Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
na trgovski je pa itak velika večina kre.tenov. tako da to ni nič čudnega
A ti je kateri iz trgovske speljal bejbo?
Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
A ti je kateri iz trgovske speljal bejbo?
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Ko sem bil na srednji, smer gimnazija, so bili na trgovsko vpisani samo čefurji oz. po domače potomci bosancev, srbovv in hrvatov, tu pa tam se je našel kak slovenec, ki mi ga je bilo po pravici povedano žal, a ga je pač premegala čefurska družba. No, ko smo mi na hodniku ponavljali snov pred testom so oni šprehali po albansko, bili žešæi zajebni, tri prste kazali, pa se bockali v adidas trenirkah. Toliko o resnosti trgovcev. Ulomki in procenti jim ne gredo preveč, da njihov vrli ingliš ne omenjam.
Kera mona pravi, da je izredni študij dober?? Zaradi izrednih študentov, ki imajo bistveno slabšo podlago v znanju kot redni š., morajo prof. nižati nivo pozitivnih izpitov in snovi na splošno, vaje ipd....Da ne omenjam kako dobičkonosno je to za fakulteto...
Citat:
najboljši pa so dijaki trgovske, ko ti pribijejo da procenti gredo samo do 100, in da 120% ne obstaja...
Citat:
gimnazija je samo izgovor za lenuhe, ki se jim da še 4 leta da se končno zmislijo kaj bodo počel v življenju. in če bi kaj mogli ukint, bi mogl gimnazije. nevem pa od kod tebi, da niso važne ocene na SŠ, da prideš na fax?
@na vse ki sovražijo ekonomiste: od kdaj je potrebno it na fax, ki vam odgovarja? torej če mene zanima delo v recimo banki, morm vs poslušat in odjebat svoje želje in it na fax ki me niti podrazno ne zanima?
naj se vsak briga zase, pa bo vsem lepo.
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Naj čimveč ljudi gre študirat, se izobražuje vsaj do 6te stopnje, in ti cestarji in zidarji, ki je
večina sa juga, naj oni delajo težka in slaba dela.
In potem rabiš električarja, vodovodarja, parketarja, takega in drugačnega inštalaterja, pa ga ne boš dobil, ker jih tudi z juga ni. Iz tam pride samo neizobražen kader. Aja, vsi našteti naberejo precej več denarja kot pa vrhunsko izobražen inženir. Ampak ne, vsi na ekonomske fakse, bo že kako potem.
In v čem bo zmanjšanje vpisa na EF izboljšalo razmerje plače med vodovodarjem in inženirjem?
Aja
Boljša bo zato, ker se sedaj folk ne bo več vpisoval na EF ampak na tehnične fakse!
Potem bo pa inženirjev kot listja in trave in v skladu z logiko, ki jo poznajo branjevke na tržnici, ti pa očitno ne, bo plača šla kam....
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Naj čimveč ljudi gre študirat, se izobražuje vsaj do 6te stopnje, in ti cestarji in zidarji, ki je
večina sa juga, naj oni delajo težka in slaba dela.
In potem rabiš električarja, vodovodarja, parketarja, takega in drugačnega inštalaterja, pa ga ne boš dobil, ker jih tudi z juga ni. Iz tam pride samo neizobražen kader. Aja, vsi našteti naberejo precej več denarja kot pa vrhunsko izobražen inženir. Ampak ne, vsi na ekonomske fakse, bo že kako potem.
In v čem bo zmanjšanje vpisa na EF izboljšalo razmerje plače med vodovodarjem in inženirjem?
Aja
Boljša bo zato, ker se sedaj folk ne bo več vpisoval na EF ampak na tehnične fakse!
Potem bo pa inženirjev kot listja in trave in v skladu z logiko, ki jo poznajo branjevke na tržnici, ti pa očitno ne, bo plača šla kam....
Khm ... Kaj je pa sploh bilo vprašanje? Pravzaprav je sploh bilo vprašanje?
Citat:
Uporabnik medak pravi:
Samo eno pripombo imam. Optika?
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Saj dela za inžinerje je že zdaj preveč. Problem je, ker boš vsaj po večini plačan kot ene tajnica, v malce boljši firmi.
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
A dej te ga no srat eni, kaj vam bodo diplome pa ne vem kaj še vse. Poznam velik ljudi, ki nimajo niti fax niti srednje strokovne izobrzbe, samo poklicno in veste kaj majo danes vse.
Ličar---kupil stanovanje, kupil hondo, motor ima vse in nima nobenga kredita, kovinar-------dela velik nov avto, zrihtano hišo, samostojen.....zidar dela ko drek nov jeep, nova hiša,.......avtomehanik, skor naredu hišo, delavnica......štromar...nov avto, doma hiša. cimperman----ta je bogat.................ampak res, da so to samo taki poklici, ki so danes iskani.......potem ne govort.....
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Saj dela za inžinerje je že zdaj preveč. Problem je, ker boš vsaj po večini plačan kot ene tajnica, v malce boljši firmi.
Vem. S tem, da so tajnice dostikrat bolje plačane.
Citat:
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
A dej te ga no srat eni, kaj vam bodo diplome pa ne vem kaj še vse. Poznam velik ljudi, ki nimajo niti fax niti srednje strokovne izobrzbe, samo poklicno in veste kaj majo danes vse.
Ličar---kupil stanovanje, kupil hondo, motor ima vse in nima nobenga kredita, kovinar-------dela velik nov avto, zrihtano hišo, samostojen.....zidar dela ko drek nov jeep, nova hiša,.......avtomehanik, skor naredu hišo, delavnica......štromar...nov avto, doma hiša. cimperman----ta je bogat.................ampak res, da so to samo taki poklici, ki so danes iskani.......potem ne govort.....
kaj potem jokaš. sej te noben ne sili na fax
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Meni osebno se zdi največji problem ta, da vsak ki ima v roki diplomo misli, da bodo super plačane službe letele po zraku in da bo pač najboljšo ujel. Nekako se mi zdi, da za študente naravoslovne smeri še ni take krize, pri večini, se pravi družboslovcih je pa vse večja luknja. Dejstvo je, da je vsaj 60 % današnjih študentov nerazgledanih in nesposobnih za kakršnokoli delo. Govorim iz prve roke. Takega folka ne bo nihče zaposlil na mesto, ki mu po defaultu pripada. Današnji kadrovniki veliko raje in pogosteje zaposlijo ljudi z nekoliko manjšo izobrazbo, pa z več delovnimi izkušnjami.
Citat:
@na vse ki sovražijo ekonomiste: od kdaj je potrebno it na fax, ki vam odgovarja? torej če mene zanima delo v recimo banki, morm vs poslušat in odjebat svoje želje in it na fax ki me niti podrazno ne zanima?
naj se vsak briga zase, pa bo vsem lepo.