darwin a za 20 letnico je bilo bolje da se cepi, ker do sedaj se ni nobena 20 letnica umrla zaradi kovida?
V prvem valu bi tudi marsikoga resili ob bolj ustrezni zdravstveni oskrbi, to pa nihce ne omeni, samo 4000 smrti naprej gonimo?
Seveda je bilo bolje da se cepi. Če na tehtnico postaviš tveganja za zaplet po cepljenju, na drugo stran pa zaplet po okužbi, je pravilna izbira, tudi za 20-letnico, vsekakor cepljenje. Tudi v Sloveniji obstaja(jo) 20-letnice, ki imajo po okužbi dolgotrajne posledice bolezni, za katere se ne ve, kako jih zdraviti ali odpraviti.
Vemo pa, vektorska cepiva za mlajše ženske niso priporočljiva. Glede na to, da smo že dolgo v fazi, ko si posameznik cepivo lahko izbere, je imela dotična možnost pretehtati tveganja enega in drugega in si izbrati tisto, kar je zanjo najbolj primerno.
Tako da se mi poziv ge. Beović k ustavitvi cepljenja s tem tipom cepiva zdi neprimeren in manipulativen.
Prepričan sem, da bi se dalo marsikatero od preko 4000 smrti z ustreznejšo zdravstveno oskrbo preprečiti. Ampak da bi to dosegli, v bolnišnicah ne bi smelo biti toliko ljudi naenkrat, kot jih je bilo. Tudi primer mladega, zdravega, fit očeta, ki sem ga že omenil, bi se ob manjši zasedenosti bolnišnic zagotovo končal drugače kot se je in ta oče bi danes, če bi bil še živ, s svojimi otroki verjetno nekje kolesaril.
Vem pa, da si takrat, ko sem primer izpostavil, prav ti rekel, da to, da ljudje za covidom umirajo, ni problem, saj ljudje pač vsak dan umirajo. Pohvalim, da si naenkrat bolj sočuten. Vseeno glede na tvoje reakcije dvoimim o tvojem sočutju in skrbi do soljudi.
Gre zgolj za nesrečen primer enega zapleta, ki se sklada s tvojimi neskončnimi blodnjami in ga boš sedaj, skupaj s primerom gospe iz Belgije, ponavljal v nedogled. Zato, ker pač paše v tvoj mehurček.
Edinost, sreča, sprava
k nam naj nazaj se vrnejo.