Zakaj kupiti iphone?

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Imam ogledan en telefon, ki pa je kupljen kot služben in mi lastnik ne more dati računa, ker mora račun ostati v podjetju.

Kako pa sedaj, kopija računa, ali kakšen drug postopek...

Hvala vsem za info

Black

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
nakup brez racuna???

sprasujem se.gif

imam ogledan super telefon za ok ceno,racuna mi lastnik ne more dati,ker mora ostati v podjetju...

Kaj zdaj, kupiti ali ne?

nahrung002.gif

Black

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
ok, hvala za pomoc.
Se pravi, da kaksnih vecjih problemov ne bi smelo biti, tudi ce bi moral jaz telefon v garancijskem roku nesti na popravilo?
A garancija velja brez racuna?

Black

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Naj ti da poleg se kopijo racuna... in garancijski list... Ce je kupljen uradno v Sloveniji, je velika verjetnost, da je Si.mobilov... te pa servisira Emonagram, ki menda obvezno zahteva racun ali izpolnjen garancijski list... Ce je kupljen v tujini, sta pooblascena servisa EPL in PRO servis... Ki pa vzameta tudi, ce nimas racuna... Le na http://selfsolve.apple.com preveris, do kdaj velja garancija...

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
telefon je mobitelov, ce to pove kaj vec?

Telefon je star 14dni, vsa originalna oprema, skatla...

Res ne bi rad, da me nategnejo na suho

Ce je kopija racuna potem je ok, bom rekel naj mi jo po praznikih poslje po posti, ko se podjetje odpre

Black

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
kar me pa v nasi drzavi mocno jezi, je to, da nimamo sistema kot ebay...

Kjer bi vsak prodajalec imel oceno zanesljivosti in bi lahko placal preko paypala!!!

Pa ta bolha je kot v kameni dobi, nihce mi ne more trditi da leta 2013 ni mozno vpeljati sistema, ki bi bil vsaj malo podoben ebayu, in bi bil kupec financno in pravno zasciten...

Na bolhi sem opravil samo 1nakup...
Na ebayu vec kot 100, tudi za sorodnike in prijatelje, vedno brez problema in slabe volje

Black

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ni toliko sistem ala Ebay pomemben, tudi Bolha bi lahko čisto dobro delovala ... Problem je v naši mentaliteti in vrednotah, kjer si Jack, če koga nategneš.

Tudi zgornji primer je zanimiv, da posameznik kupi telefon in ga nato preproda v 10 dneh še razumem, ampak ko pa to počnejo v podjetjih...
bonk.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
srv, se ne strinjam s teboj. Kakšna mentaliteta nekaj, a ti misliš, da bi vse štimalo na ebayu, če ne bi imeli nekaj takega kot je paypal in garancija paypala?
Enkrat sem slabo oceno pri kupcu na ebayu dal in me je v roku ure kontaktiral, da mi produkta (ki valda ni delal) ni treba vračati in da mi vrne denar takoj, če mu dobro oceno povem, saj se boji paypala in njihovih ukrepov!

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
@brunobruno, se strinjam s tabo kar se tiče pravil Ebaya, PayPala in podobnih. Tak sistem močno pripomore k zaščiti kupca oziroma gre za dobro varovalko. Tudi sam veliko kupujem na Amazonu, Ebayu in se vedno odločim samo za prodajalce, ki imajo 98-100 zanesljivost. Moraš biti pošten in tudi poslovati pošteno, če se želiš obdržati, drugače hitro odpadeš iz igre.

Če Bolha uvede tak sistem verjetno hitro propade
smile-1.gif
, ali pa obratno, pripomore, da se kašnen lump spreobrne, tisti pravi lumpi bodo pa itak vedno najdli novo pot/način kako priti do kupca in ga okrog prnest.

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Bolha v taki obliki je polom!
bonk.gif

Na ebayu ne rabis nobenega maila pošiljat, ali klicat, prodajalec mora vedno poslikati in napisati vse poškodbe itd...

Prodajalcu je v interesu, da je kupec zadovoljen, saj si s tem zvišuje rejting in posledično lahko več proda, ker mu ljudje zaupajo.

Vsi dobri prodajalci imajo 98% ali več, posebej dobro ocenjeni, pa dobijo tudi značko ebay-top seller

Pri nas pa nikoli ne veš kdo kaj prodaja, v kakšnem stanju, ali je nateg, plačila po povzetju ali trr, ni možnosti paypala...
bonk.gif

Kot kupec si povsem nezaščiten, razen v primeru natega vzameš pravico v svoje roke in sam izterjaš denar od nateguna, potem pa si hitro ovaden nasilništva ali podobne bedarije...
10.gif

Pri nas pa kot v kameni dobi, en nima garancije, drugi nima računa, tretji ne odgovori na mail, četrti se ne javi, peti je ukradel telefon, šesti ima menstruacijo, sedmi noče prodat-da samo za hec oglas, osmi nima polnilca, deveti ima zamenjan zaslon pa se v vodo mu je padel, deseti pravi-odlično ohranjen/telefon pa tak kot bi ga miši pogrizle...
jezen.gif

Slovenija je celotna v kameni dobi, kakršen narod---takšna država.

Telefon bom kupil preko ebaya, ali trgovine na netu, jebeš bolho in njihov sistem iz leta 1995.

Black

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Nazaj na topic..

iPhone 5S je najbolj kvalitetno izdelan aparat do danes pika. Nudi zanesljivo delovanje, eno najboljših kamer na tržišču, super zvočnik, zadovoljivo baterijo in nabor najbolj kvalitetnih aplikacij na trgu. To so moji razlogi zakaj kupiti iPhone.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Nazaj na topic..

iPhone 5S je najbolj kvalitetno izdelan aparat do danes pika. Nudi zanesljivo delovanje, eno najboljših kamer na tržišču, super zvočnik, zadovoljivo baterijo in nabor najbolj kvalitetnih aplikacij na trgu. To so moji razlogi zakaj kupiti iPhone.

Kaj pa BB 9900? Kaj nisi hotel kupiti tega kakšno leto nazaj
smile-1.gif
?

Kakorkoli se kregate, jaz uporabljam tega in bom še naprej ostal na BB (dokler bodo še obstajali).

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Dobro so me spomniš
wink-1.gif
ja takrat sem ga potem probal pa me je zelo razočaral,.. baterija, barve ekrana in aplikacije. Zame enostavno preveč mrtva platforma, zato sem bil ves čas med iOS in Androidom.

Kako da nisi šel na Q10?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Koliko časa ti drži baterija na Iphone 5S?
Glede na prebrano težko zdrži en dan, meni je pa važno da mi vsaj en dan....

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Drži 1 dan (od jutra do večera) brez problema (večino časa na LTE ali 3G, wifi skoraj nič max 1h na dan, maili, fb še nekaj ostalih aplikacij na push). Med vikendi ko je pa skos wifi pa zagotovo 24h ali več. V povprečju imam 6-7ur uporabe preden mu zmanjka baterije.

photo-10-11-13-17-16-09.png