izgubim še zadnji odstotek zaupanja in pač tega videa ne pogledam.

Razumeš? Kaj pa ČE boš ti jutri zadel sedmico na lotu? Ti jaz povem, ne boš je.

Torej enostavno, next...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Lejga tega... Kaj si spet spomin resetiral? :D

Kaj je s teboj? Dokler nisi sam na tapeti, ti je vse sprejemljivo, kajne? :D

Tako kot pri oni bjondi ki si je sama roko odrezala, te pa še tule vprašam : podpišeš bp. izjavo, da si popolnoma sam sebi odgovoren, če boš morda po cepljenju postal invalid ali celo umrl?

Ti je to sprejemljivo? Ti je sprejemljivo tako kot ko greš nov avto kupit, na poti domov z njim se pa zaletiš ker bremze niso delale? Ti je torej vse to sprejemljivo?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.370
16.674
113
Kaj je s teboj? Dokler nisi sam na tapeti, ti je vse sprejemljivo, kajne? :D

Tako kot pri oni bjondi ki si je sama roko odrezala, te pa še tule vprašam : podpišeš bp. izjavo, da si popolnoma sam sebi odgovoren, če boš morda po cepljenju postal invalid ali celo umrl?

Ti je to sprejemljivo? Ti je sprejemljivo tako kot ko greš nov avto kupit, na poti domov z njim se pa zaletiš ker bremze niso delale? Ti je torej vse to sprejemljivo?
Kaj ti spet bluziš? Zato, ker sprašujem darjana ali je pozabil že večkrat izpostavljeno zadevo mi zdaj podtikaš, da mi je vse sprejemljivo? Si ti malo prizadet ali kaj?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Glej čisto enostavno, o tebi se govori da nimaš nicka zastonj takšnega kot ga imaš. Ampak to ne pravim jaz, to se zgolj govori, ali je res ali ni pa težko rečem ker te osebno ne poznam in ne morem preveriti trditve. Kaj pa ČE je res...

Torej kako naj jaz vem da je to res ta človek ki bi naj bil in za katerega se predstavlja? Da ima res nek hud center in še najpomembneje, kako naj vem da ne pripada kultu zagriženih anticepilcev in kako naj vem da od zadaj nima nekega višjega interesa? Namreč antiwaxerstvo če se ga greš na visokem nivoju zna menda biti v tujini zelo donosno. Sploh pa ko nad naslovom videa vidim besede "ČE" izgubim še zadnji odstotek zaupanja in pač tega videa ne pogledam.

Razumeš? Kaj pa ČE boš ti jutri zadel sedmico na lotu? Ti jaz povem, ne boš je.

Torej enostavno, next...
A si ti tud v resnici tako pameten al samo na forumih? Doktor medicine, svetovne ekonomije ...al kaj si že?
Al samo strankarsko trobilo. S tvojimi izjavami si naredil kvečjemu antireklamo še do tistih skeptičnih, ki so razmišljali kako in kaj.
Pusti ljudi pri miru, ker vem da se ti j.... kako bo kdo živel.
Pa ni se treba zdej vžigati z raznimi izrazi, ki označujejo tebi neenako mislečih.
PS. Lahko se greš še enkrat cepiti z fajzerjem, ker menda so oni izumili tudi viagro. In zadeva menda deluje.
Lep dan

jest5

Guru
18. avg 2007
26.317
-8.958
113
Tudi.

Lenuh! Zalaufej google in si sam kaj poišči. Če znaš iskati neumnosti, boš našel tudi to.
Mama ti verjetno tudi ne briše več riti. Ali pač...

darwin

Majstr
17. avg 2007
652
426
63
Dotična žal te možnosti ni imela, ker je vlada PCT pogoj uodlokila praktično čez noč. Torej je dotična, in z njo še kar veliko ljudi, imela precej malo alternativ. Kakorkoli pa obrneš, cepljenje 20 letnikov nikol ni bla prioriteta. Beović si samo javno pere roke, v resnici je lepo soodgovorna za vso politično greznico.
Seveda jo je imela. Če še ne veš, si osebe v Sloveniji cepivo že dolgo lahko izberejo. Cepilni centri tudi javno objavljajo kdaj in kje bodo s posameznim cepivom cepili.
Lahko bi izbrala z mRNK cepivo. Po treh tednih bi vzela 2. odmerek in bi imela status cepljene osebe. Vmes bi se 3x testirala, kite za samotestiranje so študentje dobili zastonj, tako da ni mogla reči, da bi bila zaradi tega ogrožena njena eksistenca.
Če ni študirala in je bila zaposlena, ji je strošek testov kril delodajalec.
Res pa je, da je pod takim režimom takrat lahko zgolj študirala, delala in šla v živilsko trgovino. Ampak hej, to je še vedno bolje kot lani, ko je študirala na daljavo.

Do danes je bila, v manj kot 10 mesecih po prvem apliciranem cepljenju, polno cepljena že več kot 1/3 celotne svetovne populacije, več kot 45% ljudi pa je delno cepljenih. Razdeljenih je bilo preko 6,2 mlrd doz cepiva.
Seveda imamo pri taki hitrosti občutek, da je, ne glede na izjemno redkost težjih posledic cepljenja, absolutno število oseb z izraženim stranskim učinkom, še posebej, če o vsakem primeru več medijev dlje časa javno poroča, relativno veliko.