Zakaj RADIO 1 ponavlja pesmi v nedogled?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Tisti, ki poslušamo radio več kot dve uri dnevno, smo vas že zdavnaj odpikali.
Ker vi ste po moje svetovni prvaki v ponavljanju komadov.

Najbolj smešna je pa tale vaša izjava :"saj imate občutek, da se pesmi ponavljajo."
Pa kakšen občutek? To je dejstvo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Evo, točno tako kot sem vam že na začetku napisal - povprečen poslušalec posluša 2 uri, naje... pa vsi tisti, ki radio poslušajo/morajo poslušati cel dan v službi.

Ampak je vseeno Radio 1 na vrhu poslušanosti, enako City in Center, ki enako štancajo komade. Tak je to, POP kultura je instant kultura in železo se kuje dokler je vroče. The Killers - Human bo hit največ 6 mesecev (kar je že izredna cifra, ponavadi so hiti 3-4 mesece) in v tem času ga je treba pač večkrat zavrteti. Brez skrbi, čez kak mesec dni ga sploh ne bo več nikjer za slišat, če so moji izračuni pravilni.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Mislim, da je možakar iz Radia1 jasno povedal zakaj so stvari kakršne so in na kakšno publiko ciljajo. Dvomim, da bi bili komercialno uspešni, če ne bi poznali in zadovoljili te ciljne publike. In komercialni uspeh je vse kar lastnike zanima. Torej je naše jamranje in pluvanje povsem brezpredmetno, ker lahko itak izbiramo med množico drugih postaj.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Ja sej sem spoznal, da je skoraj povsod enako.

Smo pa imeli Dur par let v službi, raznih country komadov ne morem več slišat
grin1.gif

Glede Radia Dur sem bil pa jst ful pozitivno presenečen. Sicer sem ga poslušal samo kakšnih 14 dni na šihtu pa se mi je zdel zelo na nivoju. Glasba raznolika, reklam ne preveč, med komadi so kaj pametnega povedali, ne pa tako kot na večini drugih komercialnih radijev, ko se napovedovalci neki trudjo bit zabavni, potem pa ponavljajo posnetek enega štosa (ki je smešen glih samo njim) še ene 10x čez dan. Da o raznih Lanah "najmlajših voditeljicah" ne govorim... kje je fora, da 6 let staro punčko naučiš dva stavka, katera se zelo očitno ni ona spomnla. Najbolš, da na računalniku obdelajo svoj glas... efekt bo isti... obupen.

Čedalje bolj cenim iPod-a classica ...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Evo, točno tako kot sem vam že na začetku napisal - povprečen poslušalec posluša 2 uri, naje... pa vsi tisti, ki radio poslušajo/morajo poslušati cel dan v službi.

Ampak je vseeno Radio 1 na vrhu poslušanosti, enako City in Center, ki enako štancajo komade. Tak je to, POP kultura je instant kultura in železo se kuje dokler je vroče. The Killers - Human bo hit največ 6 mesecev (kar je že izredna cifra, ponavadi so hiti 3-4 mesece) in v tem času ga je treba pač večkrat zavrteti. Brez skrbi, čez kak mesec dni ga sploh ne bo več nikjer za slišat, če so moji izračuni pravilni.

Junija imajo Killersi koncert, tako da ... slabo se piše haterjem tega komada.
grin1.gif
Tud men gre na falus, čeprav mi ostala glasba od Killersev ni tako napačna.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Korektno od Radia1, da so povedali kako je. In isto je verjetno pri večini ostalih komercialnih postaj...

Čeprav, te ta programska politika kdaj tudi tepe po glavi. Kakšno leto nazaj, so se psolušalci malce uprli Radiu HIT. Oni imajo podobno usmeritev (mogoče malce bolj široko, predvsem ob večerih) in poslušalcem to ni bilo všeč. Vedeli pa so, da neradi vrtijo narodnozabavne komade. in je bilo kakšen mesec in pol prav zabavno poslušati raznorazne glasbene želje. Vsaka tretja je bila za Golico
grin1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Če strnem tole PR sranje,

vrteli bomo tisto kar prinaša denar in tisto kar obična raja požre brez ugovora.

Hvala ter lep pozdrav direktor.

hysterical-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj je jasno napisal, da vrtijo tisto, kar prinaša denar. A bi moral bit komercialni radio v bistvu dobrodelna ustanova in jim ne bi smelo bit mar za denar?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
In zato je potrebna razlaga v obsegu A4 formata?! Ne prenesem ljudi, ki mi poskusajo prodati nekaj neokusnega zavito v sladko skorjo.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Preklopi na drugo postajo.... ja, tako preprosto je. Tudi avta ne boš peljal k nekemu avtomehaniku, če te je nazadnje nategnil. Ga bo že konkurenca odstranila ali izboljšala.

Njim se gre za biznis. Dokler bo dovolj butastga folka, da mu bodo "prinašal" denar za slab program, ne vem zakaj bi spreminjal karkoli.

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Ponavljanje glasbe me š ene moti toliko kot debilni voditelji in njihov posiljen humor. Zame glavni zvezdnik debilnosti je Željko željkič al neki tazga z Expressa
bonk.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
ksz

Zanimivo, men je pa Radio 1 eden izmed redkih, ki so mi dejansko všeč zaradi tega, ker vrtijo stare komade, rock, 80s, 90s ... Sicer obolim ko v dnevu zaslišim že petič September - Cry for you, ampak okej, preživim ker mi je ostala muska kar po godu.
Nekaj časa sem bila "zvesta" Anteni, prepričana, da ni boljšega radia - no, khm khm - tam šele vrtijo res kar naprej eno in isto musko. Edino, kar mi je še všeč, je Birko, pa že tega nisem slišala sedem laških let.
Kot je že nekdo rekel - hvalabogu za online radie (HedKandi, Trance
srce-1.gif
sama največkrat kar to poslušam, če ne vrtim svojih 80s) drugače pa rešitev za vse tiste ki se vozite v avtu; mejte lepo na CD, pa vklopljene traffic novice pa je zadeva rešena ane. Tistih 10 minut če se vozite boste pa menda potrpeli z nekim radiem, pa magari če je Radio Veseljak al pa oni, cerkveni ki se mu zdaj ne spomnim imena lol??? Ušlo iz spomina.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Iz tega sem spisa sem razbral, da imate opico za računalnikom, ki pritiska replay tipko vsake dve uri, da se ponovi tistih sedem najedajočih komadov. Več jih na žalost še nisem zasledil, pa "poslušam" nehote vsak dan od 9-15 vaš radio.
A je tak težko na playlisto dat 100 hitov ki bi se ponavljal?
crazy1.gif

Mejduš, ko ne smem nastavit veseljaka ali pa radio 101.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Fantje in dekleta. Lepo bo treba šaltat iz Radia 1 na kaj drugega. Jaz že kakšno leto konstantno poslušam Radio Aktual, ki vsebolj pridobiva na veljavi. Ponavljanje istih skladb je precej omejeno. Se mi še ni zgodilo, da bi opazil isti komad v enem dopoldnevu. Mogoče potem popoldne. Razen danes zjutraj, ko je bil tema dneva medved - smo 2x slišali Tom Pace - Maybe. Ampak mislim, da je bila stvar povsem utemeljena. Najbolj kul mi je pa popoldanski termin, ki ga zabeli Simon s svojim črnim humorjem in sarkazmom. Sicer je tudi na tem radiu nekej voditeljev, kateri mi niso ravno najbolj simpatični - ampak kaj hočemo, vse ni za vsakega... Takrat pač šaltamo na Anteno in živimo srečno dalje.

Drugače pa, eni ste alergični na killerse. Jaz pa na Dan D - Google me. Ga ne morem. Ko zaslišim prve tone obvezno zamenjam radijsko postajo.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Usmerjeni ste na hite iz vseh casov. Hitov v zadnjih 40 letih je bilo toliko, da bodo prej vnuki prisli na svet ce vsak dan drug komad zavrtite. In ce slucajno zamudim poker face, human in se koga zaradi tega ne bom menjal postaje. In ne vem kdo dejansko poslusa neumno kvasenje PR sproduciranih studentov? Ce bi bilo mozno bi odstel par cekinov, da se znebim ponavljanja komadov (ki mimogrede unicijo se tako dober stiklc) in debilnih moderatorjev. Ze novice vsako uro in to v PIKO iste so za zile prerezat. Mi je pa jasno, od informativca se potegne denar...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ne poslušam radia, v avtu imam traffic report na val 202.

Če se mi pa kdaj v službi ne da vrtet muske, pa naštimam radio slovenia international, ko tam začnejo drekat dam na val 202, če drekajo hkrati na obeh, sem spet DJ.
grin1.gif

Razen teh dveh radiev, dobim pike po parih minutah. Od radio moderatorjev, bedne muske, ponavljajoče muske, bednih nagradnih iger, reklam 70% časa, novice pet do četrt čez uro
bonk.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Glede klicev poslušalcev zmaga Zeleni Val - smeha polna vreča... tudi ko se ne zdijo smešni ne voditelju ne sebi
grin1.gif