Zakaj RADIO 1 ponavlja pesmi v nedogled?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mislim, da jim je vseeno, tako ali tako gre denar v SAZASove žepe, Madonna in U2 se mi zdi, da kaj dosti ne dobita od njih, pa če jih šopajo 24/7.

Kaki pogoltneži za denar pa SAZAS je, si pa ogledaš na njihovih pogostih vprašanjih uporabnikov. Glede na prebrano moraš plačati pristojbino celo, če ti na vaški proslavi materinskega dneva brezplačno zapoje otroški zborček kako nekoliko modernejšo pesem. To petje pa jim moraš v vsakem primeru prijaviti.
stupid-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Enkrat do dvakrat dnevno hodim na kavo v lokal, ki ima radio blokiran na Radio 1.
Včasih imam občutek, da v tistih 30-ih minutah, ko sem v lokalu, zavrtijo kakšen komad dvakarat.
Poln penis imam tudi mame Manke (res jim nekaj manjka v glavi, da jo gonijo in jo omenjajo vsakih deset minut).
Tudi tista dva dolenjska debila (soseda), ki se vedno skregata po minuti pogovora, sta mi čisto mimo...
Za poslastico pa moram poslušati še nekaj bedastih pesmic tipa "Več dobre glasbe", ki jih pojejo neki njihovi radijski amaterski zborčki...

Ker verjeno zaradi enega gosta ne bodo spreminjali postaje, se bom iz tega kafiča prav kmalu poslovil.
Izračunal sem, da v kafiču mesečno popijem za okrog 80 evrov kav, torej bo lastnik kafiča zaradi predvajanja idiotske radijske postaje samo na meni izgubil 1000 evrov letno...

Dvomim, da mu radio 1 plačuje 1000 evrov letno, da vrti te bedarije in nebuloze...
Seveda pa se bo poleg mene našel še kakšen gost, ki ne bo pripravljen prenašati tega teroriziranja...

Nazadnje urejeno:

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Tudi jaz sem prisiljen poslušati Radio in se strinjam z vsemi pripombami na njegovo glasbo. Nekako jih moramo opomniti, da bodo pogledali na Alter in katero rekli v obrambo ter spremenili programsko shemo.

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik baufix pravi:Sem prebral pravilnik oz. tarifo. Zanimivo.
Se opravičujem za off topic, ampak vseeno: kako potem SAZAS reši zadevo naprej, če npr. radio vrti MADONNO 5 ur, U2 pa samo 5 minut. Ker iz (bežno prebrane) tarife je videti le, da hočejo 10% dohodka radia, ostalo pa jim ni pomembno.

Ja teoretično bi se teh 10%, če bi celoten radijski program zajemal samo 5 ur Madonne in 5 minut U2, razdelilo med avtorje Madonne in U2 glede na minutažo predvajanja. Če bi tarifa 10% znašala na primer 1.000 EUR, bi torej bruto nadomestilo za avtorje Madonninih skladb znašal 984 EUR, za U2 pa 16 EUR.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Jaz kot prvo sploh ne vem, zakaj bi poslušal radio. Sem bil dva meseca brez svojega avta, ergo sem mel samo radio na kasete, pa sem raje koloteke poslušal.

B81

22. jul 2007
37.700
10.960
113
Kam to hodiš?

V Mladi Lipi v Mariboru so imeli en čas na steni list, da nimajo radia, ker ne podpirajo sazasa, pa tak dalje in so imeli televizijo na glas pa na en music kanal...
zdaj pa imajo že spet radio pa tistega lista ni več.
Mogli bi tem pobudnikom tega malo gume predret.

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kam to hodiš?

V Mladi Lipi v Mariboru so imeli en čas na steni list, da nimajo radia, ker ne podpirajo sazasa, pa tak dalje in so imeli televizijo na glas pa na en music kanal...
zdaj pa imajo že spet radio pa tistega lista ni več.

Seveda, verjetno zato, ker jim je potegnilo, da morajo za televizijo prav tako plačevati Sazasu
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz bom pa takole rekel - meni pa to paše - rad slišim hite in ponavadi mi čez teden, ko sem za kompom in v pisarni drugega radia ni, kot preko neta, vedno poslušam Anteno oz. R1. ostali radii mi ne sedejo predvsem zaradi moderatorjev. no, saj tudi na Anteni in R1 kakšnega ne morem slišat, ampak se hvala bogu njihovi termini ne pokrivajo.

čez vikend pa vedno laufa shoutcast, ko sem ponavadi dlje časa za kompjuterjem.

p.s.: za kompom sem ponavadi nekje 2 - 3 ure, pa se mi nikoli ne zgodi, da bi en komad slišal dvakrat (na eni postaji)

B81

22. jul 2007
37.700
10.960
113
Pol pa radio city poslušaj....zjutraj do 7. ure majo prav fajn...samo potem se pa začne tisto sr......ko t je omenil en prej....are we human...
bonk.gif

Ostale postaje pa ne vem, moderatorji se mi zdijo nekak prisiljeno ´smešni´ ....

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
Sem pa mislil da smo edini ki nam gre to "Več iste glasbe... Radio enaaaaa!!!" že krepko na živce.
10.gif

Hvala Bogu, da je do nas prišel signal Radia Hit, ki je za razliko od Radia 1 veliko bolj dinamičen oz ima bolj pestro glasbo.
aplauz.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Zgleda imajo glasbe za max. 3 ure.

Sicer pa niso edini. So skoraj vse(RŠ izvzet) postaje iste. Tisti drek od komada "are we human, or are we dancers"(ne vem kdo izvaja, ali naslov dreka) preklet bruh, je na pol ure na katerokoli radijsko postajo prešaltaš.

Pol pa še poker face, in je dan popoln.

Sicer so to bli dobri komadi ampak kaj ko jih v roku enega meseca tako zlajnajo da prešaltam pa raje poslusam reklame, kot pa
eno in isto pesem...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.381
113
Ne pozabimo na radio ekspres kjer imajo največje uspešnice, najboljše vreme, najboljši info, nato pa tisti željkič pove nekaj kar mi ne bi bilo smešno tudi če bi poslušal mrtvo pijan, nato pa se dve ženski tako prisiljeno zasmejeta da sem prvič mislil da se je eni zaletelo in kašlja. Dolgo sem jih poslušal zaradi glasbe ker tudi meni dvigne pritisk "Are we human" (zaradi tega komada ne grem na koncert killersov pa čeprav je firma dala zastonj karte), ampak je to stalno ponavljanje tega da sledi največja uspešnica sodu izbilo dno. Sedaj poslušam RSI.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Ar ve hjuman, ar ve densers, pikčers of me, pikčers of ju... Ja ja imamo mi r1 v službi pod n1. Popizdil bom en dan glede tega

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Radio HIT in reklama za aspirin s tistimi debili in s tem kretenskim komadom - me je že melo da zabrišem monitor skozi okno.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
sodeloval sem pri anketi za R1,zadeva je izgledala takole,zarolal so nam odlomke 600 komadov in ti si na kompu klikal ne prenesem do zelo mi je všeč...predvidevam da so potem na playlisto dali 100 najbolje ocenjenih komadov (kje zavraga je pa metal in hardrock,kjer sem veselo klikal pluse??? imeli so namreč celo po en komad od metallice,mejdnov,cultov,nightwish in black sabbath)
bonk.gif

Radio1

Zelenc'
15. apr 2009
1
0
1
Spoštovani,

na Radiu 1 spoštujemo različna mnenja in se skušamo na vsa tudi odzivati. Naj vam pojasnimo, da skušamo kot komercialni radio zadovoljiti čim več poslušalcev, zato se zavedamo, kako pomembne so vaše želje.

Prav zaradi želje, da se čimbolj približamo poslušalcem, preverjamo priljubljenost pesmi različnih zvrsti in izvajalcev v našem centru za medijske raziskave. Naj vam pojasnimo, da glasbo za Radio 1 izbiramo tako, da med novimi in tudi starejšimi hiti izbiramo pesmi, ki so po našem mnenju primerne za Radio 1. Naša usmeritev je tako imenovan format AC (adult contemporary), torej glasba, ki je primerna za odraslo publiko. Ker smo postaja AC-formata, naš namen ni ustvarjanje hitov. Predvajamo namreč predvsem skladbe, ki so že postale uspešnice in so všeč našemu ciljnemu poslušalstvu. To pomeni, da mora biti pesem ne samo stilsko in zvočno ustrezna, ampak tudi že znana uspešnica.

Naš namen je tako predvajati zgolj glasbo, ki je všeč poslušalcem – običajno so to že uveljavljene uspešnice. Te se predvajajo, vse dokler se njihova priljubljenost pri večini poslušalcev ne zmanjša. Dovolite, da vam še pojasnim, da so za naš radio, ki dejansko živi od oglaševanja, predvsem pomembne smernice konkurenčnega trga. Ta pa ugotavlja, da se je najpomembnejše prilagajati večini, ki sodeč po raziskavah v povprečju posluša radijski program manj kot dve uri na dan in so zadovoljni, ker v kratkem času slišijo najbolj priljubljene uspešnice. S tem pa se tisti, ki nas poslušate več ur dnevno ali cel dan, znajdete v slabšem položaju, saj imate občutek, da se pesmi ponavljajo. Da se izognemo prepogostem ponavljanju, skladbe razvrstimo v različne časovne bloke in na ta način poskušamo doseči kar se da veliko raznovrstnost.

V obzir je treba vzeti dejstvo, da so naši glasbeni okusi različni in je težko ustreči vsakomur. Naj pa še dodam, da se zelo trudimo izbrskati čim več dobre glasbe, ki bi ustrezala večini.

V upanju, da ostanete med našimi poslušalci, vas lepo pozdravljam,

Andrej Vodušek, programski direktor Radia 1