puf v kafani

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Prej jih boš navadil na red (takšen ali drugačen) bolje bo. Ta trenutek ko je lokal menjal lastnika je še čas, da vzpostaviš svoj sistem.....čez pol leta ti bo vsak rekel "Zakaj smo pa do sedaj lahko, pa si bil tudi ti lastnik".

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
..... Nema, ce kafana bazira na pufu je ni vredno imet. fertik. --.
Kaj pa ko država bazira na pufih? Pa je že v planu proračuna, da bo država več zapravila kot kasirala?

Je tako državo vredno imet? Smo lahko ponosni nanjo?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Ko smo mladci zahajali po šoli pit v Društvo upokojencev v Mb, je bil pri šanku listek z napisom:
Zapitek se plača takoj!
in drugi:
Petje prepovedano.
To so bli cajti
cool-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.803
1.605
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Sedejson pravi:
tudi lokalov je dosti, kjer se lahko folk podruži, zato to, če ga k meni nebo nima kam it, nažalost odpade.

Se pravi, se na nek način boriš za stranke, ki ne plačujejo? To je morda nekoliko provokativno vprašanje...z namenom da sproži razmišljanje.

B81

22. jul 2007
37.054
10.564
113
KSZ

Ko so plače ali penzije, naj kelnarca, katero poznajo, lepo reče, da naj plača cel puf, šef pa mu časti pivo. Če je zapitek kulturne višine, se od enega eura (nabavna za pivo ali koliko pač stane) ne bo bankrotiralo, bo pa vsaj ob približnih datumih poravnal zapitek...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Neko višino pufa postavi do kolk € je razumna meja.
Itak se ve kdo se pufa. Prepreču ga ne boš ker potem bodo šli pufarji drugam in boš lahko kar ob lepo vsoto €
Pa dobro je če se podpiše na račun ker so primeri, ki potem vse zanikajo.

Lahko pa rečeš, da si imel inšpekcijo in so zamorili zaradi tega

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Te zadeve je težko točno določiti.
Imaš stranko, lokalnega pijančka, ki bo cel mesec pil na puf, prvega pa ti bo prinesel denar za cel mesec nazaj.
Imaš modele, ki se delajo frajerje, parkrat častijo, potem pa pije na puf en mesec in gre drugam - "izgine".

Če si nov najemnik, se pozanimaj o stalnih gostih.
Magari napij enega pijančka for free in ti bo vse povedal.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.239
2.821
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

S tako prakso mali bifeji in vaške gostilne propadejo. Pjanci so tam zato ker jim omogčaš pufanje in ker so s tem vezani nate .. če jih odjebeš, ne pride več nikoli, pa tudi ostalim se s tako prakso zameriš.

Žal imaš prav. Vaški pajzli pa tudi pajzli v mestu kamor zahajajo predvsem redne stranke iz bližnje okolice, ki se počutijo, kot, da je lokal njihova last in so prepričani, da majo v njem več pravic, kot kelnarca in lastnik, so obsojeni na kreditiranje teh pijanskih zgub. Osebno ne bom nikoli razumel v čem je fora pitja na kredo. Če imaš denar greš pit, če ga nimaš ostaneš doma. Kaj ni jasno? Prav tako pa mi ni jasno kaj se mota po glavah tem gostincem, ki odobravajo pufe? Res pa je za lastnika neprecenljivo, ko mu dolžnik končno prinese denar in mu ob tem zabrusi ; jaz sem ti kupil stanovanje in avto
bonk.gif

Osebno nebi nič dajal na puf, nikomur nič! Če bi zaradi tega zgubil vse stranke bi pa zaprl in se vrgel v drug posel, ker je škoda živcev in časa se zajebavati s temi debili, če ne gre, ne gre. To je samo moje mnenje, ni ga potrebno upoštevati ampak boljše rešitve nimam in tudi ne verjamem, da obstaja.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.956
113
v lokalni ostariji
Kar nekaj gostiln je propadlo zato ker so vaske pjancke steral. Eni so se hotl it fensi smensi pa so jih odgnal od sankz... In so zaprl.

Treba se zment kdaj se dolg poravna. Alpa prepise parcelo... Se je dost gostilnicarjev tko ornk poredil.

Itak pa mors izvedet kdo je reden kdo blizu... Kdo pa padalec... Mal obcutka. Ni gostilna za vsakega

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
A da je tak folk, pa to so kronične vaške pijane mavre.
Poznam to, ker sm iz vasi, sam men tud na misel ne pride, da nebi plačal

jest5

Guru
18. avg 2007
25.964
-8.672
113
Primerček z grape. Na ta način ima recimo dosti parcel z vasi Zakojca lastnike v vasi Bukovo. V Bukovem je bila gostilna
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

hysterical-1.gif

Če ima vas 4 pijančke, se splača gostilno odpreti.
smile-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Točno to. Če pač nimaš, ostaneš doma. Ali pa v štacuno po 6pack.
Zakaj v štacuni nobeden ne pride na pult, zloži robo gor in reče - a me lahko zapišeš, prinesem drug teden? WTF?
Razumem gozdarje, kmete itd, ki pridejo iz gozda/njive in nimajo denarnice s sabo. Pa pri takem delavnemu človeku točno veš, da ti bo prinesel.
Kaj si pa mislijo tiste pijavke, ki zjutraj vstanejo in pogledajo v denarnico in je prazna? A to si reče, ajmo, gremo tjale, k je nova kelnarca, bom enga al pa dva na puf spil, pa še ene čike zraven vzel? Al kaj mu to špila v glavi?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Še ne dolgo nazaj je v lokalnem mercatorju v sosednji vasi mojih staršev bil na voljo zvezek, kjer so si mnogi nakupe zapisovali, ker pač niso imeli - je pa dejansko šlo za revne familije. Taisti so šli potem še na pivo v bife od KZ, enako na kredo. Predvidevam, da je to z davčnimi blagajnami to sedaj passee, razen v bifeju.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.956
113
v lokalni ostariji
Povsod po vaseh itd so se "zvezki" pa se zapise... Tud zdj k je davcna blagajna
wink-1.gif
kr nej pise, v enem trenutku pobrat najprej traktor potem pa bajto... Tko se je zmer delalo... Od pjanckov gostilne zivijo. Upam da noben ne misle, da zivijo od tistih mulcev k pridejo na 1 kavico pa vodo in sedino 4 ure...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V naši lokalni štacuni je isto bilo... S tem da je tja hodil nabavlajt pijanček-socialni problem in je potem ta račun (samo živila in brezalkoholno pijačo) poravnala občina...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.997
6.611
113
Jaz ne vem, kje nekateri živite... Na kredo se pije in je in se je od nekdaj. In ne gre samo za pijancke, ki tisti moment nimajo. Če se je človek ravno sprdne, da bi nekaj spil ali jedel, gre v gostilno, pri tem pa ni ovira ali ima tisti moment tosl s seboj. Kot dodatna ponudba. Enkrat na mesec se pa črto potegne in plača. Razmišljajte o tem kot kartice z odloženim plačilom.