puf v kafani

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ni čist. Jest kot birt bom od banke dobil dnar, če je avtorizacija uspešna. A ma gost dnar ko pride obračun mene ne zanima. Tisti trenutek, ko sem s kartico uspešno opravil transakcijo nisem več v žlahti s pijančkom ali banko glede plačila.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.956
113
v lokalni ostariji
Roberto, ti ce gres na puf jest v goatilno je isto kot da b placu s mastercardom... Nekako... V vsakem primeru si konzumiral danes nekaj kar bos poplacal drug mesec... Zdaj ali gostinnicar to sprejme al ne je pa drugo... Je pa tak da goatilna mora delat na necem vec... Pir kups in spijes lahk tud pred trgovino

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.997
6.611
113
Če bi bil birt, bi vedel kaj se bolj splača dolgoročno. En mesec brezobrestno kreditiranje ali ne...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Lejte, to vse skupaj pač spada v družabnost. Saj ne greš v gostilno izključno zato, da se ga uliješ
rolleyes-1.gif
. Greš zaradi družbe tam, kar sicer zlahka postane navada.

Nekako tako kot pri naših vrlih babnicah, ki pridno hodijo enkrat tedensko "na čvek" k frizerki, kozmetičarki, ... astrofizio...?? nevemkakšni terapevtki na pranje možganov itd.

Kdo bi sedaj nam, možakarjem takšne stvari zameril?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa misliš da se babe na puf frizirajo?
Pa mislite, da ko ko tak pijanček prestopi v krtovo deželo da svojci (če jih ima in so pri denarju) pridejo plačat oivske pufe? Da ti sociala nakaže denar?
Konec koncev je vaš denar, samo ne potem jokat v smislu 'kja sedaj, pil je na puf, ni ga več, kako naj izterjam dolg?'

To je sicer moje stališče, imam do pijančkov in njihovega načina življenja ničelno toleranco.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ampak
smile-1.gif
, to je biznis. Če to ne bi bil, tudi birtov in frizerk ne bi bilo.
V biznisu moraš pa marsikakšen manever upoštevati, tudi pijačo na kreeedo
wink-1.gif
.

Ma ja, saj vsi vemo, za kaj se gre. Zato pa je za čisto tazaden primer vključeno v legendarnem "Očenašu" tisto - "in odpusti nam naše dolge kakor tudi mi odpuščamo ...
smile-1.gif
)"

Tako da - ajd fantje, gremo v gostilno - ti častiš (
hysterical-1.gif
)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Jaz ne vem, kje nekateri živite... Na kredo se pije in je in se je od nekdaj. In ne gre samo za pijancke, ki tisti moment nimajo. Če se je človek ravno sprdne, da bi nekaj spil ali jedel, gre v gostilno, pri tem pa ni ovira ali ima tisti moment tosl s seboj. Kot dodatna ponudba. Enkrat na mesec se pa črto potegne in plača. Razmišljajte o tem kot kartice z odloženim plačilom.
Ja seveda no, potem pa to pojasni inšekciji fursa, ki ti pride preštevat cente v blagajni.

Jaz sem imel tak bife in ni bilo nič na puf in je dobro laufal.

Tiste zgube naj imajo kar drugi gostinci, kdo si bo zapomnil vse tiste rdeče kishte, danes bi pili, jutri amnezija.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Jaz ne vem, kje nekateri živite... Na kredo se pije in je in se je od nekdaj. In ne gre samo za pijancke, ki tisti moment nimajo. Če se je človek ravno sprdne, da bi nekaj spil ali jedel, gre v gostilno, pri tem pa ni ovira ali ima tisti moment tosl s seboj. Kot dodatna ponudba. Enkrat na mesec se pa črto potegne in plača. Razmišljajte o tem kot kartice z odloženim plačilom.

No mislim, da smo že malo prerastli čase rovašev....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Maš prav. Jaz ne bi. Pa tisti trije podpiralca šanka gor ali dol. Pri nas (lokalno) je do sedaj še vsak najemnik hitro zaprl gostilno, ko je podpiral lokalne pijančke za šankom.
Ali boš izbral nekaj zabuhlih fac, ki ponavadi zapovrh še smrdijo kot pokvarjen sod vina in s tem odgnal večino drugih ali pa boš odgnal tiste tri posebneže in imel ostalo klientelo...
Osebno, tudi če sem v tranzitu, se izognem lokalom kjer kraljujejo pufarji... ali pa se obrnem... Bom že našel kafano, kjer bo normalen folk.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.956
113
v lokalni ostariji
Kako pa prepoznas pufarja in normalnga pjancka? Gostilne zivijo od pjanckov. Odzenes tiste tri. Tisti povejo da tm pa tm je jebeštrga k je nou gazda. Pa se preselijo k sosed...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Kako pa prepoznas pufarja in normalnga pjancka? Gostilne zivijo od pjanckov. Odzenes tiste tri. Tisti povejo da tm pa tm je jebeštrga k je nou gazda. Pa se preselijo k sosed...
Pajzli živijo od pijančkov, imaš kupe uspešnih lokalov, ki ne potrebujejo pijančkov.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.956
113
v lokalni ostariji
Numy se strinjam, eni lokali dobro zivijo samo od kavic. Ampak je vec dejavnikov...

Mistc ja jih mam kar nekaj ki sem jim dal na puf. Ampak ce vprasa ni problem težava so tisti ki si puf sami vzamejo...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
pa dobr, zadnjih 10 postov vsi trobite v svoj rog. in vsak ima po svoje prav.

kaksen je lokal od OT pa sam najbolje ve, im se bo tud sam odlocil v katero vrsto lokala se bo usmeril v prihodnje.

vsako mesto ima pajzle in resne lokale. prezivijo vsi lastniki, tako da je ocitno v obeh primerih to dobickonosno. nisem pa še slišal, da bi zaradi pufarjev kdo propadel, slišal sem pa ze za take ki so zaprli zaradi nove politike, ali so pa vsaj na škrge dihal ene 2 leti, tok da so prisle nove stranke...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
O.K., se zgodi, vsak kdaj pozabi, in ni panike. Ampak kaj naredit, ko oseba, ki se predstavi kot uglajen gospod, se ga je že večkrat videlo v kafani, se zapiše 3 dni zapored (vsakič itak pri drugi kelnarci) in izgine neznano kam?
confused-1.gif
Osebje naj ima enostavno navodila, da naj pokasira takoj. Taki stranki se pove, da tako ne gre in da v nasprotnem slučaju kličete policijo.
Kelnarce imajo ves čas telefone po rokah, naj ga pa še slika.
Na puf se enostavno ne daje, nikomur.
Jaz sem tudi imel svoj čas bife, enostavno nisem začel s to prakso. Ko kdo jamra, da drugje pa dajo, mu lepo rečeš, naj gre kar tja.

Ni potrebe po nesramnosti, samo malce odločnosti.

S tako prakso mali bifeji in vaške gostilne propadejo. Pjanci so tam zato ker jim omogčaš pufanje in ker so s tem vezani nate .. če jih odjebeš, ne pride več nikoli, pa tudi ostalim se s tako prakso zameriš. Pri nas recimo (ok vukojebina pač) ja čisto normalno da "te zapišejo", koneckoncev dostikrat folk pride pit pa nima niti denarnice s sabo (gozdarji, kmetje, drugi delavci) ali pa se plačuje kakšne runde pa zmanjka "fonda" ne da bi sploh kdo vedel da je zmanjkalo vsem denarja!

Ja sem bil tudi že kdaj zapisan, še večkrat smo pa kakšno gajbo odnesli za po poti in jo naslednji dan vračali (polno jasno)!
grin1.gif
Eno je, če nekdo hodi na puf piti vsaki dan in potem ga loviš okol, kot je napisal, drugo je pa, če nekdo gre z njive, službe .... in slučajno nima denarja s sabo. Žeja pa pritiska.
Za tistega, ki mu je v navadi piti na puf, potem pa še kasneje ne plača, da ga moraš loviti, je edini način, da mu pač ne daš pijače, dokler ni tedenski/mesečni zapitek plačan. Pa ne se bati, da boš gosta zgubil. Sej tako al tako nimaš nič od njega, če ne plačuje. Pa tud zgubil ga ne boš, ker takšen je navajen po gostilnah plazit. Tako ga boš navadil, da bo vzel denar sabo ali pa da ne bo več alkoholik. Res da bo nekaj dni siten kot driska, ampak se bo že navadu.
No, goste sam najbolje poznaš in ugotoviš, kter res pozabi ali zmanjka, pa prinese.... temu nima smisla ne dati. Zgoraj opisanim pa.... hebi ha....

Orlin

Zelenc'
8. okt 2007
15
0
1
Nekoč, kakšnih petdeset let nazaj, sem videl v gostilni nad šankom sliko. Prikazovala je pokopališče, v ospredju pa je bil grob s spomenikom. Na eni strani je rasla vrba žalujka, na drugi strani pa je stal možakar, ki je tako jokal, da so mu solze v potoku tekle po licu. Rdeč nos, preluknjan klobuk, raztrgan suknjič in prazna steklenica v žepu so izdajale tipičnega pijančka. Na plošči spomenika je bil napis: Tukaj počiva naša dobra Porga. Beseda porga izhaja iz nemščine: auf Borg = na kredit.

Gostilničarka je že zdavnaj pokojna, pokojni je tudi njen sin, ki je za njo prevzel gostilno, vendar ni umrl kot gostilničar, saj je gostilno prej zaprl.

Torej dati nekomu na kredo, pomeni nekoga kreditirati. Ali se boš s tem ukvarjal in kako boš ugotavljal pomemben del kreditiranja, to je kreditno sposobnost, je seveda tvoja odločitev. Druga stvar je seveda, kakšne goste si v lokalu želiš.

Želim ti, da se pravilno odločiš in da ti lokal nese. Dobiček, seveda.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
da jih je ogromno ne bi rekel. So pa sigurno.
Se spomnem pred leti, ko je tip nekaj kupil od soseda. Niti ne vem več kaj. Bila je pa majhna vsota. Je rekel tip "bom ti prinesel denar jutri" . Mu je takoj sosed odgovoril "potem pridi pa še jutri odpeljat. Če imaš za v gostilno denar, boš imel tudi za to". Kolk sm pa poznal tipa, je zmeraj v gostilni imel denar.
Očitnosi takšni najdejo vsak svojega kreditodajalca