Zakaj kupiti iphone?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Dobro so me spomniš
wink-1.gif
ja takrat sem ga potem probal pa me je zelo razočaral,.. baterija, barve ekrana in aplikacije. Zame enostavno preveč mrtva platforma, zato sem bil ves čas med iOS in Androidom.

Kako da nisi šel na Q10?

Q10 je "grd", pa še na anekse čakam. Pa po pravici povedano, me mika Z30, ampak ga na Mobitelu še nočejo posoditi, Emonagram ga kao nima, na pamet ga pa ne bi kupil. Ampak v firmi imamo tudi Z10, ki je skoraj v redu, le da mu manjka malo velikosti. Spomladi sem ga vzel zase, pa se mi ni dopadel ravno zaradi problemov pri tipkanju na terenu in sem ga dal naprej (občasno pa še malo potapkam po njem in ni slaba stvar, moram priznati). Drugače je pa povsem v redu telefon, zakasnitev ni, sesuva se tudi ne, kar je povsem v redu. Q10 sem pa testiral in je dejansko tipkovnica še za 10% boljša kot pri 9900. Pa če pomisliš na to, da odpade strošek BIS, potem je to skoraj za imeti. Ampak kot sem dejal, ko postaviš 9900 in Q10 ramo ob rami, zgleda 9900 precej bolj profi, pa še v roko paše precej bolj lepo. Z30 bom pa videl. Baterija baje drži precej dlje kot pri Z10 ali Q10 (in tudi 9900), pričakujem pa tudi, da se v pokončni drži enostavno tipka. Ja, tudi z eno roko in ne v pisarni... Za surfanje po internetu je pa že Z10 dovolj velik, ko ga postaviš v ležeč položaj, je tudi branje alter-ja milina
smile-1.gif
. Pravzaprav ga berem tudi na 9900, ampak to je na žalost malo premajhen zaslon. Q10 ima pa samo za malenkost večjega, torej ni kakšnega večjega napredka. Pa hitrost fotoaparata, na platformi 7 deluje vse zelo počasi, Z10, Q10 in Z30 so pa kar na nivoju. Ja, iphone je pri tem še vedno razred zase, ampak proti 9900 so pa svetlobno hitri. Sem pa pri Z10 precej pozornosti posvetil BBM in elektronski pošti, to pa še vedno dela v nulo! In prav zaradi tega vztrajam.

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Odpade strošek BIS (to imate v firmi ali je kaj novega, da ni več potrebno)? Ja BBM je tudi na omenjenih platformah, samo kaj ko ne poznam skoraj nikogar več ki to uporablja. Vsi so na imessage ali hangouts
smile-1.gif

En razlog, zakaj "ne kupiti iPhone". Dogaja se mi da po kakih 2,3 mesecih uporabe iOS, zadeva zaradi preveč zanesljivega delovanja postane dolgočasna. Priznam, da bi rad probal Nexus 5 ali kak LG G2 z romom, ampak vem da mi bo pri priči žal (če ne zaradi drugega, pa zaradi slabše izdelave, zvočnika, baterije..).

Torej če ne marate zanesljivih, kvalitetno izdelanih aparatov z dobrim zvokom in baterijo.. potem se iPhona ognite.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Nexus 4 (in še par podobnih zadev) mi je jamral z prazno baterijo ob 17h ali prej. iPhone 5S je zvečer po 22 uri z enako uporabo na 30%.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Odpade strošek BIS (to imate v firmi ali je kaj novega, da ni več potrebno)? Ja BBM je tudi na omenjenih platformah, samo kaj ko ne poznam skoraj nikogar več ki to uporablja. Vsi so na imessage ali hangouts
smile-1.gif

Pač dela vse brez BIS (BES se še plačuje, ali kako se imemuje ta drug tip). Se pravi, če si sedaj na 9900 plačal dodatnih nekih 7 eur na mesec, tega z nakupom Q10, Z10 ali Z30 ne potrebuješ več.

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Zanimivo, če še malo cena pade Q10 bom pa gotovo res razsmilil da bi ga probal. Če je tipkovnica res tako dobra, pa če maili enako šibajo kot prej..
smile-1.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Zanimivo, če še malo cena pade Q10 bom pa gotovo res razsmilil da bi ga probal. Če je tipkovnica res tako dobra, pa če maili enako šibajo kot prej..
smile-1.gif

Cena mu verjetno ne bo preveč padla
wink-1.gif
. Še na Z30 počakam in primerjam ter vzamem enega od njiju.

Jernej

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Zanimiv pogled na nakup telefona, gre za popolnoma različni filozofiji, čeprav je proizvajalec enak, za enega rabiš "orožni list"
smile-1.gif
, normalno, imamo različne potrebe ...

Človek bi mislil, da boš izbiral med Z30 in podobnimi velikani ali med tistimi s fizično tipkovnico ...., je pa res da z nobenim ne boš falil. Sicer nista mainstream aparata, ampak tisti, ki se vsaj malo spoznajo vejo, da gre za dobra aparata
zmaga.gif

tomket

Zelenc'
29. maj 2013
16
0
1
Ko smo že ravno pri tej temi ... tudi mene zanima
smile-1.gif
Odločam se namreč med iphone 5S in samsung galaxy note 3. Ima že kdo kake izkušnje z Iphone 5s??

tnx za help!
wink-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Ne pa jih nismo, ker so cene še vedno zelo visoke in je problem dobiti večje količine, da o solidnih cenah niti ne govorim.
evil.gif

Medtem, ko je cena 5C precej padla v enem mesecu in nam jih že skoraj v hrbet mečejo
bonk.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik tomket pravi:
Odločam se namreč med iphone 5S in samsung galaxy note 3.

Najprej raje razčisti, kaj sploh hočeš kupiti. Telefon, ali pomanjšano tablico, ki ima tudi funkcijo telefoniranja.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Če še koga zanima zakaj kupiti iPhonr? Ker se ti ne more zgoditi tako sranje kot s samsungom S3 in zadnjo nadgradnjo. Taki crap so dali ven, da telefon dela na ravni prvih androidov. In tega se zavedajo, ker so ustavili lansiranje androida 4.3 za SIII. lahko bi kaj stestirali prej.
bonk.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Določeni si ne vzamejo dovolj časa za testiranje, ker želijo biti na vsak način prvi, tudi na račun kvalitete
evil.gif
Če komu ne dela je le to koleteralna škoda .... Trenutno so tako močni, da si lahko privoščijo vse...

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Vedno mi je bila všeč oblika Iphona, ampak me IOS ni prpričal, oziroma mi je Android bolj pri srcu.
wink-1.gif
Gledal sem poceni Kitajske kopije, ki pa v glavnem niso vredne ....... Znana Kitajska firma Jiayu je naredila G5 (ravnokar izšel) ki ni čisto kopija, ima pa določene podobnosti, narejen iz kovine, odličen 4,5 inc ekran, relativno majhe, mogoče malo težak (160g) občutek je fenomenalen in pa je hiteeer, ne tako kot pri kakšnih Samsungih, nobenega zatikanja. http://www.gizchina.com/2013/11/07/jiayu-g5-unboxing-hands-on-video/

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Zakaj ga jaz ne bi kupil:
- glede na višjo ceno meni osebno ne ponuja nič kaj več kot konkurenca
- premajhen zaslon