Zakaj kupiti iphone?

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Lep pozdrav znalci in poznavalci.

Počasi bo treba zamenjati telefon, ker dela že zelo počasi in se obesi vsak dan.

Zakaj iti iz androida na iphone?

Tukaj sprašujem predvsem uporabnike iphona, kaj je tisti odločilni faktor za nakup?

Kaj je pri vas pretehtalo v prid iphonu?

Hvala vsem

nahrung002.gif

Black

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Iz katerega androida? Če iz nexusa... potem so bolj kot ne osebne preference. Če iz nekega nizkocenovnega, jih je pa preveč za naštevat.

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Morda bom menjal samsunga starega 2leti, ki se obesi vsaj enkrat dnevno in vedno šteka.

Zanimajo me čisto osebne odločitve zakaj iphone namesto androida.

Sem ga imel na testu od znanca, mislim da iphone5, in zadeva leti, nič ne šteka, lepe slike...

Zanimiva igrača, sem bil že dokaj zagret za nota2, vendar iphone ni za metati stran.

Morda nekoliko majhen, če bi bil kakšen v velikosti nota 2 ali galaxija 4, bi ga že imel.

Black

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
1. Aplikacije

Za mene so še vedno za iOS najboljše aplikacije. Najbolj dodelane, spiljene, premišljene, dizajnirane, ... Ker je toliko odličnih aplikacij, se morajo avtorji še posebej potruditi pri designu, UX, funkcionalnosti, da je aplikacija prepoznavna. Se pravi brez kvalitete ni nič. Nepomemben faktor niso tudi igre. Na iOS so praktično vse igre, ki obstajajo za naprave z touch vmesniki. Veliko je tudi ekskluziv.

2. Zasnova samega operacijskega sistema

Tuki bo sigurno spet Steve uletel z enostavčnimi žalivkami, samo iOS je daleč najbolj optimiziran mobilni OS. Zadeva je zelo premišljena, stvari so narejene tako, da sam sistem deluje najbolj optimalno, da aplikacije ne serjejo ena po drugi in obremenjujejo samega OS, kurijo baterije, žerejo pmobilne podatke, ... , ko niso aktivne.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Imam, ker stvar dela za razliko od večine androidov, ter je najboljša možnost za moje želje in potrebe (ok ekrana do 4.3" se ne bi branil, več ne). Z jailbreakom pa lahko telefon nastavim po mojih željah tako kot androida in z njim počnem vse kot na androidu, z razliko da stvar še vedno tekoče dela in se ne obeša.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Veliko imaš namenskih aplikacij, ki prikažejo samo tekst brez ostale navlake, ki je na spletni strani. Tudi safari ima posebno funkcijo reader mode,ki prikaže samo besedilo članka. Veliko strani je tudi prilagojenih za prikaz na mmobilnih telefonih. Tu je referenca ravno iPhone.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
dobil najboljse vseh svetov, tako na telefonu, kot na tablici.

imel Galaxy Taba, zdaj imam iPad Minija. razlika je nora. stabilno, stvar dela, bolj pregledno vse skupaj, lazje za upravljat vse skupaj.

enoako iPhone vs. AndroPhone. pa da ne bo pomote - imel sem HTC Desire, zdaj imam se Samsung Galaxy Note II. saj zadeva deluje na Androidu, samo so kaksne take neumnosti, ko ti je samo tisto - wtf!? recimo, Note ima res brutalno baterijo, ampak se je en app zaciklal in pozrl pol baterije, preden sem to ugotovil. to se mi na iphonu ni dogajalo.

je pa pri AndroPhonu (vsaj tistih, res pravih) dobro to, da ga res lahko spersonaliziras u nulo, pa ni treba rootat oz. jaibrakeat. vse official, pa se da telefon tako predelat, da ga ne prepoznas vec.

in ja, Note II je hudo uporabna naprava (tezko ji recem telefon). ampak po drugi strani pa zdajle z iOS7, ter v kombinaciji z iPad Minijem vidim idealno kombinacijo z iPhone 5C.

priznam pa, da me hudo mede Samsung S4 Active. zgleda neunicljiv.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Dobro bi bilo vedeti za kaj se bo telefon uporabljal in za kakšne denarce se pogovarjamo.

Sam vidim edini uporabni android aparat Nexus 4 (pa prihajujoči Nexus 5), vsa ostala (brez zamere fani) jajca ala Samsung, LG, HTC, Huawei ipd. (z svojimi grdimi skini in nezoptimiziranimi appi) so manj kot polizdelki.

Nexus 4 nudi največ za svoj denar. Če si uporabnik googlovih storitev, boljšega aparata ta hip ni (govorim za OTB izkušnjo, nobenih custom romov ipd.). Zadeva stane 325€ v prosti prodaji (v play storu celo ceneje, naša trgovina je pomoje dobra prednost zaradi slovenske garancije).

Nexusa 4 sem prodal pred kratkim, da se pred Nexus 5 poigram še z iOS 7 na iPhone 5S. Imal sem vse Nexuse do sedaj, kakor tudi vse iPhone.

Do lanskega leta je bil zame iPhone najboljši in ni bilo pogojev da grem stran. Ko se mi je 850€ vredni iPhone 5 64GB začel lupiti po robovih (pazi, z aparatom sem delal nežneje kot z dojenčkom), sem Apple odpisal. iOS / je bil med testiranjem beta verzij zadnji žebelj v krsto. Seveda nisem mogel mimo, da nebi probal še 5S.

iPhone 5S iOS 7.0.2ima proti Nexus 4 4.3 boljše:
-veliko boljši zvok preko zvočnika
-skoraj še enkrat boljšo baterijo pri enakih opravilih
-boljšo izdelavo (boljši materiali povsod, ohišje in tipke..)
-lažjo prenosljivost (stvar posameznika)?
-boljši ekran (barve in vidljivost zunaj)
-še vedno bolj kvalitetne aplikacije (vsako leto je tega manj, ampak letos še opazim)

Nexus 4 4.3 ima proti iPhone 5S iOS 7.0.2 boljše:
-google izkušnja (vse storitve, bolj dodelane delujejo bolj gladko in povezano)
-večji ekran (preglednost, lažje pisanje)
-več možnosti prilagajanja
-možnost uporabe brezžičnega polnilca
-nfc

Sam, skoraj takoj kupim Nexus 5, ker bo za moje pojme ponujal več za svojo ceno. iPhone 5S pomoje ni vreden 2X prihajujočega Nexus 5.

Vsakemu svoje..
wink-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kvaliteta izdelave, kakovost iOS, dolga softverska podpora, odlični appsi/igre, odlična servisna podpora, dobro drži ceno in hudo zgleda.

Bruder ima s4 active, pa kolko sem se špilal z njim, ga po tleh glih nebi metal
wink-1.gif
lcd lahko hitro poči, če nerodno pade...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
2x cena?? Niga plis

Nexus bo sigurno okoli 500 eur, iphone pa je 700 eur...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
In ja, je vredn nekaj več, ker mu cena drži. Androida pa kupiš ceneje, pa prodaš ga pod ceno, če ga uspeš prodat
wink-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
2x cena?? Niga plis

Nexus bo sigurno okoli 500 eur, iphone pa je 700 eur...

nexusi se prodajajo po okrog 350 po spletnih trgovinah v redni prodaji, zdaj ko se mu izteka zivljenjska doba pa 300 plus postnina. ajfoni po 700 kot pravis. niga plis.
ce pa kaki slovenski kekec pokne gor pobozno zeljo s ceno 500 in vec eur, pa to ne pomeni da se dejansko za tolko prodaja.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
Sem pristaš Windows Mobile.
Za tablico sem kupil Tablet Galaxy Note 10.1. Odlocitev zelo obzalujem, moral bi kupit iPada.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Že vprašanje je bilo zastavljeno tako, da vidmo, da si 90% zagret za jabolko in da bi rad slišal še hvalospeve, da boš z lažjim srcem odštel denarce;)

Imam S4 s stock romom, da se ne bo kdo vžgal. Pa niti pomislu nisem, da bi kaj menjal. Men ne šteka. Kdaj pa kdaj pa je kak prehod ne čist smooth. Ampak to je kolker vidim tudi pri japkah.
Appe imajo jabolčniki res lepše, to priznam. Fotič in velik zaslon sta pa men daleč pred iphonom. Nemorem trdit za 5S, ker še nisem videl. Pocen androidi res štekajo. Pa tudi S2 zna štekat, če ga s kakim launcherjem in igrcam zaserješ. Sam sem ga imel na stock romu in novalauncher pa je čist lepo delal.
Men android bolj všeč zaradi odprtsti sistema. Ker je vse bolj kot na PC-ju:)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
blackberry: telefon ti zašteka, ker imaš nek program, kateri naredi štalo na telefonu. Imel sem tudi sam nek brezvezen program (neke bobne za igranje) in mi je telefon sesuvalo. Potem sem odstranil app in je deloval brez problema. Svetujem ti, da telefon povrneš na tovarniške nastavitve (deloval bo, kot prvi dan nakupa) in par dni uporabljas samo stok varianto, pa bos videl, če se ti se sesuva.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Imam S4 s stock romom, da se ne bo kdo vžgal. Pa niti pomislu nisem, da bi kaj menjal. Men ne šteka. Kdaj pa kdaj pa je kak prehod ne čist smooth. Ampak to je kolker vidim tudi pri japkah.
Appe imajo jabolčniki res lepše, to priznam. Fotič in velik zaslon sta pa men daleč pred iphonom. Nemorem trdit za 5S, ker še nisem videl. Pocen androidi res štekajo. Pa tudi S2 zna štekat, če ga s kakim launcherjem in igrcam zaserješ. Sam sem ga imel na stock romu in novalauncher pa je čist lepo delal.
Men android bolj všeč zaradi odprtsti sistema. Ker je vse bolj kot na PC-ju:)

Se povsem strinjam s celotno izjavo! Imam enake izkušnje.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Sem pristaš Windows Mobile.
Za tablico sem kupil Tablet Galaxy Note 10.1. Odlocitev zelo obzalujem, moral bi kupit iPada.

Tu pa me resnično zanima kaj je tako zelo narobe z Note 10.1 razen da zamuja posodobitev na 4.2 oz 4.3 predvsem zaradi večuporabniškega načina?