Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

19. jul 2007
2.927
1.645
113
sem se pozanimal v treh najbližjih zdr.domovih če lahko dobim potrdilo da sem cepljen brez da mi cepivo vbrizgajo. Odg. prvega, po emailu: v našem zdr.domu se to ne da. Odg. drugih dveh, po telefonu: kot da sem jim povedal nekaj najbolj smešnega.
To se šališ, ali si dejansko težil že itak obremenjenim cepilnim centrom s takimi neumnostmi?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.238
3.600
113
Marlbor
sem se pozanimal v treh najbližjih zdr.domovih če lahko dobim potrdilo da sem cepljen brez da mi cepivo vbrizgajo. Odg. prvega, po emailu: v našem zdr.domu se to ne da. Odg. drugih dveh, po telefonu: kot da sem jim povedal nekaj najbolj smešnega.
A ni ta možnost omejena zgolj na zdravnike in politike? :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.418
3.533
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Kliči še na šolo letenja, da ti dajo izpit in licenco za pilota kar tako, ker jo rabiš...

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in tony

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.144
3.640
113
41
Lj
Koruptiven je vsak, vprašanje je samo denarja. Če bi tistim cepilcem ponudil milijon evrov bi ti vsak napisal kolikor hočešp potrdil, še za celo familijo, pa še kakšno masažo bi dobil.

• Všeč mi je
Reactions: tony

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.488
2.468
113
Jaz bi tudi crknil od smeha če bi me klical nekdo s tako butastim vprašanjem. Sicer pa jasno, interes farmacevtskih podjetij je velikanski, logično da so apetiti če je priložnost tukaj. Ampak kaj ti to pove? Da je v cepivih strup ali da samo hočejo mastno zaslužiti in izkoristiti priložnost? Ne vidim jasne povezave med interesom farmacevtov in famoznim strupom v cepivih? Pouči me. Sicer je pa tako, interes prav vsake veje industrije je čim večja prodaja in posledično čim višji dobički. Pa zato ni potrebno potrošnikov ubijati ali zastrupljati? Sicer nevem kaj si po izobrazbi ampak v naturi vsakega zdravega podjetja je širitev in maksimizacije prodaje ter posledično dobička. Niso to samo farmacevti.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.290
1.322
113
43
Če bi bilo farmacevtskim podjetjem tako samo do zaslužka nebi dal cepivo kr tko na trg. Misliš da bi avtomobilske firme dale vn avto brez testov pri trkih?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Če bi bilo farmacevtskim podjetjem tako samo do zaslužka nebi dal cepivo kr tko na trg. Misliš da bi avtomobilske firme dale vn avto brez testov pri trkih?

Saj jih niso izvajale, dokler ni konkurenca s tem začela. Popolnoma nepotreben strošek. Herbiji se še danes vozijo po cestah brez vsakih crash testov.
Potem so pa začeli opranoglavci najedat, tako kot danes tule pri cepivih, ko želimo nekateri vsaj malce zagotovila.

• Všeč mi je
Reactions: javr

javr

Guru
6. dec 2011
1.963
1.152
113
To se šališ, ali si dejansko težil že itak obremenjenim cepilnim centrom s takimi neumnostmi?
sem v situaciji, ko moram "prostovoljno in po svobodni volji" dovoliti da mi vbrizgajo neko mrnayxzžljb123 strupeno brozgo, ali pa se vsak tretji dan voziti 30 km do edinega test mesta, ki dela popoldan, in plačevati 12€. Tretja možnost ?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.302
11.305
113
kod Džej-Zija
sem v situaciji, ko moram "prostovoljno in po svobodni volji" dovoliti da mi vbrizgajo neko mrnayxzžljb123 strupeno brozgo, ali pa se vsak tretji dan voziti 30 km do edinega test mesta, ki dela popoldan, in plačevati 12€. Tretja možnost ?
Ostani doma. Glede na umotvore, ki jih tu deliš z nami (si šel resno vprašat po telefonu tak kretenizem?), dvomim, da v službi ustvarjaš dodano vrednost.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.488
2.468
113

Kdo pa pravi da jim ni samo do zaslužka? Seveda jim je v 99% samo do zaslužka, kar pa ne pomeni da je izdelek slab kaj šele škodljiv. Ti bi delal dolgoročne teste sred situacije ko je celi svet praktično obstal? Saj se zafrkavaš a ne? Ta podjetja so bila praktično forsirana izdati to na trg. Pa obračaš ti kakor koli hočeš. Še vedno so agencije tiste zadnje ki izdajo dovoljenja. Najbrž je bil to večstranski interes?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.824
10.018
113
MB
Jaz bi tudi crknil od smeha če bi me klical nekdo s tako butastim vprašanjem. Sicer pa jasno, interes farmacevtskih podjetij je velikanski, logično da so apetiti če je priložnost tukaj. Ampak kaj ti to pove? Da je v cepivih strup ali da samo hočejo mastno zaslužiti in izkoristiti priložnost? Ne vidim jasne povezave med interesom farmacevtov in famoznim strupom v cepivih? Pouči me. Sicer je pa tako, interes prav vsake veje industrije je čim večja prodaja in posledično čim višji dobički. Pa zato ni potrebno potrošnikov ubijati ali zastrupljati? Sicer nevem kaj si po izobrazbi ampak v naturi vsakega zdravega podjetja je širitev in maksimizacije prodaje ter posledično dobička. Niso to samo farmacevti.

le v kerem sektorju v nasi ljubi drzavi mamo ljudi za katere je denar pac nekaj kar se znajde na trrju vsakega 10ega v mesecu?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.824
10.018
113
MB
da tako razmišljanje imajo zelo pogosto tisti, ki hodijo v službo. ne delat. in večina teh je pač kje ...

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.896
-1.002
113
150.000.000 km away
tomi , tudi jaz ne razumem, kaj želiš povedati AvtoFun -u?
On je pač zapisal, da ne pozna veje industrije, ki si ne bi želela povečati dobička (jaz je tudi ne). In farmacija ima v trenutnih časih za to idealno šanso ... Da pa bi bil njen namen iztrebljat ljudi, pa tudi jaz ne verjamem.
Farmacija pač ni javna uprava, če si ciljal na to (kar se dela tiče). Ali kaj?

• Všeč mi je
Reactions: tony