Zakaj kupiti iphone?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Prednost uradne je včasih samo v imenu in to toliko, da jo vsi uporabljajo! Ko uporabnik kupi nov telefon in hoče priti npr do instagrama, bo v iskalnik v trgovini z programi iskal instagram in instance ali 6tag oz. kar koli drugega.

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Ali ste kdaj kupil telefon prek bolhe, recimo mesec-dva-tri starega?

Se obnese?

preko ebaya bolj zaupam, kakšni so kaj prodajalci na bolhi?

Natega ali vse ok?

6mesecev starega note2 dobiš na bolhi pod 300€, seveda še vedno v garanciji.

Black

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Sem kupoval veliko. Treba je biti zelo previden, sploh danes ko je gor vedno več nategunov. Obvezno osebni prevzem, nič preko pošte. Preveri vse serijske, IMEI itd... Razni izgovori da je kaj založil med selitvijo, polomil otrok, pes itd... so same laži.

Ebay je kar se tega tiče bolj ziher ampak tudi ni bulletproof, ampak tudi preko bolhe lahko dobro kupiš. Išči prodajalce v svoji okolici, oz. nekoga, ki se je pripravljen s teboj dobiti. Na bolane izgovore ne nasedaj in bi moglo biti OK.

Pa zahtevaj že prej po mailu dejanske slike telefona da se ne voziš za brez veze, ker za mene je telefon kot nov, ko nima pikice na sebi, za večino bolha prodajalcev je pa kot nov z grdo prasko na zaslonu in pogriženim ohišjem.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Sem kupil že velikokrat (od iphonov do sgs-jev), vedno vse ok. Zahtevaj račun, garancijo, škatlo, preveri, če se imei na škatli ujema s tistim v telefonu, če je sumljiva cena je verjetno kaj narobe. Preveri gumbe, zvočnik, mikrofon, kamero, po možnosti še wifi in gps modul, idealno bi bilo, če bi lahko indikatorje vlage tudi pregledal ampak na žalost se ne da.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
nikoli nisem razumel ljudi ki ob nakupu rabljenega telefona hocejo skatlo. Hvala bogu je takih cudakov malo. Zascitno folijo in vrecko od baterije tudi zahtevas?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Čudakom, ki se ukvarjajo z zarotami tipa chemtrails sploh ne mislim odgovarjati
hysterical-1.gif
Na srečo je teh čudakov malo.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
nikoli nisem razumel ljudi ki ob nakupu rabljenega telefona hocejo skatlo. Hvala bogu je takih cudakov malo. Zascitno folijo in vrecko od baterije tudi zahtevas?

Kaj pa je narobe s škatlo? Če ni škatle in vsega kar je bilo poleg ob nakupu ga sploh ne povoham. Slušalke preživiš da jih ni ampak ostalo mora biti + potrjena garancija ali original račun.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
No pri applu rabiš samo serijsko št. in lahko na njihovi strani preveriš kako je z garancijo. Za uveljavljanje garancije pa ne rabiš nobenih računov.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Kaj ti škatlo rabiš?
Sej v oglasu piše kaj prodaja! Telefon+slušalke, brez polnilca recimo...Ti kupiš na podlagi kaj piše v opisu in ne kaj ti predvidevaš da bo zraven.
A navodila tudi prišakuješ pri rabljenemu aparat?
Potrjene garancije včasih ne rabiš, ampak je zadosti račun, saj račun velja kot garancija!

Jaz osebno nikoli ne spravim škatel in navodil, vse zavržem takoj (saj nisem nabiralec smeti).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik doto pravi:. Za uveljavljanje garancije pa ne rabiš nobenih računov.

Tole velja samo delno... Emonagram obvezno zahteva racun ali ipozlnjen garancijski list... in jih ne briga, ce na Apple-ovi strani izpise, do kdaj je se v garanciji ...

Glede embalaze... Skatle niso tako gorzno velike, da jih ne bi mogel shraniti... in veliko resneje izgleda, ce je komplet popoln ... Konec koncev je zato manj dvomov, da gre za ukraden mobilnik (napajalnik se da kupit,... skatlo, kjer je gor serijska stevilka pa ne...
smile-1.gif
)

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Na pro servis sem samo prinesel telefon, ki je bil kupljen v UK. Z drugimi pa nimam izkušenj.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Resneje zglede?? A dej no...
Da ni ukraden preveriš IMEI, račun in pogodbo (če je bil na pogodbo, tam tudi piše kdo je kupil in če je kupec in prodajalec isti pa še IMEI telefona je gor).
Na škatli ni serijske! in tudi na telefonu nimaš serijske (razen če ga boš šel odpirat???).

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Na škatli je serijska in na telefonu. Android naprave, imei in serijska pod baterijo, v sistemu telefona, na škatli, na računu in na garanciji. Kot sem rekel če prodajalec nima embalaže od naprave me ponudba ne zanima. Tudi kadar sem sam kaj prodajal vedno vprašajo po kompletu, embalaži in dokumentih. End of story... Če ti delaš drugače prav, jaz delam tako in me ne probati prepričati da bi delal drugače, ker me ne boš prepričal.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tudi mene zadeve brez skatle ne zanimajo sploh. imam vse potencialno prodajne stvari v original pakumgah. ker sam vem, kako drugacen feeling je imeti vso opremo, kot je samo napravo. pa mi komot recete cudak.
nahrung002.gif

kar se pa Instagrama tice - za gledat same fotke je veliko dobrih appov, na miniju uporabljam Padstagram in je precej boljsi od Instagram appa. na telefonu samem cez original app ni. je pa ena stvar - brez original appa ne mores postat fotk, fotke lahko objavljas samo preko original appa.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ravno na škatli je serijska številka, po navadi tudi na ali v telefonu. Vsaj tako je pri meni na iphonu in nexusu. Mogoče sta pa glih ta dva izjema.

@doto Meni so pa za iphone 4 iz UK enkrat zahtevali račun, medtem ko drugič ne. Tako da je tudi odvisno od naključja, je pa res da ponavadi ne vprašajo za račun.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Pri meni ni na škatli, slučajno imam eno doma! Na telefeno tudi ni, razen če ga grem odpirati (vgrajeno baterijo ima).
Drugače pa ja, mislim da je nekdo čuden če ima drugačen občutek, če zraven dobi škatlo, ko pa ve da je rabljen.
Če je nov, je drugo.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Če je vgrajena baterija na sim trayu ponavadi piše imei in serijska. Ne vem sicer katero napravo imaš ampak po navadi sem do zdaj na vseh škatlah od telefonov vse številke napisane.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Imaš prav za sim tray, nisem opazil.
Še vedno se lahko preko pogodbe vidi (pri nas itak 90% ljudi kupuje subvencionirano).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Pri meni ni na škatli, slučajno imam eno doma! Na telefeno tudi ni, razen če ga grem odpirati (vgrajeno baterijo ima).
Drugače pa ja, mislim da je nekdo čuden če ima drugačen občutek, če zraven dobi škatlo, ko pa ve da je rabljen.
Če je nov, je drugo.

Kaksen telefon pa imas potem to, da na skatli ni serijske stevilke ... In na aparatu je tudi 100% nekje zapisana... Poleg tega se da preverit tudi preko menijev ...