Zakaj RADIO 1 ponavlja pesmi v nedogled?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
A mi lahko nekdo razloži, zakaj se na Radio 1 ponavljajo iste pesmi po večkrat na dan? Pa ko mi gre že pošteno na živce, prešaltam na drug radio, pa Radio 1 ne povoham 2 meseca. In kaj se zgodi po dveh mesecih? Še vedno eni te isti komadi, po petkrat na dan.
Res mi ni jasno.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Ker so programski direktorji teh radiev neumni. Cikel komadov imajo na 4 ure, sploh teh, ki naj bi bili najbolj popularni.

Zgleda imajo glasbe za max. 3 ure.

Sicer pa niso edini. So skoraj vse(RŠ izvzet) postaje iste. Tisti drek od komada "are we human, or are we dancers"(ne vem kdo izvaja, ali naslov dreka) preklet bruh, je na pol ure na katerokoli radijsko postajo prešaltaš.

Kam se je izgubila prava glasba? Evergreeni, klasike starega rocka...

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Hvala bogu za RSi
tongue-1.gif

Drugače mi gre pa pri teh "novodobnih" slovenski radijskih postajah najbolj na živce "preview" naslednjega komada. Zarolajo 15 sekund komada in potem povejo, da bo na vrsti takoj po prometnih informacijah. Seveda je pred in po prometnih informacijah še oglasni blok. Takoj ko slišim ta preview, zamenjam postajo. Od komercialnih mislim, da samo Hit nima tega.
crazy1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Evergreeni in klasike starega rocka so pa spet ena vrsta, ki bi se je kmalu naveličal. Saj imaš tudi take radije, ki samo to rolajo in imaš po enem dnevu dovolj. Meni so všeč radiji, ki špilajo zelo različno in se ne ponavljajo preveč. Na valu 202 so sposobni spustit muziko, ki je ne slišiš nikjer drugje. Pa še kaj pametnega vmes povejo namesto debilizmov iz komercialnih radijev in napovedi komadov za 2 minute naprej. Oglasne oddaje na valu 202 so pa vseeno razred zase v negativnem smislu
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Evergreeni in klasike starega rocka so pa spet ena vrsta, ki bi se je kmalu naveličal.

V tem stilu naprej. Sej me ne moti kakšen pop vmes ali kakšen sedajšnji hit, ampak to kar se rola po teh R1, Center(kdo jim bo povedal da narobe naglašujejo?), Antena, Hit in ostali komercialen bruh je pa res žalostno.

Začnemo dan z Nejšo in končamo z Ðibonijem
bonk.gif

Hvala falusu za internetne radie.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pogovarjal sem se z zaposlenimi na Centru glede ponavljanja in so mi iz predala izvlekli izračune koliko časa povprečno poslušalec posluša radio, bilo je če se ne motim 2 uri. Kar pomeni, da ''morajo'' hite tolikokrat ponoviti, da jih bo povprečen poslušalec enkrat zagotovo slišal. Najeb... pa vsi tisti, ki hočejo radio poslušat cel dan. In ker imajo vse komercialne postaje enake izračune to pomeni, da tudi če se ene naveličaš in preklopiš na drugo, boš vletel v isti šmorn.

Recimo primer njihovega izračuna povprečnega slovenca in privabljanje le-tega k poslušanju: prideš v kafano in vrtijo Center, piješ kavo 1 uro in v tem času slišiš same ''dobre'' komade (kak komu, ali ok, to so naj hiti na tem planetu). Si rečeš: ''opala, ta Center je pa dober'' in si ga nastaviš v avtu, kjer ga poslušaš 10 min od doma do službe in nazaj, kjer slišiš samo 2-3 ''dobre'' komade in si zadovoljn, rečeš še ostalim kak je Center fajn.

V tej zgodbi pa najeb... kelnarca v kafiču, ki mora tablete jemat zato, ker posluša ene in iste komade vsak dan in ostali zaposleni, ki 8 ur poslušajo radio na delovnem mestu. Ampak kot sem napisal prej, če preklopiš drugam bo isto. Za poslušanje Vala 202, Radia Dur in podobne alternative, pa tudi potrebuješ precejšnjo mero dobrih živcev in si spet tam.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Hm.. jaz sem zadovoljen z radii:

181.fm (classic oldies, goodtime oldies, eagle FM)
Absolute Radio (UK)
Trance FM
Trance FM DJ
Frisky Radio

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Meni še pa gre na živce to, da večina radiov ponavlja čez cel dan kaj so jutranji moderatorji zjutraj ugotavljali, bluzili....

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Te, ki sem jaz nalepil lahko poisces v winampu..

Edino absolute radio je napram ostalim bolj komerciala, kjer so reklame, talkshowi.. samo imajo nekaj zabavnih oddaj pa tako.. pa se fuzbal spremljajo
evil.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Hvala bogu za Val 202, edino kar me moti so vsakodneven komercialne, plačane, oddaje, kjer vsak dan dve babi iz Medexa razlagajo, da je esenca matičnega mleka, eliksir večnega življenja.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Samo se mi zdi, da je to samo enkrat dnevno za pol ure ob neki blesavi uri. Me ne moti, takrat pač prešaltaš kam drugam.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Mislim, da komade ponavljajo iz preprostega razloga: AVTORSKE PRAVICE!

Sicer radio business-a pri nas ne poznam prav dobro, ampak menda naj bi moral vsak radio na SAZAS posredovati programsko shemo, ki vsebuje seznam IZVAJALCEV oz. skladb. Glede na ta seznam jim SAZAS pošlje obračun avtorskih pravic, ali kakorkoli je že to.

Skratka, če je en izvajalec predvajan isti dan 100x, je cena ugodnejša, kot pa če bi bilo 100 izvajalcev predvajanih 1x.
Drug del zgodbe pa je tisti, ko izvajalec plača za predvajanje.

Kot že omenjeno, nisem prepričan, da je točno tako pri nas, ampak vsaj tako nekako imajo to v Franciji (kjer isti radio prav tako po cel dan nabija iste komade).

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pomoje je pa zihr zarad povprečnega časa k ga poslušalec posluša...

jest pa val202 največ poslušam... dost oddaj, pa brez da se napovedovalci drkajo med sabo, pa da bere "najbl nore novičke danes" ipd crap, k ga imajo ekspress, ena, center, ipd... aja pa da ne pozabim bz nagradnih iger ala frekvenčni inšpektor, ipd...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
457
83
45
dolenska
Ker sem na dolenjskem doma...
Radio Krka. Ker le niso tolk ponavljajoči, le tiste smešnice voditeljev malo najedajo
Studio D le zjutraj 20 min. ko se vozim v službo. Tiste dve ne najedajo preveč zjutraj.
Ko pot zapelje v LJ ali mimo, obvezno radio Dur, ker so mi res dobri. Včasih sem sam tega poslušal, ko sem bil v LJ. Niso bili toliko "vseljivi".
Radio1 al kaj je že. Meni se zdi, da že od lani ene in iste vrtijo. Vsaj popoldne. Radio v garaži je na to postajo naštiman (nevem zakaj) pa s emi zdi da je to tko.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.594
3.950
113
radio europa 05 z legendarnim Jožetom Brusom ... v bistvu kot stari dobri RGL z glasbo držav EU (kje še lahko slišiš npr Češke, Madžarske in Nizozemske komade).
cheer.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Meni še pa gre na živce to, da večina radiov ponavlja čez cel dan kaj so jutranji moderatorji zjutraj ugotavljali, bluzili....

zato pa jaz poslušam radio samo zjutraj ko se peljem na faks, pa dam na anteno in počakam na gverilo birkota
aplauz.gif
, čez dan pa pol še morda pol urce prešaltujem, na koncu pa memory card vtaknem, če je že treba

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik keber pravi:
SAZAS-ov pravilnik ne komplicira po procentaži. Je ista cena, ali vrtiš 100 komadov ali pa en komad cel dan.

Sem prebral pravilnik oz. tarifo. Zanimivo.

Se opravičujem za off topic, ampak vseeno: kako potem SAZAS reši zadevo naprej, če npr. radio vrti MADONNO 5 ur, U2 pa samo 5 minut. Ker iz (bežno prebrane) tarife je videti le, da hočejo 10% dohodka radia, ostalo pa jim ni pomembno.