Dobro bi bilo vedeti za kaj se bo telefon uporabljal in za kakšne denarce se pogovarjamo.
Sam vidim edini uporabni android aparat Nexus 4 (pa prihajujoči Nexus 5), vsa ostala (brez zamere fani) jajca ala Samsung, LG, HTC, Huawei ipd. (z svojimi grdimi skini in nezoptimiziranimi appi) so manj kot polizdelki.
Nexus 4 nudi največ za svoj denar. Če si uporabnik googlovih storitev, boljšega aparata ta hip ni (govorim za OTB izkušnjo, nobenih custom romov ipd.). Zadeva stane 325€ v prosti prodaji (v play storu celo ceneje, naša trgovina je pomoje dobra prednost zaradi slovenske garancije).
Nexusa 4 sem prodal pred kratkim, da se pred Nexus 5 poigram še z iOS 7 na iPhone 5S. Imal sem vse Nexuse do sedaj, kakor tudi vse iPhone.
Do lanskega leta je bil zame iPhone najboljši in ni bilo pogojev da grem stran. Ko se mi je 850€ vredni iPhone 5 64GB začel lupiti po robovih (pazi, z aparatom sem delal nežneje kot z dojenčkom), sem Apple odpisal. iOS / je bil med testiranjem beta verzij zadnji žebelj v krsto. Seveda nisem mogel mimo, da nebi probal še 5S.
iPhone 5S iOS 7.0.2ima proti Nexus 4 4.3 boljše:
-veliko boljši zvok preko zvočnika
-skoraj še enkrat boljšo baterijo pri enakih opravilih
-boljšo izdelavo (boljši materiali povsod, ohišje in tipke..)
-lažjo prenosljivost (stvar posameznika)?
-boljši ekran (barve in vidljivost zunaj)
-še vedno bolj kvalitetne aplikacije (vsako leto je tega manj, ampak letos še opazim)
Nexus 4 4.3 ima proti iPhone 5S iOS 7.0.2 boljše:
-google izkušnja (vse storitve, bolj dodelane delujejo bolj gladko in povezano)
-večji ekran (preglednost, lažje pisanje)
-več možnosti prilagajanja
-možnost uporabe brezžičnega polnilca
-nfc
Sam, skoraj takoj kupim Nexus 5, ker bo za moje pojme ponujal več za svojo ceno. iPhone 5S pomoje ni vreden 2X prihajujočega Nexus 5.
Vsakemu svoje..